Regular η fast-xfast

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Giwrgos_Arianos
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Regular η fast-xfast

Δημοσίευση από Giwrgos_Arianos »

Εχω χάσει τα αυγά και τα πασχαλια,Σαν μ@λ..κας εκνευρίζομαι μεσα μου από άγχος διότι στο τέλος μη γίνει καμιά στραβή και πάρω φορα και κουτουλησω το κεφάλι μου....σημερα στην δουλειά τελικα πούλησα σε συναδερφο ψαρα τον εξοπλισμό που είχα πάρει για το surf και το navara και το spinit code 8700,ακόμα ούτε νημα δεν είχα περάσει,αθικτο στο κουτι του,ναι παιδια είμαι άρρωστος τωρα δε κανω πλάκα...ειμαι πολύ άρρωστος αυτή τη στιγμή το παραδέχομαι,και δεν αλλάζω,έμεινα τώρα με το σετακι okuma του spinning και αυτό με το ζόρι...απλα παρασύρθηκα με το shore,δουλεψα λίγο καιρό με το σπινοκαλαμο μου πλανακια 20-30γρ και με τα καλά αποτελέσματα.....πηρα άλλον δρόμο...Σαββατο τραβηξε φιλος μου με το crostage shore κυνηγο 5 κιλα,και μια παλαμιδα 3.6 κιλα.......ε αυτο ηταν κερασάκι στην τούρτα...στην δουλειά με συναδέρφους που ψαρεύουν τους μιλαω για πλανακια κ.τ.λ σπίτι έρχομαι τρώω και διαβάζω ταυτόχρονα για εξοπλισμο τεχνικες στο shore και τα συναφή, και συνεχιζω το διαβασμα σαν μανιακός μέχρι μεσάνυχτα για την τεχνική αυτή που μου γ@μησε τα μυαλά....αστα,πραγματικά με εξιτάρει ολο αυτο άσχημα,Τέλος πάντων πάω στο ψητο...
Θέλω να στοχευσω κυρίως σε μαύρα(ονειρο μου),αλλά αρχίζω και ακούω το"απέφυγε τα regular"διότι τα μαύρα μπορούν να βραχωσουν γρήγορα και θα κλαις...τα μαύρα που είναι πατο θέλουν fast xfast ώστε να μη τους δώσεις το περιθώριο,απ'την άλλη ακούω τα fast xfast δουλεύουν καλά πλανους μαξιμουμ μέχρι 60gr....τα regular δουλεύουν καλύτερα σε μεσονερα.....τι διάολο.....
Εγώ τι Θέλω?Πλανους 60 το λιγότερο και πάνω,μεσονερα με πάτο...
Σε regular action σοβαρό καλάμι βλέπω μόνο την Major Craft το skyroad shore jigging 1002h....Σαββατο αν θα εχω χρονο θα παω σε κατάστημα γνωστου που ξερω και ψωνίζω τόσα χρόνια ο οποίος το έχει διαθέσιμο,να δω τι θα μου πει η προτείνει...

Ντίνο η δικιά σου η κουκλαρα τι action έχει αν επιτρέπεται?Μέχρι τι γραμμάρια πλανων ήσουν ικανοποιημένος με την πλεύση?Να μου πεις τωρα καλάμι με καλάμι διαφέρει,και ας αναγράφουν τα ίδια χαρακτηριστικά......οτι πληρώνεις παίρνεις...
Οι δυσκολίες που περνάμε σήμερα,γινονται δύναμη για το μέλλον,γιαυτό δεν τα παρατάμε!
Άβαταρ μέλους
hlias
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Re: Regular η fast-xfast

Δημοσίευση από hlias »

Φιλε xesta εχω ψαρεψει με lrf, ειναι αλλη κατηγορια αυτα τα καλαμια.
Άβαταρ μέλους
Giwrgos_Arianos
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Κοιτα Ηλια σιγουρα ενα καλαμι xesta για lrf τωρα οταν εχει πανω απο 300ε ,το μονο σίγουρο οτι είναι απόλαυση....οπώς είπαμε οτι πληρωνεις ;)
Οι δυσκολίες που περνάμε σήμερα,γινονται δύναμη για το μέλλον,γιαυτό δεν τα παρατάμε!
Άβαταρ μέλους
Constantine Palivakis
Admin
Admin

Δημοσίευση από Constantine Palivakis »

Εγω δεν λεω τιποτα. Αν δεν το πιασεις στα χερια σου οτι και να σου πουνε ειναι λαλακια.
Και μονο που εχει το brand της πανω σε υλικα της fuji. Το οτι ειναι titanium και χαραγμενα με laser τα γραφικα της και PE 3. Καταλαβαινεις οτι ειναι ενα καλαμι για γουστα.
Εαν δεν ητνα τρελα τα μεταφορικα απο ιαπωνια και το τελωνειο πιστευω οσοι γνωριζαν θα ψαρευαν μονο με τετοια καλαμια.

Για το lrf δεν το συζηταμε. Ειχα 2 καλαμια της και ακομα δεν το εχω ξεπερασει το οτι τα εδωσα. Οτι και αν εχω πιασει απο τοτε μου φαινεται χαλια και το βαριεμαι
www.constantinepalivakis.com
Άβαταρ μέλους
Giwrgos_Arianos
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

:lol: :lol: :lol: Καταλαβα,διαμαντι εε???Εεμμ γιαυτο σου ελεγα κρατα το ατιμο ντε γιατι δεν θα το ξεπερασεις μετα και αυτο,οπως με τα lrf χαχα...νταξει τωρα περα απτην πλακα, ξερω δεν το δίνεις ετσι απλα αλλα για καποιον σημαντικό λογο προ.

Ολα καλα αυτα,αλλα δεν.μου απαντησες το αλλο και με κανεις κομμάτια χαχα....τι δραση εχει?Και αν ειναι fast έχεις δουλέψει 80αρηδες πλανους και ησουν ικανοποιημένος με την συμπεριφορά του σε αυτα τα γραμμάρια....
Άβαταρ μέλους
Constantine Palivakis
Admin
Admin

Δημοσίευση από Constantine Palivakis »

Ο μονος λογος που το δινω ειναι επειδη το βλεπω και καθεται τετοιο καλαμι και ειναι κριμα.
Εγω δεν μπορω γιατι η τενοντιτιδα μου δεν με αφηνει να το χαρω οπως θελω.
Με 60αρη πλανο κανω καλυτερες βολες απο οτι με καστινγκ καλαμια και 120 βαριδια
Τωρα για παραβολη... Ειναι πολυ ιδιαιτερο καλαμι, παραβολικο αλλα σφιχτο και κατι πρωτόγνωρο που λενε και οι ιαπωνες.
Για 80αρη τωρα. Δεν θυμαμαι να εχω βαλει αλλα δεν νομιζω να αντεχει κανεις να ψαρεψει και πολυ με 80αρη απο εξω ;)
www.constantinepalivakis.com
Άβαταρ μέλους
Giwrgos_Arianos
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Η έκδοση 11h τωρα αποτι διαβάζω ειναι 3.35 μήκος και μέχρι 80gr πλάνο δουλεύει ανετα,με 3.35 μήκος φαντάζομαι την βολή που λες με 60αρι πλανακι....παραβολικο και παράλληλα και σφιχτό...πφφφ...διαμαντι!
Και κοιτά τι γράφει ο κατασκευαστής:30-100jig και 20-80lure,καταλαβαίνεις ότι πραγματικά είναι σοβαρή εταιρεία!!!Μελετημένη δουλειά!
Όσο για το 80αρι πλάνο δεν διαφωνώ,δύσκολο να το δουλέψεις πολύ ώρα,θα ζορίσει τον καρπό αλλά σε πολύ βαθιά νερά οσο μπορεί το χέρι θα δουλεύω και 80αρι.
Άβαταρ μέλους
andreasomageiras
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Δημοσίευση από andreasomageiras »

Γιώργο πριν λίγο καιρό δεν ήταν που πήρες καινούργιο καλάμι για κάστινγκ;
Κωνσταντίνε, όταν λες βολές με αυτό το καλάμι, για τι αποστάσεις μιλάμε;
Είμαι άσχετος με την τεχνική.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Giwrgos_Arianos
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Ανδρεα λες για το τρισπαστο navara που πηρα για surf προσφατα,ναι πουληθηκαν χθες μαζι με τον μηχανισμο σε τιμη σχεδον ενα τακ οσο τα πηρα,αθικτα σε συναδερφο μου που είναι ψαρας επίσης και ψαρευουμε και παρέα που και που,για να συμπληρωσω λεφτα για καλαμι shore jigging.
Εχω βέβαια ακόμα 2 καλάμια με μηχανισμους οικονομικά για casting και ενα για απικο 5 μετρα και ακομη το καλο σετακι okuma που ειχα δεσει για spinning πολυ μαλακο καλαμι το οποιο το εχω και για eging.
Πηρα αλλο δρομο πατριωτη,πανακριβη τεχνική δεν το συζητώ,δεν παιζεις σε καμια περίπτωση με οικονομικό εξοπλισμό,αλλα αν πας σε"σωστό"τοπο,με σοβαρο εξοπλισμο πολυ απλα δεν ξέρεις πραγματικα τι σε περιμένει και τι μπορεί να συμβεί.
Άβαταρ μέλους
Tasos Potoudis
Admin
Admin

Δημοσίευση από Tasos Potoudis »

100+ μέτρα Αντρέα χαλαρά χωρίς κάποια τεχνική.
Παραβολικο κ σφιχτό σε συνδυασμό με καλή ποιότητα είναι το κλειδί για όλα.
Είναι μια κατηγορία άλλη από μόνο του.
Τι fast extra regular Παραβολικο ημίπαραβολικο προοδευτικό tubular solid. κ πάνω κάτω πέρα δώθε Παναγία!!
Γενικά μιλάω...
Παραβολικο κ σφιχτό.
..tripinfishing..
Άβαταρ μέλους
spygog
Αρχιψαρωμένος
Αρχιψαρωμένος

Δημοσίευση από spygog »

Γιώργο, χαίρομαι πραγματικά, που βρήκες τον τύπο ψαρέματος που σου αρέσει να κάνεις. Νομίζω ότι από τα πιο δύσκολα πράγματα που αντιμετωπίζουμε είναι να επιλέξουμε την τεχνική ψαρέματος που μας ταιριάζει. Και εγώ είχα εντυπωσιαστεί από το shore jigging και τα βίντεο, που έβλεπα και εξακολουθώ να βλέπω. Πρέπει να είναι πολύ έντονο το συναίσθημα του strike και της μάχης. Δυστυχώς για μένα ελλείψει παρέας, που νομίζω ότι είναι απαραίτητη για τέτοιου είδους ψάρεμα από τα κατσάβραχα, τόπου διαμονής , αφού κοντά στην Αθήνα δεν νομίζω να υπάρχουν οι κατάλληλοι τόποι, μιας τενοντίτιδας στον δεξί αγκώνα και της αδυναμίας μου να φεύγω μακριά τα Σαββατοκύριακα, ένεκα της κόρης μου που σε λίγο καιρό κλείνει τα τρία χρόνια, δεν κατέστη δυνατό να ασχοληθώ. Συμφωνώ επίσης, πως ό,τι πληρώνεις παίρνεις και για αυτό κάνε την καλύτερη δυνατή επιλογή, για να χαρείς την κ@υ@α σου !!!!
Άβαταρ μέλους
Giwrgos_Arianos
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Σευχαριστω πάρα πολύ αγορίνα μου!
Πίστεψε με σε λιμάνι οταν μου έκανε στραικ μια παλαμιδα σε πλανακι της cultiva και την έχασα στα πόδια μου,δεν με ένοιαζε στην κυριολεξία που την έχασα απτην κ@υλα αίσθησης δουλεύοντας πλανακια,εκτός αυτού,οι ψαριες μου άλλαξαν παρόλο που είναι ακατάλληλος ο εξοπλισμός μου και είναι μικρά τα πλανακια μου, κυνηγοι αλλά κυρίως κοκκαλια πολύ καλού μεγέθους,και η παλαμιδα.....
Θα πάρω πρώτα το καλάμι αναγκαστικά γιατί πάνω απ όλα το καλάμι και θέλω να το πληρώσω"καλα"όσο γίνεται για τα δεδομένα μου παντα,και από μηχανισμό δε με νοιάζει τοσο όσο το καλάμι,μηχανισμό και με 120 παίρνεις πολύ καλό,π.χ okuma azores 5500 new edition!
Τώρα,δοκίμασα και το Major Craft skyroad shore 1002mh,και το Daiwa jig caster,ήταν να δοκιμάσω και ένα Τailwalk Μanbika ενός φίλου του ΣΚ που περασε,τελικά θα βρεθούμε Κυριακή.Για το manbika έχω ακούσει πολύ καλά πράγματα απτον κάτοχο φιλο,πλάνους 60-80 δουλεύει αψογα και 100αρι πολυ ικανοποιητικα,και με βολές"απιαστες",μένει όμως στην πράξη να το δω.
Δεν μπορώ να περιγράψω την αίσθηση του Major Craft Skyroad 1002mh,πω πω τέλειο,σφιχτό με κορυφή που σου μεταφέρει τέλεια αίσθηση και στους 80αριδες πλάνους ,με ικανοποιεί απίστευτα...Θέλω να πιστεύω τα skyroad είναι πραγματικά value for money!
Μέ 3.05μ μήκος, regular/fast δράση, 40-80 jig ,νομίζω θα καλύψει τα συγκεκριμένα 2 3 θέλω μου,που ανέφερα στο πρώτο σχόλιο,πλάνους πάνω από 60γρ μεσονερα και πιο πολυ πάτο κυρίως,για μαύρα.
Θέλω να δω πολύ και το Manbika Tailwalk...Και γενικά δοκιμάζοντας με τα ίδια μου τα χέρια μόνο έτσι θα καταλάβω και θα νιώσω αυτό που θέλω.
Τόποι υπάρχουν και στα...μέρη μας ;) 8-),πίστεψε με,με ψαξιμο και υπομονη πολλα βρισκεις!Αλλά εννοείται οι περισσότεροι προορισμοί εκτός Αττικής ειναι για την συγκεκριμένη τεχνική.
Άβαταρ μέλους
Tasos Potoudis
Admin
Admin

Δημοσίευση από Tasos Potoudis »

Ωραία περιγραφή κ ανάλυση Γιώργο!
Μόλις καταλήξεις κ δώσει με το καλό κ το πρώτο γομαράκι, θέλουμε πλήρη
παρουσίαση κ αξιολόγηση των καλαμιων!
..tripinfishing..
Άβαταρ μέλους
Giwrgos_Arianos
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Σ'ευχαριστώ φίλε Τάσο,θα τα αναλύσω ολα,ειμαι σε αναμμένα κάρβουνα να πάρω τον εξοπλισμό και να ξεκινήσω το ωραιο ταξίδι του shore, ειδικά με το καλαμι δεν το συζητώ, προσπαθώ να είμαι πολύ προσεκτικός εκει,νομίζω αυτό είναι το πρώτο που θα καθορίσει ολο το ψάρεμα και την ψυχολογια στο shore,και σε κάθε τεχνική,όχι μόνο shore,το άτιμο το καλάμι..
Είναι πραγματικά άγχος :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
ConstantinosClio
Αρχιψαρωμένος
Αρχιψαρωμένος

Δημοσίευση από ConstantinosClio »

Καλημέρα και χρόνια πολλά ! Τελικά Γιώργο τί έκανες με καλάμι ;
Απάντηση

Επιστροφή στο “Καλάμια”