Τι ρόλο παίζουν τα χρώματα;
Τι ρόλο παίζουν τα χρώματα;
Καλησπέρα στην αναζήτηση μου για νήμα θα ήθελα να ρωτήσω κατ αρχήν τι ρόλο παίζουν τα χρώματα;
Και τι χρώμα να επιλέξω για να γεμίσω τους μηχανισμούς μου;
Και τι χρώμα να επιλέξω για να γεμίσω τους μηχανισμούς μου;
- Giwrgos_Arianos
- Ψαρωμένος
Re: Τι ρόλο παίζουν τα χρώματα;
Κατά την γνώμη μου(πάντα)....τα χρώματα παίζουν ρόλο στα γούστα μας.
Ότι και να ρίξεις (από θέμα χρωμάτων εννοώ αποκλειστικά)το ίδιο είναι.
Μόνο έχω διαβάσει κάπου ότι το κόκκινο χάνεται σε
μεγάλα βάθη όμως, στα μάτια ψαριών,και αυτό δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει.
Σε χρώμα πάρε ότι σου κάνει κέφι.
Ότι και να ρίξεις (από θέμα χρωμάτων εννοώ αποκλειστικά)το ίδιο είναι.
Μόνο έχω διαβάσει κάπου ότι το κόκκινο χάνεται σε
μεγάλα βάθη όμως, στα μάτια ψαριών,και αυτό δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει.
Σε χρώμα πάρε ότι σου κάνει κέφι.
Οι δυσκολίες που περνάμε σήμερα,γινονται δύναμη για το μέλλον,γιαυτό δεν τα παρατάμε!
- andreasomageiras
- Ψαρωμένος
Το κόκκινο είναι το χρώμα που "χάνετε" πρώτο όσο κατεβαίνει ποιο βαθειά.
Εδώ το "χάνετε" ίσως πρέπει να εξηγηθεί περισσότερο, όταν το διάβασα στην αρχή φανταζόμουν ότι χάνετε = εξαφανίζεται = γίνετε αόρατο, ναι πολλές φορές καταλαβαίνουμε ότι θέλουμε να καταλάβουμε.
Πλέον νομίζω ότι χάνετε = δεν δείχνει το χρώμα του, στο μυαλό μου σημαίνει πως δείχνει περισσότερο "μαύρο" στα ανθρώπινα μάτια με ότι συνεπάγεται αυτό.
Η ερώτηση σου θα ήταν ποιο εύστοχη εάν είχες σαν δεδομένο ότι το νήμα θα το έχεις ως μάνα, ασχέτως τεχνικής, οπότε άσχετο το πως φαίνεται στα ψάρια, περισσότερο πρέπει να σε απασχολεί το τι χρώμα σε βολεύει εσένα να βλέπεις. Π. Χ. Βράδυ ένα έντονο κίτρινο ή μέρα ένα έντονο κόκκινο.
Οτι χρώμα και αν διαλέξεις για μάνα,
στο καστιγκ θα έχεις (σοκ λιντερ) και αρματωσιά από διάφανη νάιλον πετονιά,
στο σπινινγκ θα έχεις διάφανο παράμαλλο.
Ουγκ, ας γράψουν οι ποιο έμπειροι!
Υ. Γ. Όσο έγραφα απάντησε ο πατριώτης!
Εδώ το "χάνετε" ίσως πρέπει να εξηγηθεί περισσότερο, όταν το διάβασα στην αρχή φανταζόμουν ότι χάνετε = εξαφανίζεται = γίνετε αόρατο, ναι πολλές φορές καταλαβαίνουμε ότι θέλουμε να καταλάβουμε.
Πλέον νομίζω ότι χάνετε = δεν δείχνει το χρώμα του, στο μυαλό μου σημαίνει πως δείχνει περισσότερο "μαύρο" στα ανθρώπινα μάτια με ότι συνεπάγεται αυτό.
Η ερώτηση σου θα ήταν ποιο εύστοχη εάν είχες σαν δεδομένο ότι το νήμα θα το έχεις ως μάνα, ασχέτως τεχνικής, οπότε άσχετο το πως φαίνεται στα ψάρια, περισσότερο πρέπει να σε απασχολεί το τι χρώμα σε βολεύει εσένα να βλέπεις. Π. Χ. Βράδυ ένα έντονο κίτρινο ή μέρα ένα έντονο κόκκινο.
Οτι χρώμα και αν διαλέξεις για μάνα,
στο καστιγκ θα έχεις (σοκ λιντερ) και αρματωσιά από διάφανη νάιλον πετονιά,
στο σπινινγκ θα έχεις διάφανο παράμαλλο.
Ουγκ, ας γράψουν οι ποιο έμπειροι!
Υ. Γ. Όσο έγραφα απάντησε ο πατριώτης!

Ναι στο καστινγκ θα βαλω γύρω στα 10 μέτρα 50αρα η 60αρα αόρατη.
Στο spinning θα έχω γύρω στα 70εκ 1μ παράμαλλο.
Λεω να πάρω πολύχρωμο από κινα με διαμετρο 0.16. Γτ κάπου διάβασα ότι συνήθως είναι μεγαλύτερης διαμέτρου από την αναγραφόμενη.
Στο spinning θα έχω γύρω στα 70εκ 1μ παράμαλλο.
Λεω να πάρω πολύχρωμο από κινα με διαμετρο 0.16. Γτ κάπου διάβασα ότι συνήθως είναι μεγαλύτερης διαμέτρου από την αναγραφόμενη.
- andreasomageiras
- Ψαρωμένος
Για διαμέτρους και ποιότητες δεν είμαι ο κατάλληλος να δώσω συμβουλές.

Όπως και να χει χτύπησα ένα καρούλι 300μ σε κίτρινο χρωμα από αυτή για δοκιμή στο spinning.
Το παράγγειλα μέσω της εφαρμογής στο κινητό διότι έχεις έκπτωση αν το παραγγείλεις μέσω της εφαρμογής. Και έτσι το πήρα μόλις 4.5 ευρώ.
https://www.aliexpress.com/item/KastKin ... f0512ed872
Το παράγγειλα μέσω της εφαρμογής στο κινητό διότι έχεις έκπτωση αν το παραγγείλεις μέσω της εφαρμογής. Και έτσι το πήρα μόλις 4.5 ευρώ.
https://www.aliexpress.com/item/KastKin ... f0512ed872
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
- andreasomageiras
- Ψαρωμένος
Όπως έγραψα και πριν, ειδικός δεν είμαι, για σπινινγκ όμως προτιμούν το 8κλονο.
Αυτό μπορείς να το δουλέψεις και στο καστιγκ.
9 κιλά μια χαρά είναι για κάστινγκ!
Αυτό μπορείς να το δουλέψεις και στο καστιγκ.
9 κιλά μια χαρά είναι για κάστινγκ!

- Tasos Potoudis
- Admin
Το κόκκινο γίνεται μαύρο σε ένα βίντεο που έχω δεί στα δικά μας τα μάτια όμως.
Τα ψάρια τώρα τι βλέπουν.... υπάρχουν θεωρίες.
Η λογική λέει ότι το άσπρο τα έλκει όποτε ξεκινάει τη λίστα κίτρινο δεύτερο φαντάζομαι κ κλείνουμε με τα σκούρα ..γκρι λάδι μαυρο κόκκινο...
Το κόκκινο που αρκετά έχει συζητηθεί μάλλον στο φως κερδίζει.
Αλλά όπως λένε κ τα παιδιά πιο πάνω ειδικά στο casting που θα έχεις σοκ λιντετ πάρε ότι σου κάνει κέφι.
Το 60 Άρι σοκ είναι αρκετά χοντρό κ θα σου κάνει χοντρό κόμπο. Με το 50 αρι είσαι υπερ καλυμμένος στη φάση που είσαι.
Και όχι αόρατη για σοκ.
Είναι σκληρή κ δεν το θέλουμε.
Τα ψάρια τώρα τι βλέπουν.... υπάρχουν θεωρίες.
Η λογική λέει ότι το άσπρο τα έλκει όποτε ξεκινάει τη λίστα κίτρινο δεύτερο φαντάζομαι κ κλείνουμε με τα σκούρα ..γκρι λάδι μαυρο κόκκινο...
Το κόκκινο που αρκετά έχει συζητηθεί μάλλον στο φως κερδίζει.
Αλλά όπως λένε κ τα παιδιά πιο πάνω ειδικά στο casting που θα έχεις σοκ λιντετ πάρε ότι σου κάνει κέφι.
Το 60 Άρι σοκ είναι αρκετά χοντρό κ θα σου κάνει χοντρό κόμπο. Με το 50 αρι είσαι υπερ καλυμμένος στη φάση που είσαι.
Και όχι αόρατη για σοκ.
Είναι σκληρή κ δεν το θέλουμε.
..tripinfishing..
- thanasis makris
- Ενεργό Μέλος
Συμφωνα παντα με την αποψη μου,θα μιλησω γενικα για το τι αντιλαμβάνονται τα ψαρια.Νομιζω οτι το παραξεψιριζουμε το θεμα.
Εγω λοιπον θα διαλέξω για νημα η πετονια ενα καταρχήν γερο κ καλης ποιοτητας ,χρωμα εντονο για να το βλεπω τη νυχτα.ετσι κι αλλιως βαζουμε σοκ ληντερ,οποτε νομιζω οτι βλεπουν αυτο.
θα βαλω ενα παραμαλλο αντε αορατο παλι καλης ποιοτητας,θα προσπαθησω να κρυψω το αγκιστρι,θα κρατησω το καλαμι ακινητο,δεν θα γελασω,δε θα φωνάξω,δε θα φαω τιποτα να μη μυρισουν τα χερια μου κ θα περιμενω....
Ερωτηση τωρα,δενω σε ενα συρματοσχοινο ενα κιλο κρεας κ το αφηνω στη θαλασσα για ενα μηνα.δεν θα φαγωθεί;ειδα τελευταια ενα βιντεο που ταιζουν τσιπούρες με τα χερια.θελω να πω οτι το εχουμε παρακανει λιγο.ολοι μας ςχουμε τις δικες μας ιστοριες που τελειωνουν στο αμα θελει....
Νταξει κανουμε αυτο που υποτίθεται οτι πρεπει αλλα εγω προσωπικα εχω χαλαρωσει λιγο.Δεν νομιζω οτι παιζουν τοσα πολλα πραγματα ρολο.κ τελειώνοντας να πω οτι τα τελευταια μου χτυπηματα κ ψαρια κυριως φιλων,ειναι στα πολυ χυμα δολωματα.οχι τοσο χτενισμένα.
Εγω λοιπον θα διαλέξω για νημα η πετονια ενα καταρχήν γερο κ καλης ποιοτητας ,χρωμα εντονο για να το βλεπω τη νυχτα.ετσι κι αλλιως βαζουμε σοκ ληντερ,οποτε νομιζω οτι βλεπουν αυτο.
θα βαλω ενα παραμαλλο αντε αορατο παλι καλης ποιοτητας,θα προσπαθησω να κρυψω το αγκιστρι,θα κρατησω το καλαμι ακινητο,δεν θα γελασω,δε θα φωνάξω,δε θα φαω τιποτα να μη μυρισουν τα χερια μου κ θα περιμενω....
Ερωτηση τωρα,δενω σε ενα συρματοσχοινο ενα κιλο κρεας κ το αφηνω στη θαλασσα για ενα μηνα.δεν θα φαγωθεί;ειδα τελευταια ενα βιντεο που ταιζουν τσιπούρες με τα χερια.θελω να πω οτι το εχουμε παρακανει λιγο.ολοι μας ςχουμε τις δικες μας ιστοριες που τελειωνουν στο αμα θελει....
Νταξει κανουμε αυτο που υποτίθεται οτι πρεπει αλλα εγω προσωπικα εχω χαλαρωσει λιγο.Δεν νομιζω οτι παιζουν τοσα πολλα πραγματα ρολο.κ τελειώνοντας να πω οτι τα τελευταια μου χτυπηματα κ ψαρια κυριως φιλων,ειναι στα πολυ χυμα δολωματα.οχι τοσο χτενισμένα.
- Giwrgos_Arianos
- Ψαρωμένος
Συμφωνώ απόλυτα Θανάση!!!
Και έντονο χρώμα για να το βλέπουμε νύχτα όπως το είπες πολύ σημαντικό!!!
Εγώ πρώτη φορά δουλεύω ένα 8κλωνο pe0.8 τής unitika σε λευκό και ομολογώ ότι την νύχτα είναι όλα τα λεφτά που το βλέπω στο σκοτάδι, κυρίως όταν έχουμε αέρα!!!
Και έντονο χρώμα για να το βλέπουμε νύχτα όπως το είπες πολύ σημαντικό!!!
Εγώ πρώτη φορά δουλεύω ένα 8κλωνο pe0.8 τής unitika σε λευκό και ομολογώ ότι την νύχτα είναι όλα τα λεφτά που το βλέπω στο σκοτάδι, κυρίως όταν έχουμε αέρα!!!
Οι δυσκολίες που περνάμε σήμερα,γινονται δύναμη για το μέλλον,γιαυτό δεν τα παρατάμε!