Γνώμες για καλάμι
- vagosrigos
- Ψαρωμένος
Γνώμες για καλάμι
Ηρθε η ωρα να ανοιξω το πρωτο θεμα,μιας και με απασχολει πολυ.Το ψαρεμα μου ειναι κυριως σε μεικτους βυθους και με αερα το πολυ μεχρι 5 μποφορ.Τα καλαμια που εχω δεν μου καθονται και τοσο καλα,οχι τοσο στις βολες μου,οσο στην ανακτηση μου και καποια αλλα θεματακια,οπως οδηγοι κλπ.Με τον κυριο Γιωργο(Galis) που μιλησαμε,μου λυθηκαν πολλες αποριες,οσον αφορα τα καλαμια μου και ετσι λοιπον ειμαι προς αναζητηση.Με γνωμονα την εμπειρια μου βασει των τρισπαστων καλαμιων που ακομα εχω,κοιταζω παλι τρισπαστα και οχι με low rider οδηγους.Ο μηχανισμος ειναι ο Ultegra 5500 XSB.Το καλαμι που εχω δει και προσεχως θα παω να το δω κι απο κοντα ειναι το Penn Slammer.Τι γνωμη εχετε για το συγκεκριμενο και αν μπορειτε να μου προτεινετε κατι δοκιμασμενο απο εσας.Το υψος μου ειναι 1,88 και 105 κιλα.Ευχαριστω πολυ.
- Constantine Palivakis
- Admin
Re: Γνωμες για καλαμι
Βαγγελη χαιρομαι που μοιραζεσαι τον προβληματισμο σου μαζι μας και ευχομαι να μπορουμε να σε βοηθησουμε.
Βασικα θα ηθελα να μας πεις με τι καλαμια ψαρευεις και τι σε κανει να πας σε κατι διαφορετικο.
Αμα κρινω απο τα στοιχεια που μας δινεις (υψος, κιλα) εισαι για δυνατα και σκληρα εργαλεια, αν και οι συνθηκες που ψαρευεις δεν εχουν πολλες απαιτησεις.
Οσο αφορα την ανακτηση που λες θα ελεγα οτι ειναι πιο πολυ θεμα μηχανισμου παρα καλαμιου, αν και αυτο ειναι σχετικο και οχι απολυτο. Θα πρεπει να δοκιμασεις και να δεις τι σου ταιριαζει
Σιγουρα το καλαμι που σκεφτεσαι να δεις δεν θα ταιριαζει με το συγκεκριμενο μηχανισμο, οποτε παμε να δουμε τι εχεις και που πας, και ολα τα αλλα θα τα βρουμε στη πορεια.
Βασικα θα ηθελα να μας πεις με τι καλαμια ψαρευεις και τι σε κανει να πας σε κατι διαφορετικο.
Αμα κρινω απο τα στοιχεια που μας δινεις (υψος, κιλα) εισαι για δυνατα και σκληρα εργαλεια, αν και οι συνθηκες που ψαρευεις δεν εχουν πολλες απαιτησεις.
Οσο αφορα την ανακτηση που λες θα ελεγα οτι ειναι πιο πολυ θεμα μηχανισμου παρα καλαμιου, αν και αυτο ειναι σχετικο και οχι απολυτο. Θα πρεπει να δοκιμασεις και να δεις τι σου ταιριαζει
Σιγουρα το καλαμι που σκεφτεσαι να δεις δεν θα ταιριαζει με το συγκεκριμενο μηχανισμο, οποτε παμε να δουμε τι εχεις και που πας, και ολα τα αλλα θα τα βρουμε στη πορεια.
- vagosrigos
- Ψαρωμένος
Κωνσταντίνε σ'ευχαριστω για την άμεση απάντηση.Οι πρωτες σκέψεις που εκανα ηταν να πάω σε τηλεσκοπικα με τους μηχανισμούς που έχω,όπως για παράδειγμα surfmaster,speedmaster,alcedo,alivio αλλά θα χάσω σε στιβαρότητα και ποιότητα υλικών,παντα στην τιμή που έχω αναφέρει.Κι όλα αυτά επειδή δεν θέλω να αλλάξω μηχανισμούς. Προφανώς και ξέρω οτι δεν είναι μεγάλοι,αλλά ίσως σε πιο ήπιες συνθήκες με τα καλάμια που ανεφερα να είναι πολύ καλά,μιας και δεν κάνω ψαρεμα σε άγριους βυθους και οι βολές όλες είναι otg.Τα καλάμια που έχω είναι τα maistros,αλλά κάτι δεν παει καλά με το ζύγισμα μηχανισμου- καλαμιού και κάτι με χαλάει και στην ανάκτηση.Ισως τελικά τα τηλεσκοπικα με αυτους τους μηχανισμούς να ταιριάζουν καλυτερα.Να διευκρινησω οτι μάνες στα μηχανάκια έχω 0,26 με shock 0,50 και στις δεύτερες μπομπίνες 0,40.Οι αρματωσιες που χρησημοποιω στα μέρη που πάω είναι συρομενες και σε περιπτώσεις σταθερές μοναγκιστρες.Ευχαριστώ πολύ και ελπίζω να βοήθησα να καταλαβεις ποιος είναι ο προβληματισμός μου.
εχω τα ιδια τρισπαστα maistros ....δεν εχω καταλαβει ποιο ακριβως πρόβλημα εχεις ...εγω τα εχω σεταρει το ένα με shimano speedmaster 8000 και το άλλο με Ryobi proskyer....είναι αρκετα σκληρα καλαμια και χρειαζεται να τα σεταρεις με λιγο πιο βαρυς μηχανισμούς από το ultegra 5500...λογικα το πρόβλημα σου πρεπει να είναι ότι θα σου γερνουν μπροστα στην ανακτηση και σε κουραζει.
Βεβαια να σου πω την αμαρτια μου για χαλαρα ψαρέματα με ηπιες συνθήκες και ομαλους βυθους και εγω προτιμω τα τηλεσκοπικα που εχω shimano bestmaster και nexave με μικρους μηχανισμούς nexave και exage.
Βεβαια να σου πω την αμαρτια μου για χαλαρα ψαρέματα με ηπιες συνθήκες και ομαλους βυθους και εγω προτιμω τα τηλεσκοπικα που εχω shimano bestmaster και nexave με μικρους μηχανισμούς nexave και exage.
- vagosrigos
- Ψαρωμένος
Συμφωνώ Μπάμπη.Ισως είναι μικροί οι μηχανισμοί για αυτά τα καλάμια.
- Constantine Palivakis
- Admin
Προφανως ειναι αυτο που λεει ο Μπαμπης. Πολυ ελαφρυς μηχανισμος για το συγκεκριμενο καλαμι και για αυτο εχεις θεμα στη ανακτηση και σε κουραζουν πολυ.
Σαν καλαμια τα θεωρω απο τις καλυτερες επιλογες σε αυτα τα λεφτα και μπορεις να κανεις πολλα ψαρεματα.
Ο μπαμπης τα τηλεσκοπικα τα χρησιμοποιει λογο ευκολιας και επειδη κανει παρα πολλα και συχνα ψαρεματα. Και εγω στη θεση του το ιδιο θα εκανα μιας και παντα εχω ενα ζευγαρι τηλεσκοπικα για τετοια ψαρεματα.
Σιγουρα τα τρισπαστα σου βγαζουν αλλο ψαρεμα αλλα θελει καλο ταιριασμα για να τα ευχαριστηθεις.
Προσωπικα εχω σκοτωσει πολλα καλαμια και μηχανακια μονο για αυτο το λογο, για να καταλαβεις ομως ποσο βασικο ειναι πρεπει να εχεις ψαρεψεις με ενα συνολο ζυγισμενο καλα.
Και αυτο το λεω γιατι γνωριζω πολλους που ψαρευουν χρονια και αν πιασεις τα καλαμια τους θα απορεις για το πως μπορουν να ψαρευουν.
Χωρις να σημαινει οτι αυτο ειναι κακο, η δεν ετυχε να πιασουν ενα καλο σεταρισμενο καλαμι, η δεν ασχοληθηκαν, η δεν θελουν μαθουν, η απλα δεν τους ενδιαφερει.
Δεν ειναι τοσο δυσκολο να το κανεις αλλα θελει πολυ ψαξιμο και να εχεις την δυνατοτητα να δοκιμασεις διαφορετικα συνολα.
Η επιλογες σου ειναι η δοκιμαζεις αλλα καλαμια με το Ultegra η πας σε πιο βαρια μηχανακια. Το στησιμο μανα, σοκ, δεν παιζει κανενα ρολο
Αν καταφερεις και το ζυγισεις σωστα να ξερεις οτι το ψαρεμα σου θα περασει σε αλλο επιπεδο, πιο ξεκουραστα πραγματα.
Δες μια φωτο πως ζυγιζει το δικο μου
Σαν καλαμια τα θεωρω απο τις καλυτερες επιλογες σε αυτα τα λεφτα και μπορεις να κανεις πολλα ψαρεματα.
Ο μπαμπης τα τηλεσκοπικα τα χρησιμοποιει λογο ευκολιας και επειδη κανει παρα πολλα και συχνα ψαρεματα. Και εγω στη θεση του το ιδιο θα εκανα μιας και παντα εχω ενα ζευγαρι τηλεσκοπικα για τετοια ψαρεματα.
Σιγουρα τα τρισπαστα σου βγαζουν αλλο ψαρεμα αλλα θελει καλο ταιριασμα για να τα ευχαριστηθεις.
Προσωπικα εχω σκοτωσει πολλα καλαμια και μηχανακια μονο για αυτο το λογο, για να καταλαβεις ομως ποσο βασικο ειναι πρεπει να εχεις ψαρεψεις με ενα συνολο ζυγισμενο καλα.
Και αυτο το λεω γιατι γνωριζω πολλους που ψαρευουν χρονια και αν πιασεις τα καλαμια τους θα απορεις για το πως μπορουν να ψαρευουν.
Χωρις να σημαινει οτι αυτο ειναι κακο, η δεν ετυχε να πιασουν ενα καλο σεταρισμενο καλαμι, η δεν ασχοληθηκαν, η δεν θελουν μαθουν, η απλα δεν τους ενδιαφερει.
Δεν ειναι τοσο δυσκολο να το κανεις αλλα θελει πολυ ψαξιμο και να εχεις την δυνατοτητα να δοκιμασεις διαφορετικα συνολα.
Η επιλογες σου ειναι η δοκιμαζεις αλλα καλαμια με το Ultegra η πας σε πιο βαρια μηχανακια. Το στησιμο μανα, σοκ, δεν παιζει κανενα ρολο
Αν καταφερεις και το ζυγισεις σωστα να ξερεις οτι το ψαρεμα σου θα περασει σε αλλο επιπεδο, πιο ξεκουραστα πραγματα.
Δες μια φωτο πως ζυγιζει το δικο μου
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
- vagosrigos
- Ψαρωμένος
Ευχαριστώ πολύ Κωνσταντινε.Ισως τα κρατήσω στην άκρη για λίγο καιρό τα τρισπαστα και ψαχτω για κάποια τηλεσκοπικα,γιατί αυτά που αναφέρω τα έχω βρει καινούργια σε πολύ καλες τιμες.
Στάλθηκε από το VF-895N μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Στάλθηκε από το VF-895N μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
- Tasos Potoudis
- Admin
Από ότι έχω καταλάβει εγώ από αυτά που έχω πιάσει είναι ότι κάποια καλάμια είναι μπροστοβαρα κ αυτό δεν αλλάζει με όποιον μηχανισμό αλλά αντίθετα ένα βαρύ μοτέρ χειροτερεύει τη κατάσταση.
Για την ανάκτηση μήπως είναι η ελαστικότητα της λεπτής πετονιάς που σε χαλάει;
Με τη χοντρή πετονιά έχεις την ίδια αίσθηση;
Για την ανάκτηση μήπως είναι η ελαστικότητα της λεπτής πετονιάς που σε χαλάει;
Με τη χοντρή πετονιά έχεις την ίδια αίσθηση;
- vagosrigos
- Ψαρωμένος
Re: Γνώμες για καλάμι
Με 0,30 και 0,35 ημουν και τωρα εχω βαλει 0,26 αλλα ακομα δεν εχω ριξει να δω αποτελεσματα,οποτε με τις χοντρες εχω αυτην την αισθηση.Πηγα στο 0,26 λογω low rider οδηγων,οποτε κανω ενα ψαρεματακι και μετα βγαζω τα συμπερασματα μου.
- Tasos Potoudis
- Admin
Τα maisrtos είναι σκληρουτσικα κ προσπαθώ να καταλάβω τι σε ενοχλεί στην ανάκτηση....
- vagosrigos
- Ψαρωμένος
Τασο με ζορισει πολυ με 100αρι μολυβι.Δεν μπορει ομως να ειναι τοσο μικροι οι ultegra που να ζοριζομαι στην ανακτηση.Οι μηχανισμοι ειναι καινουργιοι διετιας.Εχω πελαγωσει.Απο τη μια λεω να παω σε μηχανισμους,απο την αλλη σε καλαμια,δεν ξερω τι να κανω.και μου αρεσουν πολυ τα maistros και σε θεμα παραβολης και σε design.Αλλα οπως ειπα,μαλλον θα κοιταξω τηλεσκοπικα με c.w το πολυ 120 για πιο ηπια ψαρεματα και ισως καποιον ryobi για τα τρισπαστα.
Μπορουμε οταν βρεθουμε να σου δωσουμε να δοκιμασεις μεγαλυτερους μηχανισμους να τα δουλεψεις στα καλαμια να δεις...το ποιο απλο..
- Tasos Potoudis
- Admin
Κατάλαβα..
Δεν έχω ψαρεψει το μηχανάκι αλλά όπως τα λες καλά το σκέφτεσαι.
Σεταρισε τα με 150αρια τηλεσκοπικα μη το φοβάσαι, τα 120 είναι πολύ μαλακά.....
Το ryobi ανακτά χαλαρά 120 κ 150 αλλά αν μπορείς να δώσεις κάτι παραπάνω το surfblaster είναι σε άλλο επίπεδο σε όλα.
Σεταρισμενα με τα maisrtos θα έχεις ένα πολύ δυνατό σετ.
Δεν έχω ψαρεψει το μηχανάκι αλλά όπως τα λες καλά το σκέφτεσαι.
Σεταρισε τα με 150αρια τηλεσκοπικα μη το φοβάσαι, τα 120 είναι πολύ μαλακά.....
Το ryobi ανακτά χαλαρά 120 κ 150 αλλά αν μπορείς να δώσεις κάτι παραπάνω το surfblaster είναι σε άλλο επίπεδο σε όλα.
Σεταρισμενα με τα maisrtos θα έχεις ένα πολύ δυνατό σετ.
- vagosrigos
- Ψαρωμένος
Ωραια.Σας ευχαριστω παρα πολυ ολους παιδια.Χρηστο ναι,οταν βρεθουμε μπορουμε να το κανουμε.Επισης,τωρα μου ηρθε οτι εχω και εναν ξεχασμενο μηχανισμο που εχω καιρο να τον χρησημοποιησω και ισως να ταιριαζει στον maistro.Shimano Navi XSA 8000.Τασο ωραιος μηχανισμος.Θα τον κοιταξω.
- vagosrigos
- Ψαρωμένος
Και μιας και αναφερουμε τηλεσκοπικα,οι προσφορες που εχω βρει ειναι σε Shimano και τα μοντελα ειναι τα:Speedmaster AX 420-120 και Nexave BX 420-120.Ειναι τα παλια μοντελα και τα γλυκοκοιταζω.Επισης υπαρχει και το Beastmaster 430-170.
- Constantine Palivakis
- Admin
Να το κοιτάξεις! Ωραίος μηχανισμός,αν και με τους σιμανο εχω ενα θέμα.vagosrigos έγραψε:Επισης,τωρα μου ηρθε οτι εχω και εναν ξεχασμενο μηχανισμο που εχω καιρο να τον χρησημοποιησω και ισως να ταιριαζει στον maistro.Shimano Navi.