Daiwa opus plus 4500
- andreasomageiras
- Ψαρωμένος
Daiwa opus plus 4500
Ξέρω ότι δεν είναι εδώ η κατάλληλη θεματική ενότητα, ας κουνηθεί λιγάκι ο πρόεδρος μέσα στα θέματα που το έχει καημό ότι γράφουμε μόνο στο τσατ-πατ.
Λοιπόν ο εν λόγω μηχανισμός
https://www.ebay.com/itm/Daiwa-OPUS-PLU ... SwQQdZicG8
Δε μου γέμισε το μάτι από την αρχή
+ 2 μπομπίνες, για την εποχή και της απαιτήσεις μου τότε ήταν καλός.
- στην ανάκτηση είχα ένα ζόρισμα μια αόριστη αίσθηση ότι δεν μου ταίριαζε (σε ποιο μαλακά ίσως να δουλέψει καλύτερα) τα 100 γρ μολύβια του έρχονται βαριά, από την πρώτη στιγμή ο μηχανισμός δεν ήταν στιβαρός στα χέρια μου σαν να λυγίζει ο κορμός όταν γυρνάω την μανιβέλα.
Δεν θα τον επέλεγα ξανά ούτε θα τον πρότεινα σε κάποιον άλλο.
Το πρόβλημα που μου παρουσιάζει, όταν γεμίζω την μπομπίνα η εικόνα που εμφανίζει είναι σαν κλεψύδρα, γεμίζει εμπρός και πίσω αλλά στο κέντρο της κάνει ένα βαθουλωμα που είναι έντονα ποιο κάτω από εκεί που θα έπρεπε. Σίγουρα αυτό επηρεάζει την τέλεια απόδοση του μηχανισμού, ένταξη ψαρεύει αλλά εμένα δε με ευχαριστεί.
Που μπορεί να οφείλεται αυτή η άνιση κατανομή της πετονιάς, δεν ξέρω δε θυμάμαι αν ήταν έτσι από την αρχή.
Λοιπόν ο εν λόγω μηχανισμός
https://www.ebay.com/itm/Daiwa-OPUS-PLU ... SwQQdZicG8
Δε μου γέμισε το μάτι από την αρχή
+ 2 μπομπίνες, για την εποχή και της απαιτήσεις μου τότε ήταν καλός.
- στην ανάκτηση είχα ένα ζόρισμα μια αόριστη αίσθηση ότι δεν μου ταίριαζε (σε ποιο μαλακά ίσως να δουλέψει καλύτερα) τα 100 γρ μολύβια του έρχονται βαριά, από την πρώτη στιγμή ο μηχανισμός δεν ήταν στιβαρός στα χέρια μου σαν να λυγίζει ο κορμός όταν γυρνάω την μανιβέλα.
Δεν θα τον επέλεγα ξανά ούτε θα τον πρότεινα σε κάποιον άλλο.
Το πρόβλημα που μου παρουσιάζει, όταν γεμίζω την μπομπίνα η εικόνα που εμφανίζει είναι σαν κλεψύδρα, γεμίζει εμπρός και πίσω αλλά στο κέντρο της κάνει ένα βαθουλωμα που είναι έντονα ποιο κάτω από εκεί που θα έπρεπε. Σίγουρα αυτό επηρεάζει την τέλεια απόδοση του μηχανισμού, ένταξη ψαρεύει αλλά εμένα δε με ευχαριστεί.
Που μπορεί να οφείλεται αυτή η άνιση κατανομή της πετονιάς, δεν ξέρω δε θυμάμαι αν ήταν έτσι από την αρχή.

- Tasos Potoudis
- Admin
Re: Daiwa opus plus 4500
Μήπως δε δουλεύει το ρόλερ Αντρέα για το στρώσιμο της πετονιάς... μπορεί κ από το ζορισμα συνδυαστικά με το ρόλερ.
Αλλά όπως κ να έχει 100αρι βαρίδι για αυτό το μηχανάκι δε δουλεύει ρε Αντρέα.
Βασανιστήρια του κάνεις?
Αλλά όπως κ να έχει 100αρι βαρίδι για αυτό το μηχανάκι δε δουλεύει ρε Αντρέα.
Βασανιστήρια του κάνεις?
..tripinfishing..
- ConstantinosClio
- Αρχιψαρωμένος
Αυτό σημαίνει ή ότι η μπομπίνα μένει παραπάνω χρόνο από ότι πρέπει τέρμα πάνω και τέρμα κάτω κατά την περιστροφή ή ότι δεν κάνει όλη τη διαδρομή από πάνω προς τα κάτω
Το πιο πιθανό είναι να έχει στραβώσει λίγο ο άξονας.
Αλλο πράγμα που θα μπορούσε να προκαλέσει το λάθος στρώσιμο της πετονιάς είναι να έχει λυγίσει το bail και να μη δουλεύει σωστά το roler λόγω λάθος θέσης .
Τωρα το οτι "ζορίζεται" με βάζει σε σκέψεις , ή είναι αυτό που σου λέει ο Τάσος ή πρέπει να τσεκάρεις "μέσα του" αν έχει σπάσει η έχει στραβώσει το πυράκι που δίχνει στο παρακάτω βίντεο .
Πάντως άν έχει τα σωθικά του opus bull μέσα του τα 100gr. είναι απλά αστείο βάρος για το μηχανάκι
Το πιο πιθανό είναι να έχει στραβώσει λίγο ο άξονας.
Αλλο πράγμα που θα μπορούσε να προκαλέσει το λάθος στρώσιμο της πετονιάς είναι να έχει λυγίσει το bail και να μη δουλεύει σωστά το roler λόγω λάθος θέσης .
Τωρα το οτι "ζορίζεται" με βάζει σε σκέψεις , ή είναι αυτό που σου λέει ο Τάσος ή πρέπει να τσεκάρεις "μέσα του" αν έχει σπάσει η έχει στραβώσει το πυράκι που δίχνει στο παρακάτω βίντεο .
Πάντως άν έχει τα σωθικά του opus bull μέσα του τα 100gr. είναι απλά αστείο βάρος για το μηχανάκι

- andreasomageiras
- Ψαρωμένος
Απι την αρχή δεν με ικανοποίησε η ανάκτηση του.
Μόνο όταν φέρνει βαρύ μολύβι ζορίζεται.
Το στρώσιμο της πετονιάς διορθώνετε;
Μόνο όταν φέρνει βαρύ μολύβι ζορίζεται.
Το στρώσιμο της πετονιάς διορθώνετε;

Καινούργιο το είχες πάρει ή μεταχειρισμένο;
- andreasomageiras
- Ψαρωμένος
Ανδρεα βγαλε μια φωτο τη γεματη μπομπινα.
- andreasomageiras
- Ψαρωμένος
- andreasomageiras
- Ψαρωμένος
Για να δούμε αν η φωτογραφία είναι ικανή να δείξει ότι προσπάθησα να περιγράψω, αν και το σοκ λιντερ αλλοιώνει το φαινόμενο.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.

- andreasomageiras
- Ψαρωμένος
Να βάλω και τους μηχανισμούς :
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.

- andreasomageiras
- Ψαρωμένος
Και οι άλλοι τρεις :

- andreasomageiras
- Ψαρωμένος
Το φαινόμενο με απασχολεί στο daiwa, όμως διακρίνετε πολύ καθαρά στον πρώτο μηχανισμό, που δεν έχει χοντρή πετονιά για σοκ λιντερ.
Ο ποιο ομοιόμορφα γεμισμένος είναι ο τρίτος ο mega και ο ryobi. Όπως το βλέπω εγώ.
Το shimano το έχω από το 2005 ή 2006 είναι το πρώτο μου και αυτό που δεν με έχει δυσκολέψει ποτέ, ζευγάρι με ένα καλάμι shimano alivio 100-200 αγορασμένα μαζί.
Ο ποιο ομοιόμορφα γεμισμένος είναι ο τρίτος ο mega και ο ryobi. Όπως το βλέπω εγώ.
Το shimano το έχω από το 2005 ή 2006 είναι το πρώτο μου και αυτό που δεν με έχει δυσκολέψει ποτέ, ζευγάρι με ένα καλάμι shimano alivio 100-200 αγορασμένα μαζί.