Νήμα για μάνα

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Tasos Potoudis
Admin
Admin

Re: Νήμα για μάνα

Δημοσίευση από Tasos Potoudis »

Δύσκολο θέμα αυτό. Παίζουν τόσες λεπτομέρειες κ τόσες εναλλαγές στη συμπεριφορά τους που άντε να βγάλουμε άκρη. Προσωπικά δεν έχω βγάλει άκρη κ συνήθως ψαρεύω με φίλους με πετονιές κ νήματα.
Τσιπμπιες χωρίς σύλληψη μου έχει τύχει ή από μικροψαρα ή από 99% τσιπούρες που σε εκείνη τη φάση ίσως με συρόμενο να είχαν πιαστεί.
Πρωσοπικα δε μπορώ να πω ότι από το νήμα έχω χάσει ψάρια αλλά μάλλον το αντίθετο. Όμως και με τον Ηλία είχα αυτή τη κουβέντα το καλοκαίρι οπότε όταν ακούμε κάτι από φίλους που ψαρεύουν και έχουν άποψη το παίρνουμε σοβαρά. Ηλίας και Τάκης. Για να δούμε το μέλλον τι θα δείξει...
Αντρέα ότι κόμπο και να έχεις όσο λεπτός κ να είναι φύκια ή μαλουπα θα σκαλωνει εκεί.
..tripinfishing..
Άβαταρ μέλους
Elias k
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Δημοσίευση από Elias k »

Tasos Potoudis έγραψε: Δευ Δεκ 09, 2019 5:56 pm Ηλία είναι έτσι μαλακό όπως λέει στις περιγραφές? Από ελαστικότητα τι λέει?
Τάσο τώρα είδα την ανάρτηση σου.
Είναι σαν νήμα δεν έχει ελαστικότητα και η συμπεριφορά του είναι ίδια με ένα νήμα το μόνο διαφορετικό είναι τα λιγότερα κιλά σε σχέση με το νήμα. Αν ένα νήμα Π.Χ 20αρι έχει 20 κιλα αντοχή,αυτό πάει σε 14 κιλά αντοχή αυτή είναι η μόνη διαφορά.
Για την ιστορία της καλύτερες βολές της είχα με το BERKLEY WHIPLASH σε 0,06 στο Καστινκ και στο σπινινκ ακόμη και στα Καλαμαριά είχα τουλάχιστον 15 μέτρα παραπάνω με ότι έβαζα από αλλα υλικα.
Κάτι βασικό που συγκρίνουμε και γίνετε λάθος είναι η διατομες ενός νήματος με μια μπετονια.
Για παράδειγμα θα πω πως το 0,06 το νήμα που ανέφερα είναι αρκετά λεπτό όπως μια 18αρα μπετονια και πότε η διατομες δεν είναι ίδιες ανάμεσα σε μπετονια με νήμα. Δηλαδή 20αρα μπετονια με 20αρι νήμα ερχετε κοντά στο 0,28 με 0,38 περίπου σε διάμετρο ανάλογα την ετερεια, οπότε ας βγάλουμε από το μυαλό μας αυτή την παράμετρο της διατομης γιατί όντος είναι μπέρδεμα στους περισσότερους από εμάς.
Πριν αρκετά χρόνια κάπου στο 2008 όταν πήρα το 0,06 και το δούλεψα στο καστινκ κάποιοι με δούλευαν από τα περιοδικά του χώρου μας και τώρα τους βλέπω όλους με νήματα στους μηχανισμούς τους ακόμη και σε παραμαλα που Επισεις με σνομπαριζαν....
Ρε πως αλλάζουν οι καιροί!!
Άβαταρ μέλους
andreasomageiras
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Δημοσίευση από andreasomageiras »

Elias k έγραψε: Τρί Δεκ 17, 2019 3:22 pm
Tasos Potoudis έγραψε: Δευ Δεκ 09, 2019 5:56 pm Ηλία είναι έτσι μαλακό όπως λέει στις περιγραφές? Από ελαστικότητα τι λέει?
Πριν αρκετά χρόνια κάπου στο 2008 όταν πήρα το 0,06 και το δούλεψα στο καστινκ κάποιοι με δούλευαν από τα περιοδικά του χώρου μας και τώρα τους βλέπω όλους με νήματα στους μηχανισμούς τους ακόμη και σε παραμαλα που Επισεις με σνομπαριζαν....
Ρε πως αλλάζουν οι καιροί!!
Την ίδια εποχή είχα πάρει για casting το power pro δεν θυμάμαι διατομή 0.23 ή 0.27 (δεν θυμάμαι και σε τι διατομές βγαίνει) ακριβώς την ίδια αντιμετώπιση είχα κι εγώ.
Το νήμα ακόμη ψαρεύει
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
spygog
Αρχιψαρωμένος
Αρχιψαρωμένος

Δημοσίευση από spygog »

Προσωπικά το νήμα το φοβόμουν . Μετά από προτροπή του Κωνσταντίνου άρχισα να το χρησιμοποιώ στα ψαρέματά μου στο casting. Αρχικά γέμισα δύο μηχανισμούς με νήμα pe 1 που είχα, στον ένα τετράκλωνο της DAIWA στον άλλο οχτάκλωνο κινέζικο. Η πραγματική διατομή των νημάτων πρέπει να είναι περίπου 0,20 mm. Το μονο πρόβλημα που είχα ήταν στο τετράκλωνο που κοβόταν η πετονιά του shock leader ακριβώς μετά τον κόμπο. Στο τελευταίο ψάρεμα είχα την ευκαιρία να συγκρίνω τη συμπεριφορά των καλαμιών με μάνα νήμα και με μάνα πετονιά 0,29 mm. Η μέρα με τη νύχτα πραγματικά. Και δεν μιλάω σε μέτρα βολής , που χαλαρά η διαφορά τους πρέπει να είναι περίπου στα 20 μέτρα υπέρ του νήματος. Σε αντίστοιχη τσιμπιά που μετακινήθηκε το μαιμουδάκι στο μηχανισμό, παίρνοντας τα μπόσικα, με τη μάνα νήμα είχα στο χέρι μου την απόλυτη αίσθηση της αρματωσιάς μου ενώ στην μάνα - πετονιά λόγω ελαστικότητας δεν είχα καμία απολύτως αίσθηση. Με το νήμα μου φάνηκε σαν να έκανα καθετή, παρατεταμένο πιπίλισμα του δολώματος. Πρόσω ολοταχώς για γέμισμα όλων των μηχανισμών με νήμα......
Απάντηση

Επιστροφή στο “Νήμα για μάνα”