Προτάσεις για αγορά τρίσπαστου

Συζητήσεις για καλάμια surf casting
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
ConstantinosClio
Αρχιψαρωμένος
Αρχιψαρωμένος

Re: Προτάσεις για αγορά τρίσπαστου

Δημοσίευση από ConstantinosClio »

Dimitris7007 έγραψε: Τρί Οκτ 20, 2020 12:01 am
ConstantinosClio έγραψε: Δευ Οκτ 19, 2020 11:33 pm
Dimitris7007 έγραψε: Δευ Οκτ 19, 2020 8:28 pm
ConstantinosClio έγραψε: Δευ Οκτ 19, 2020 3:18 pm Καλησπέρα Δημήτρη , τα abyssum είναι εξαιρετικά καλάμια κατά τη γνώμη μου (για αυτό και τα αγόρασα :roll: ) το espiazione είναι λίγο πιο νευρικό/τεχνικό καλάμι θα έλεγα , να ξέρεις υπάρχει και το onyria που είναι σαν το abyssum αλλά με solid μύτη (πιο ευαίσθητη) .

Τώρα άν είναι καλύτερα 4 καλάμια από 3 , τι να σου πώ . παλιά ψάρευα με 2 ή 4 , τώρα 2 ή 3 .... ανάλογα τα κουράγια :lol:

το θέμα με αυτά τα καλάμια είναι η σωστή επιλογή c.w. / μήκος κτλ...

Αν τα προτείνω τώρα ... στον εαυτό μου θα τα πρότεινα ανεπιφύλακτα , αφού γνωρίζω ακριβώς τις απαιτήσεις μου .
Θα τα άλλαζα με κάτι ; Οχι... είμαι απόλυτα ικανοποιημένος
Με τι βαρυδια δουλευεις τα abyssum? Ειναι ημιπαραβολικα;
120 γραμμάρια συνήθως , τη δράση τους την περιγράφω πιό πάνω (έχω τα 200άρια ) , η ευαισθησία της μύτης είναι πολύ καλή με ωραία επαναφορά (και κάρφωμα)

Θεσσαλονίκη τα έχει ο Ρογδάκης αν δεν κάνω λάθος (https://www.rogdakis.gr/FF420D8C.el.aspx) , πήγαινε να τα δείς απο κοντά ;)
Διαβασα μολις ολη την περιγραφη και μου αρεσαν. Θα παω συον Ρογδακη να δω εαν τα εχει. Μακαρι να μπορεσω να τα δω απο κοντα

Να πάς , είναι καλαμάκια που αξίζουν και να δείς ποιο casting weight ταιριάζει στα μέτρα σου ! ;)
IMG_20201020_000354.jpg
IMG_20201011_132525.jpg
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους
ConstantinosClio
Αρχιψαρωμένος
Αρχιψαρωμένος

Γενικά να αποφεύγεις να αγοράζεις καλάμι χωρίς να το δείς , αυτό που αρέσει σε εμένα , σε εσένα μπορεί να είναι μαυρο χάλι ...

Υ.Γ. Καλορίζικα :lol:
Dimitris7007
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Δημοσίευση από Dimitris7007 »

ConstantinosClio έγραψε: Τρί Οκτ 20, 2020 12:40 am Γενικά να αποφεύγεις να αγοράζεις καλάμι χωρίς να το δείς , αυτό που αρέσει σε εμένα , σε εσένα μπορεί να είναι μαυρο χάλι ...

Υ.Γ. Καλορίζικα :lol:
Καλημερα))) μεχρι τωρα παντως, οτι εχω παρει, το εχω παρει χωρις να το εχω δει 😁αφου συνηθως αυτο που θελεις δεν το εχει κανενας😂😂😂
Dimitris7007
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Δυστιχως δεν το εχει ο Ρογδακης. Κωνσταντινε μηπως ειχες δει και το onyria απο κοντα;
Άβαταρ μέλους
ConstantinosClio
Αρχιψαρωμένος
Αρχιψαρωμένος

Τα έχω δει όλα από κοντά , πες μου τι ψάρεμα θες να κάνεις , τι ζητάς από το καλάμι , τι βαρίδι πετάς και σε τι ψάρια απευθύνεσαι για να σε βοηθήσω . Δώσε μου πληροφορίες γενικά γιατί η γκάμα είναι μεγάλη , το ίδιο και οι διαφορές.
Dimitris7007
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

ConstantinosClio έγραψε: Τρί Οκτ 20, 2020 4:28 pm Τα έχω δει όλα από κοντά , πες μου τι ψάρεμα θες να κάνεις , τι ζητάς από το καλάμι , τι βαρίδι πετάς και σε τι ψάρια απευθύνεσαι για να σε βοηθήσω . Δώσε μου πληροφορίες γενικά γιατί η γκάμα είναι μεγάλη , το ίδιο και οι διαφορές.
Πεταω το πολυ 120gr. Δεν θελω το καλαμι να ειναι πολυ σκληρο, για να ειναι πιο ευκολο στις βολες. Πιστευω 160 action ειναι καλα αφου το 200 νομιζω θα θελει πιο τεχνικες βολες. Ψαρεύω απο παραλιες με βυθο αμμο και ποσειδωνιες. Οσον αφορα τα ψαρια, τσιπουρες και μουρμουρες, αλλα θα ηθελα να ψαρεψω και κανενα λαθρακι ή γοφαρι καμια φορα.
Άβαταρ μέλους
ConstantinosClio
Αρχιψαρωμένος
Αρχιψαρωμένος

το delain είναι το καλάμι που θα κοιτούσα στη θέση σου ;)

Αλλιώς σε onyria/abyssum το 160αρι καλύτερα (ίδια καλάμια με το onyria να έχει solid μύτη, ποιο λεπτή και ευαίσθητη και το abyssum tubular και λίγο πιο νευρική)
Οι solid μύτες είναι ένα επιπλέον 4o κομμάτι ενωμένο στο blank ενώ οι tubular είναι συνέχεια του ιδίου 3ου στελέχους , το καλό είναι πως είναι ετσι κατασκευασμένες ώστε σε ένδειξη τσιμπιάς να θυμίζουν υβριδική μύτη αλλά έχουν καλύτερη επαναφορά στο κάρφωμα ή έτσι μου φαίνεται εμένα τελος πάντων.
Αν εστίαζα σε μουρμούρες , η solid του onyria θα ήταν η επιλογή μου , για όλα τα άλλα το abyssum.

p.s. Είμαι σίγουρος πως υπάρχουν καλύτερα καλάμια εκεί έξω και σίγουρα πιο έμπειρα άτομα από εμένα εδώ μέσα . Τα παραπάνω είναι η δική μου γνώμη για καλάμια που έχουν πέσει στα χέρια μου χωρίς όμως να είμαι κάποιος με τρελές γνώσεις ή εμπειρία.
Dimitris7007
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

ConstantinosClio έγραψε: Τρί Οκτ 20, 2020 9:49 pm το delain είναι το καλάμι που θα κοιτούσα στη θέση σου ;)

Αλλιώς σε onyria/abyssum το 160αρι καλύτερα (ίδια καλάμια με το onyria να έχει solid μύτη, ποιο λεπτή και ευαίσθητη και το abyssum tubular και λίγο πιο νευρική)
Οι solid μύτες είναι ένα επιπλέον 4o κομμάτι ενωμένο στο blank ενώ οι tubular είναι συνέχεια του ιδίου 3ου στελέχους , το καλό είναι πως είναι ετσι κατασκευασμένες ώστε σε ένδειξη τσιμπιάς να θυμίζουν υβριδική μύτη αλλά έχουν καλύτερη επαναφορά στο κάρφωμα ή έτσι μου φαίνεται εμένα τελος πάντων.
Αν εστίαζα σε μουρμούρες , η solid του onyria θα ήταν η επιλογή μου , για όλα τα άλλα το abyssum.

p.s. Είμαι σίγουρος πως υπάρχουν καλύτερα καλάμια εκεί έξω και σίγουρα πιο έμπειρα άτομα από εμένα εδώ μέσα . Τα παραπάνω είναι η δική μου γνώμη για καλάμια που έχουν πέσει στα χέρια μου χωρίς όμως να είμαι κάποιος με τρελές γνώσεις ή εμπειρία.
Μου αρεσει το delain, ομως τοτε ή θα παρω 1 delain ή 2 abyssum/onyria. Επειδη τωρα εχω 2 τηλεσκοπικα ιδια ( maver reality 150gr) θα ηθελα να κανω και ενα σετ με 2 ιδια τρισπαστα. Δυο delain ομως πολυ δυσκολα να παρω))))) εαν θα ειχα ηδη τρισπαστο καλαμι, σιγουρα θα επερνα το delain, αλλα αφου εχω τηλεσκοπικα, πιστευω οτι πιο καλα να παρω 2 τρισπαστα. Λογικα με βλεπω σε abyssum μερια 😉 εκτος και εαν αλλαξει κατι ξαφνικα😁😁😁
Άβαταρ μέλους
ConstantinosClio
Αρχιψαρωμένος
Αρχιψαρωμένος

τι τιμές τα βρίσκεις και είναι τόση η διαφορά ?
Άβαταρ μέλους
Tasos Potoudis
Admin
Admin

Δημοσίευση από Tasos Potoudis »

Αν έχεις καταλήξει απόλυτα στο ψάρεμα με ήπιες συνθήκες παίρνεις delain ή το sperttalia δες το κ αυτό...(καλάμια των 300+ , το δίνουν προσφορά στα 150..)
Απ' την άλλη το abyssum το 200αρι θα διευρύνει τις συνθήκες κ τους τόπους των ψαρεματων σου, μην έχοντας κανένα πρόβλημα να ψαρέψουν κ σε ήπιες..
Είναι πολύ σωστά στημένο καλάμι , καλά ζυγισμένο, με κορμό που ψαρεύει κ με αέρα χωρίς να είναι σκληρό.
Προοδευτική δράση με ωραία γρήγορη επαναφορά.
Σε σχέση με τα ledgering ( ,delain sperttalia) θα σου φανούν πιο σκληρά ,αλλά είμαι 100% σίγουρος ότι με ελάχιστη θέληση θα μπορέσεις να τα φορτώνεις καλά κ να τα ευχαριστιεσαι...

Κατά τη γνώμη αυτό πρέπει να σε οδηγήσει στην απόφαση της αγορά σου.
..tripinfishing..
Dimitris7007
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Καλημερα σε ολους. Κωνσταντινε τα abussum στο ιντερνετ τα βρησκεις με 95€. Εγω μπορω να διαθεσω μεχρι 220-230€

Τασο το abussum αμα το παρω σε 160gr action πιστευεις θα ειναι καλο μεχρι 5 μποφορ και θα φορτωνει πιο ευκολα;

Να ξερετε οτι δεν πηγαινω πολυ συχνα για ψαρεμα λογο υποχρεωσεων και δουλειας, το πολυ μια φορα τον μηνα και καμια φορα και πιο σπανια. Βολες δεν ξερω να κανω καλα και σωστα αφου πριν πηγαινα με βαρκα που ειχε ενας φιλος. Με casting αρχησα να ασχολουμε φετος το καλοκαιρι.

Σας ευχαριστω πολυ που με βοηθατε να καταληξω καπου, αφου δεν τα βρησκω Θεσσαλονικη για να τα δω απο κοντα.....
Άβαταρ μέλους
ConstantinosClio
Αρχιψαρωμένος
Αρχιψαρωμένος

Με τι μηχανισμούς θα τα σεταρεις Δημήτρη?
Άβαταρ μέλους
ConstantinosClio
Αρχιψαρωμένος
Αρχιψαρωμένος

Τώρα είδα το mail σου Δημήτρη , εγω τα έχω σετάρει με daiwa emblem 45 type-R
λεπτομέρειες εδω : viewtopic.php?f=87&t=1096
Dimitris7007
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

ConstantinosClio έγραψε: Τετ Οκτ 21, 2020 9:57 am Με τι μηχανισμούς θα τα σεταρεις Δημήτρη?
Εχω εναν ryobi proskyer yelow για αρχη, και σκεφτομαι μηπως πιο μετα παρω και εναν akios fireloop που μου αρεσε πολυ. Δεν ξερω εαν ο akios ειναι καλος, ελπιζω ομως να μην κανω λαθος επιλογη
Άβαταρ μέλους
ConstantinosClio
Αρχιψαρωμένος
Αρχιψαρωμένος

Μια χαρά είσαι για αρχή , στα χρήματα του AKIOS να ξέρεις παίρνεις επώνυμα αθάνατα μηχανάκια , προσωπικά θα κοιτούσα daiwa , shimano , penn κτλ

πχ στα ίδια χρήματα χωρίς τα μεταφορικά (20 ευρώ περίπου) υπάρχει αυτό : https://www.tiendapowerfish.com/product ... cw-type-r/ (απο εκεί πήρα και τα δικά μου)
Dimitris7007
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

ConstantinosClio έγραψε: Τετ Οκτ 21, 2020 1:43 pm Μια χαρά είσαι για αρχή , στα χρήματα του AKIOS να ξέρεις παίρνεις επώνυμα αθάνατα μηχανάκια , προσωπικά θα κοιτούσα daiwa , shimano , penn κτλ

πχ στα ίδια χρήματα χωρίς τα μεταφορικά (20 ευρώ περίπου) υπάρχει αυτό : https://www.tiendapowerfish.com/product ... cw-type-r/ (απο εκεί πήρα και τα δικά μου)
Πολυ ωραιο μηχανακι το daiwa που εχεις θα το σκεφτω. Μου αρεσει και το penn surfblaster 8000, εχω διαβασει πολυ καλες κριτικες
Απάντηση

Επιστροφή στο “Καλάμια”