Νωπό η ζωντανό δόλωμα
- Constantine Palivakis
- Admin
- Δημοσιεύσεις: 1639
- Εγγραφή: Τετ Φεβ 19, 2014 8:31 pm
Re: Νωπό η ζωντανό δόλωμα
Σε αυτη την κατηγορια και ψαρευοντας casting διαλεγω νωπο φρεσκο καλαμαρι,σαρδελα και γαριδα.
Ειναι δολωματα που εχουν δωσει ψαρακια.
Ειναι δολωματα που εχουν δωσει ψαρακια.
Re: Νωπό η ζωντανό δόλωμα
Σαρδέλα και πάλι σαρδέλα, η βασίλισσα όλων των δολωμάτων.

Η σαρδέλα σαν δόλωμα δουλεύει όλο το χρόνο, με καλύτερα αποτελέσματα συνήθως τους χειμερινούς μήνες, και απευθύνεται σχεδόν στα περισσότερα ψάρια. Η δόλωσή της γίνεται με διάφορους τρόπους, πράγμα το οποίο φαίνεται πολύ σωστά στο παραπάνω βίντεο του Γιώργου. Θα ήθελα να προσθέσω, ότι στο ψάρεμα του κυνηγού η σαρδέλα δουλεύει πολύ καλά στον αφρό χωρίς μολύβι, με στεριανό αέρα, ή με φελλό (πχ 20γρ) και παράμαλλο 50 - 100 εκατοστά.
Σουπιά η μελαχρινή.

Και η σουπιά μετά τη σαρδέλα θεωρείται και είναι ένα δόλωμα που δεν θα περάσει απαρατήρητο από πολλά ψάρια, όπως συναγρίδες, λαυράκια, τσιπούρες, γοφάρια, σαργοί κτλ. Όσο ποιο μικρή τόσο καλύτερη η μπουκιά και σίγουρο το πιάσιμο του ψαριού. Ψαρεύτεται με σταθερή αρματωσιά ή αρματωσιά τύπου 'τελεφερίκ'.
Ένα βίντεο για την δόλωσή της http://www.youtube.com/watch?v=OHwMr4iOej4
Καλαμάρι

Μοσκιός

Φρύσσα, ο θάνατος των γοφαριών!!

Σε όλα τα νωπά δολώματα μπορεί να χρησημοποιηθεί φελιζόλ εσωτερικά τους, για να ανυψωθούν από το βυθό και να φαίνεται ποιο φυσική η κίνησή τους μέσα στο νερό.
Γενικά θεωρώ πως τα νωπά δολώματα, ιδιαίτερα σε ανοιχτές θάλασσες δουλεύουν με μεγάλα ποσοστά επιτυχίας, ιδιαίτερα σε μεγάλα θυράματα.

Η σαρδέλα σαν δόλωμα δουλεύει όλο το χρόνο, με καλύτερα αποτελέσματα συνήθως τους χειμερινούς μήνες, και απευθύνεται σχεδόν στα περισσότερα ψάρια. Η δόλωσή της γίνεται με διάφορους τρόπους, πράγμα το οποίο φαίνεται πολύ σωστά στο παραπάνω βίντεο του Γιώργου. Θα ήθελα να προσθέσω, ότι στο ψάρεμα του κυνηγού η σαρδέλα δουλεύει πολύ καλά στον αφρό χωρίς μολύβι, με στεριανό αέρα, ή με φελλό (πχ 20γρ) και παράμαλλο 50 - 100 εκατοστά.
Σουπιά η μελαχρινή.

Και η σουπιά μετά τη σαρδέλα θεωρείται και είναι ένα δόλωμα που δεν θα περάσει απαρατήρητο από πολλά ψάρια, όπως συναγρίδες, λαυράκια, τσιπούρες, γοφάρια, σαργοί κτλ. Όσο ποιο μικρή τόσο καλύτερη η μπουκιά και σίγουρο το πιάσιμο του ψαριού. Ψαρεύτεται με σταθερή αρματωσιά ή αρματωσιά τύπου 'τελεφερίκ'.
Ένα βίντεο για την δόλωσή της http://www.youtube.com/watch?v=OHwMr4iOej4
Καλαμάρι

Μοσκιός

Φρύσσα, ο θάνατος των γοφαριών!!

Σε όλα τα νωπά δολώματα μπορεί να χρησημοποιηθεί φελιζόλ εσωτερικά τους, για να ανυψωθούν από το βυθό και να φαίνεται ποιο φυσική η κίνησή τους μέσα στο νερό.
Γενικά θεωρώ πως τα νωπά δολώματα, ιδιαίτερα σε ανοιχτές θάλασσες δουλεύουν με μεγάλα ποσοστά επιτυχίας, ιδιαίτερα σε μεγάλα θυράματα.
https://www.facebook.com/Lamogia.gr?ref_type=bookmark
Ποποοο ψάρωμα!!!!!
Ποποοο ψάρωμα!!!!!
- kostas genikis
- Ψαρωμένος
- Δημοσιεύσεις: 399
- Εγγραφή: Παρ Φεβ 21, 2014 12:43 am
Re: Νωπό η ζωντανό δόλωμα
Αυτα ειναι !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Και ενα βιντεο για δολωση το κεφαλι της σουπιας και ενα για φιλετα σουπιας !
Και ενα βιντεο για δολωση το κεφαλι της σουπιας και ενα για φιλετα σουπιας !
Re: Νωπό η ζωντανό δόλωμα
Μπράβο ρε Κωστή!!!!
https://www.facebook.com/Lamogia.gr?ref_type=bookmark
Ποποοο ψάρωμα!!!!!
Ποποοο ψάρωμα!!!!!