Προτάσεις για αγορά τρίσπαστου
-
- Ψαρωμένος
Re: Προτάσεις για αγορά τρίσπαστου
Αντε ! Καλορίζικα !!!
Ικανοποιημένος τελικά ?
[/quote]
Γεια σου Κωνσταντινε, ικανοποιημενος και με το παραπανω))))). Τα καλαμια μου αρεσαν παρα πολυ, το περιεργο ειναι οτι το espiazione μου φανηκε αρκετα πιο μαλακο απο το το abyssum, για καποιον λογο περιμενα να γινει το αντιθετο. Τα μηχανακια ειναι απλα σουπερ και ταιριαξαν πολυ ωραια με τα καλαμια.
Ικανοποιημένος τελικά ?
[/quote]
Γεια σου Κωνσταντινε, ικανοποιημενος και με το παραπανω))))). Τα καλαμια μου αρεσαν παρα πολυ, το περιεργο ειναι οτι το espiazione μου φανηκε αρκετα πιο μαλακο απο το το abyssum, για καποιον λογο περιμενα να γινει το αντιθετο. Τα μηχανακια ειναι απλα σουπερ και ταιριαξαν πολυ ωραια με τα καλαμια.
- ConstantinosClio
- Αρχιψαρωμένος
Αυτό είναι που μετράει , να σε ικανοποιούν τα εργαλεία που έχεις αγοράσει και να σε βοηθούν να εξελίξεις τις δυνατότητές σου . Καλορίζικα και πάλι !
- Giorgos Gallis
- Psaroma Fishing Team
Είναι πραγματικά πολύ ευχάριστο, όταν αγοράζεις κάτι πού δέν έχεις δοκιμάσει καί τυχαίνει να είναι αυτό πού θέλεις.Πολύ χαίρομαι. Μπορεί να μού πείς με τη βάρος μολύβια έριξες, καί με πιό σού άρεσε καλύτερα, και πόσα με το μάτι μέτρα έριξες?.
-
- Ψαρωμένος
Καλημερα κ. Γιωργο. Στο espiazione εβαλα 100gr και στο abyssum 90gr, πιο πολυ μου αρεσε πως ριχνει το espiazione. Για μετρα ουτε ξερω ποσα, την προηγουμενη μερα που εκανα λιγες χαλαρες βολες σε γηπεδο ποδοσφαιρου με 90gr βαριδιο, εριχνα απο το ενα τερμα σχεδον μεχρι το αλλο. Αρα περιπου 90 μετρα χωρις δολωμα με χαλαρες βολες πανω απο το κεφαλιGiorgos Gallis έγραψε: Δευ Ιαν 04, 2021 12:57 pm Είναι πραγματικά πολύ ευχάριστο, όταν αγοράζεις κάτι πού δέν έχεις δοκιμάσει καί τυχαίνει να είναι αυτό πού θέλεις.Πολύ χαίρομαι. Μπορεί να μού πείς με τη βάρος μολύβια έριξες, καί με πιό σού άρεσε καλύτερα, και πόσα με το μάτι μέτρα έριξες?.
-
- Ψαρωμένος
Σ’ευχαριστω παρα πολυ Κωνσταντινε. Για την επιλογη των εργαλειων με βοηθησες παρα πολυ, και χαιρομαι που η επιλογη ηταν σωστη)))ConstantinosClio έγραψε: Δευ Ιαν 04, 2021 11:52 am Αυτό είναι που μετράει , να σε ικανοποιούν τα εργαλεία που έχεις αγοράσει και να σε βοηθούν να εξελίξεις τις δυνατότητές σου . Καλορίζικα και πάλι !
- andreasomageiras
- Ψαρωμένος
Κύριε Γιώργο, ας μας μας αφήσει αυτός ο διάολος που μας βρήκε, μετά ας μας ανοίξουν με το καλό και θα τον πάρω βόλτα για ψάρεμα εκεί που ρίχνουν τα παιδιά του ΦΑΡ.Giorgos Gallis έγραψε: Δευ Ιαν 04, 2021 12:57 pm Είναι πραγματικά πολύ ευχάριστο, όταν αγοράζεις κάτι πού δέν έχεις δοκιμάσει καί τυχαίνει να είναι αυτό πού θέλεις.Πολύ χαίρομαι. Μπορεί να μού πείς με τη βάρος μολύβια έριξες, καί με πιό σού άρεσε καλύτερα, και πόσα με το μάτι μέτρα έριξες?.
Ο Δημήτρης ονειρεύεται ψάρεμα στην Χαλκιδική αλλά θα πω ότι είμαι σώγαμπρος, με δέρνει η γυναίκα μου, πεινάνε τα γατάκια μου και άλλα τέτοια, με αποτέλεσμα να πάμε Καλοχώρι!

- Giorgos Gallis
- Psaroma Fishing Team
Αντρέα μου, δεν παίζεσαι!!
-
- Ψαρωμένος
Θα το κανονισουμε οταν μας το επιτρεψουνandreasomageiras έγραψε: Τρί Ιαν 05, 2021 8:38 pmΚύριε Γιώργο, ας μας μας αφήσει αυτός ο διάολος που μας βρήκε, μετά ας μας ανοίξουν με το καλό και θα τον πάρω βόλτα για ψάρεμα εκεί που ρίχνουν τα παιδιά του ΦΑΡ.Giorgos Gallis έγραψε: Δευ Ιαν 04, 2021 12:57 pm Είναι πραγματικά πολύ ευχάριστο, όταν αγοράζεις κάτι πού δέν έχεις δοκιμάσει καί τυχαίνει να είναι αυτό πού θέλεις.Πολύ χαίρομαι. Μπορεί να μού πείς με τη βάρος μολύβια έριξες, καί με πιό σού άρεσε καλύτερα, και πόσα με το μάτι μέτρα έριξες?.
Ο Δημήτρης ονειρεύεται ψάρεμα στην Χαλκιδική αλλά θα πω ότι είμαι σώγαμπρος, με δέρνει η γυναίκα μου, πεινάνε τα γατάκια μου και άλλα τέτοια, με αποτέλεσμα να πάμε Καλοχώρι!
![]()
- bill.vathis
- Μέλος
Καλημέρα σε όλους σας,μετά από πολύ καιρό αποχής επανέρχομαι στο θέμα.
Πριν μήνες είχα αναφέρει την επιθυμία μου για αγορά ενός 3σπαστου από την Maver ,το Darkside Sport 180.Ετσι λίγο καιρό μετά μια και εκείνη την περίοδο υπήρχε και μια καλή έκπτωση έκανα την αγορά σκέτο blank με σκοπό να το τελειώσω εγώ.
Το στήσιμο του καλαμιού μου το έστειλαν μέσα από την εταιρεία στην Ιταλία, αρκετά φιλικοί με άμεσες απαντήσεις στα ερωτήματα μου.
Έλαβα ακόμα υπόψη τις απόψεις φίλων- γνωστών που έχουν γνώση στο χώρο,ο καθένας από διαφορετική σκοπιά στο τομέα του.Η αμφιβολία ήταν κυρίως στις διατομές οδηγών όπου τελικά ακολούθησα την διάταξη της εταιρείας με την μόνη αλλαγή στην τοποθέτηση της βάσης μηχανισμού στο ύψος που με βολεύει αλλά στην αλλαγή φοράς της μια και η Maver την παρουσιάζει με το κλείδωμα στην πάνω μεριά, φοβούμενος μην τυχόν κάποια στιγμή σε βολή ξεκλειδώσει και φύγει κάνα μοτέρ στη θάλασσα!!
Σαν σύνολο δείχνει στιβαρό και το βάρος του τελειωμένο βγήκε 453γρ. και αφού έμεινε κάνα μήνα ξεχασμένο στο υπόγειο να σφίξουν οι κόλλες έγινε το τελικό τέστ.
Από συμπεριφορά ενώ σε έντονο τίναγμα δείχνει να "ακούει" και το δεύτερο στέλεχος χαμηλά σε ανάρτηση βάρους όπως και σε ψάρεμα παρουσιάζει άλλη συμπεριφορά πιo fast.
Στο ψάρεμα δοκιμάστηκε στον δίαυλο όπου στεκόταν πολύ καλά,παρά την solid tip που έχει,είναι αρκετά σκληρή με άμεση επαναφορά όπως σε ανάκτηση , έτυχε να πέσει και ψάρι που χάθηκε λίγο πριν το αποχιασμα,έδωσε μια παραβολή όση ακριβώς έπρεπε.
Για τον χρόνο της δοκιμής έδειξε τα στοιχεία που ήθελα να δω και μου άρεσαν , νευρικό σωστή παραβολή σε ένα καλό θήραμα εύκολο σε βολή με διαχειρισιμο μήκος για εμένα.
Σίγουρα με μια φορά δεν μπορείς να καταλάβεις όλα τα στοιχεία ενός προϊόντος απλά με δικό μου γνώμονα με άφησε ικανοποιημένο.
Πριν μήνες είχα αναφέρει την επιθυμία μου για αγορά ενός 3σπαστου από την Maver ,το Darkside Sport 180.Ετσι λίγο καιρό μετά μια και εκείνη την περίοδο υπήρχε και μια καλή έκπτωση έκανα την αγορά σκέτο blank με σκοπό να το τελειώσω εγώ.
Το στήσιμο του καλαμιού μου το έστειλαν μέσα από την εταιρεία στην Ιταλία, αρκετά φιλικοί με άμεσες απαντήσεις στα ερωτήματα μου.
Έλαβα ακόμα υπόψη τις απόψεις φίλων- γνωστών που έχουν γνώση στο χώρο,ο καθένας από διαφορετική σκοπιά στο τομέα του.Η αμφιβολία ήταν κυρίως στις διατομές οδηγών όπου τελικά ακολούθησα την διάταξη της εταιρείας με την μόνη αλλαγή στην τοποθέτηση της βάσης μηχανισμού στο ύψος που με βολεύει αλλά στην αλλαγή φοράς της μια και η Maver την παρουσιάζει με το κλείδωμα στην πάνω μεριά, φοβούμενος μην τυχόν κάποια στιγμή σε βολή ξεκλειδώσει και φύγει κάνα μοτέρ στη θάλασσα!!
Σαν σύνολο δείχνει στιβαρό και το βάρος του τελειωμένο βγήκε 453γρ. και αφού έμεινε κάνα μήνα ξεχασμένο στο υπόγειο να σφίξουν οι κόλλες έγινε το τελικό τέστ.
Από συμπεριφορά ενώ σε έντονο τίναγμα δείχνει να "ακούει" και το δεύτερο στέλεχος χαμηλά σε ανάρτηση βάρους όπως και σε ψάρεμα παρουσιάζει άλλη συμπεριφορά πιo fast.
Στο ψάρεμα δοκιμάστηκε στον δίαυλο όπου στεκόταν πολύ καλά,παρά την solid tip που έχει,είναι αρκετά σκληρή με άμεση επαναφορά όπως σε ανάκτηση , έτυχε να πέσει και ψάρι που χάθηκε λίγο πριν το αποχιασμα,έδωσε μια παραβολή όση ακριβώς έπρεπε.
Για τον χρόνο της δοκιμής έδειξε τα στοιχεία που ήθελα να δω και μου άρεσαν , νευρικό σωστή παραβολή σε ένα καλό θήραμα εύκολο σε βολή με διαχειρισιμο μήκος για εμένα.
Σίγουρα με μια φορά δεν μπορείς να καταλάβεις όλα τα στοιχεία ενός προϊόντος απλά με δικό μου γνώμονα με άφησε ικανοποιημένο.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
- ConstantinosClio
- Αρχιψαρωμένος
Καλορίζικο το κουκλί ! Τη βάση αρκετοί την βάζουν ανάποδα γιατί βοηθάει να σφίξεις καλύτερα το μηχανισμό (χρησιμοποιόντας το βάρος του και πατώντας τον προς τα κάτω όταν τον σφίγγεις) Τελικά σε τι οδηγούς και διατομή κατέληξες (αν θυμάμαι νήμα δουλεύεις σωστά);bill.vathis έγραψε: Παρ Σεπ 03, 2021 2:41 am Καλημέρα σε όλους σας,μετά από πολύ καιρό αποχής επανέρχομαι στο θέμα.
IMG_20210806_201234.jpgIMG_20210806_201339.jpg
IMG_20210806_201251.jpgIMG_20210806_201308.jpg
Μηχανισμό φαντάζομαι του έβαλες ultegra ή κάτι άλλο ;
- bill.vathis
- Μέλος
Ευχαριστώ Κωνσταντίνε.ConstantinosClio έγραψε: Παρ Σεπ 03, 2021 11:41 amΚαλορίζικο το κουκλί ! Τη βάση αρκετοί την βάζουν ανάποδα γιατί βοηθάει να σφίξεις καλύτερα το μηχανισμό (χρησιμοποιόντας το βάρος του και πατώντας τον προς τα κάτω όταν τον σφίγγεις) Τελικά σε τι οδηγούς και διατομή κατέληξες (αν θυμάμαι νήμα δουλεύεις σωστά);
Κοίτα αν είχα βιδωτη βάση δεν θα με ένοιαζε,έχω δουλέψει έτσι αντίστροφα,αλλά στη μεταλλική να σου πω την αλήθεια την φοβάμαι όπως και όταν μίλησα με φίλους μου είχαν αναφέρει συμβάντα που ξεκλειδωσαν σε βολή.
Όσο για οδηγούς μπήκαν alconite CCKWAG,μια και σε άλλα που τους δουλεύω δεν έχουν παρουσιαστεί πρόβλημα,αν χρειαστεί στο μέλλον ίσως σαν top μπει κάτι πιο καλό.
Για μοτερ είχα πάρει πριν το νέο έτος ένα ακόμα Ultegra Ci4 14000 αλλά πλέον έχω βάλει πάνω πομπινες tefon.
- ConstantinosClio
- Αρχιψαρωμένος
Super ! Περιμένουμε φωτό στο ψάρεμα με φως !bill.vathis έγραψε: Παρ Σεπ 03, 2021 7:32 pmΕυχαριστώ Κωνσταντίνε.ConstantinosClio έγραψε: Παρ Σεπ 03, 2021 11:41 amΚαλορίζικο το κουκλί ! Τη βάση αρκετοί την βάζουν ανάποδα γιατί βοηθάει να σφίξεις καλύτερα το μηχανισμό (χρησιμοποιόντας το βάρος του και πατώντας τον προς τα κάτω όταν τον σφίγγεις) Τελικά σε τι οδηγούς και διατομή κατέληξες (αν θυμάμαι νήμα δουλεύεις σωστά);
Κοίτα αν είχα βιδωτη βάση δεν θα με ένοιαζε,έχω δουλέψει έτσι αντίστροφα,αλλά στη μεταλλική να σου πω την αλήθεια την φοβάμαι όπως και όταν μίλησα με φίλους μου είχαν αναφέρει συμβάντα που ξεκλειδωσαν σε βολή.
Όσο για οδηγούς μπήκαν alconite CCKWAG,μια και σε άλλα που τους δουλεύω δεν έχουν παρουσιαστεί πρόβλημα,αν χρειαστεί στο μέλλον ίσως σαν top μπει κάτι πιο καλό.
Για μοτερ είχα πάρει πριν το νέο έτος ένα ακόμα Ultegra Ci4 14000 αλλά πλέον έχω βάλει πάνω πομπινες tefon.
Όσο αφορά τη βάση στις μεταλλικές αναφερομουν , απίστευτο πάντως ότι άνοιξαν... Πρώτη φορά το ακούω , αν επιτρέπεται τι καλάμια και τι βάσεις είχαν ;
- bill.vathis
- Μέλος
Κοίτα είναι λογικό κάποια στιγμή,μια θα γίνει και φτάνει,να συμβεί το κακό και να ανοίξει πόσο μάλλον όταν το πάνω τμήμα δέχεται τις περισσότερες πιέσεις και αυτό κατά την βολή.
Λίγο να μην έχει μπει σωστά λίγο να είναι με το καιρό και την χρήση πιο χαλαρό..... μπορεί τα την πάθεις.
Όσο ποια καλάμια έγινε αυτό,είναι πολύ λίγα που βάζουν μεταλλική βάση μηχανισμού και ανάποδα με κλείδωμα από την πάνω μεριά.
Παντος για εμένα οι βιδωτες είναι οι καλύτερες,πιο σταθερή καλάμι-μοτερ,απλά αυτή που έβαλα τώρα μπήκε λίγο για το βάρος, λίγο για ευκολία,λίγο να είναι πιο λεπτό και όμορφο στο σύνολο.Αυτο και μόνο.
Λίγο να μην έχει μπει σωστά λίγο να είναι με το καιρό και την χρήση πιο χαλαρό..... μπορεί τα την πάθεις.
Όσο ποια καλάμια έγινε αυτό,είναι πολύ λίγα που βάζουν μεταλλική βάση μηχανισμού και ανάποδα με κλείδωμα από την πάνω μεριά.
Παντος για εμένα οι βιδωτες είναι οι καλύτερες,πιο σταθερή καλάμι-μοτερ,απλά αυτή που έβαλα τώρα μπήκε λίγο για το βάρος, λίγο για ευκολία,λίγο να είναι πιο λεπτό και όμορφο στο σύνολο.Αυτο και μόνο.
- ConstantinosClio
- Αρχιψαρωμένος
Τι να πω ... Προσωπικά σε καλάμια surfcasting / ledgering μόνο ένα italcanna έχω δει με τη βάση ανάποδα από το εργοστάσιο, όλες οι άλλες περιπτώσεις ήταν custom καλάμια , και για εμένα οι βιδωτες είναι καλύτερες. Από την άλλη η πλειοψηφία μηχανισμων που έχουν σπάσει ποδι σε μεγάλα ζόρια ( δεν είναι η βολή το μεγάλο ζόρι) , έχουν σπάσει στο πίσω μέρος .bill.vathis έγραψε: Παρ Σεπ 03, 2021 11:53 pm Κοίτα είναι λογικό κάποια στιγμή,μια θα γίνει και φτάνει,να συμβεί το κακό και να ανοίξει πόσο μάλλον όταν το πάνω τμήμα δέχεται τις περισσότερες πιέσεις και αυτό κατά την βολή.
Όπως και να έχει , επειδή έμπλεξα και εγώ με τέτοιου τύπου βάσεις , έχουν και τα καλά τους , πέρα από το εμφανισιακο κομμάτι και το βάρος , είναι υπερβολικά πρακτικες , Μπαμ μπαμ βγάζεις μηχανισμό και τον πετάς στην τσάντα σε ένα δευτερόλεπτο .

-
- Ψαρωμένος
Καλοριζικο το καλαμι…… απλα πανεμορφοbill.vathis έγραψε: Παρ Σεπ 03, 2021 2:41 am Καλημέρα σε όλους σας,μετά από πολύ καιρό αποχής επανέρχομαι στο θέμα.
IMG_20210806_201234.jpgIMG_20210806_201339.jpg
IMG_20210806_201251.jpgIMG_20210806_201308.jpg
Είχα την τύχη το περασμένο Σαββατοκύριακο, ψαρεύοντας με πολύ καλή psaroma-τική παρέα, να δοκιμάσω το Τubertini Delain 4,20 m. 130 gr. Μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Κανένα πρόβλημα με 100 γρ. βαρίδι αλλά ούτε και με τις καιρικές συνθήκες - τεσσάρι μετωπικά την μια μέρα και πλάγιο την άλλη. Άμεση ένδειξη τσιμπιάς, ωραία ανάκτηση, σταθερό στον καιρό, καρφώνει μόνο του, πανάλαφρο και ξεκούραστο. Με λίγα λόγια πείστηκα και είπα να τα ζευγαρώσω……
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.