Προσελκυστικά δολώματος Sili Cubes

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Christos Pi
Διαχειριστής
Διαχειριστής

Προσελκυστικά δολώματος Sili Cubes

Δημοσίευση από Christos Pi »

Εικόνα

Ξέρω οτι σε πολλούς δεν αρέσουν τα πολλά "μπιχλιμπίδια" στις αρματωσιές,
η αλήθεια είναι οτι ούτε κι εγώ τα χρησιμοποιούσα, άντε κανένα float σε δύσκολους βυθούς ή σε φυκιάδες.

Ένα πράγμα που θεωρώ απαραίτητο στο ψάρεμά μου όμως είναι το bait stop, το οποίο μου βελτίωσε αρκετά την παρουσίαση του δολώματος και την αποφυγή στο να ξεσύρει προς τα πάνω το δόλωμά μου.
Bait stop έφτιαχνα απο διάφανες πούλιες και ένα μικρό ελαστικό stopper απο επάνω.

Σε ένα νυχτερινό ψάρεμα, ένας φίλος, μου πρότεινε στην θέση των bait stop να δοκιμάσω τα Sili Cubes, τα οποία είναι μικρά κομμάτια κυλινδρικά απο μαλακό υλικό σιλικόνης σε διάφορους έντονους χρωματισμούς.
Επίσης, έχουν την ιδιότητα και να φωσφορίζουν αν θέλουμε, απλά φωτίζοντάς τα λίγο με τον φακό μας.

sili1.jpg

Η τοποθέτησή τους πανεύκολη, απλά τα περνάς στο παράμαλλό σου απο το αγκίστρι, όπως το δόλωμα, το ίδιο εύκολα τα αφαιρείς.
Το καλό με αυτά είναι οτι εκτός απο την έντονη φωτεινότητά τους που προσελκύει τα ψάρια λειτουργούν και ως bait stop για το δολωμά μας
Είναι πάρα πολύ ανθεκτικά και η αποδοτικότητά τους τρομερή!

Υπάρχουν στην αγορά και σε επιπλέοντα float, όπως και σε ολόκληρα σωληνάκια ωστε να τα κόψουμε στο μέγεθος που θέλουμε.

Προσωπικά, τα χρησιμοποιώ πάντα πια σε κάθε μου ψάρεμα και θα προτείνω να τα δοκιμάσετε
Ξέρω οτι πολλοί είναι διστακτικοί όπως ήμουν κι εγώ, ειδικά στο ψάρεμα της τσιπούρας...
Θα σας πώ ένα πράγμα μόνο,
Βάλτε ένα άσπρο ή πορτοκαλί και τα ξαναλέμε...
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους
Giwrgos_Arianos
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Re: Προσελκυστικά δολώματος Sili Cubes

Δημοσίευση από Giwrgos_Arianos »

Πολυ ενδιαφέρον!Πιστεύω νύχτα ειδικά για μουρμούρα Χρήστο πρέπει να δίνει εκπληκτικά αποτελέσματα!
Μιας και απ'όσο γνωρίζω τα φοσφωρουχα την προσελκύουν πολύ και πλησιάζει,όπως π.χ.τα φοσφωρουχα βαρίδια.
Οι δυσκολίες που περνάμε σήμερα,γινονται δύναμη για το μέλλον,γιαυτό δεν τα παρατάμε!
Άβαταρ μέλους
takis.mantadakis
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Δημοσίευση από takis.mantadakis »

Τα έχω δει καιρό κ έλεγα τα δουλεύουν για τσιπούρες αυτά τα διαόλια??κ άμα τα δουλεύουν πιάνουν κιόλας?? :? :? εδώ ψάρεμα με ψάρεμα κοιτάμε να αφαιρέσουμε από τις αρματωσιές πράγματα μπας κ πάρουμε καμια τσιμπιά :lol: :lol:
Αλλά με έπεισες ρε φίλε Χρήστο..Θα τα δοκιμάσω....κ άμα δε βγει τσιπούρα όλο κ καμιά μουρμούρα θα βγάλουμε χαλαρά...
Άβαταρ μέλους
Christos Pi
Διαχειριστής
Διαχειριστής

Τάκη για ψαρέματα μουρμούρας και σηκιού δουλεύουν πραγματικά πάρα πολύ. Ειδικά τα πράσινα στους σηκιούς το βράδυ.
Εγώ φοβόμουν πολύ να τα χρησιμοποιήσω στις τσιπούρες,
δεν μπορώ να πω με σιγουριά οτι τις προσελκύουν αλλα σου εγγυώμαι οτι δεν τις διώχνουν. Φέτος μάλιστα έβγαλα και την μεγαλύτερη που έχω πιάσει ποτέ σε αρματωσιά με sili cube πορτοκαλί φωτισμένο και δόλωμα Πορφύρα.
Δοκίμασέ τα φίλε και πές μας!
Άβαταρ μέλους
takis.mantadakis
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Εννοειται πως θα τα δοκιμασω...γενικα υπαρχουν στα μαγαζια ή τα φερνουν ενας στους 10???ακομα κ προς χαλκιδα αν τα δουλευει κανενας μας λεει χωρις να γινει διαφημιση κ υπαρξει καποιο θεμα
Άβαταρ μέλους
Christos Pi
Διαχειριστής
Διαχειριστής

https://www.way2fish.gr/el/products/cat ... ors-g.html Way2Fish στην Καλλιθέα
Αν γνωρίζει κανείς και κάποιο άλλο ας μας πει
Άβαταρ μέλους
takis.mantadakis
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Μιας κ σημερα ειναι η μερα των εντυπωσεων κ των κριτικων γραφω τις εντυπωσεις μου κ για τα sili cubes...
Το πρωτο που θα πω ειναι οτι Χρησταρα σε ευχαριστουμε που μοιραστηκες μαζι μας την εμπειρια σου κ τη γνωση σου για τα "μπιχλιμπιδια" αυτα.
Το επομενο ειναι οτι σε μενα μου εδειξαν οτι εχουν 100% επιτυχια...
Χθεσινο μεσημεριανο ψαρεμα (νταλα ηλιος κ εγινα κοκκινομαυροσοκολατής...καλοκαιρι κ ψαρεμα την ημερα δεν παει κ δεν το συνιστω), συρωμενη αρματωσια,sili cube πορτοκαλι κ δολωμα καβουρι.
Πεταω λοιπον μεσα το καβουρακι για μπανακι για να δροσιστει λιγο κ να ξεμουδιασει κ μετα απο 10 λεπτα αρχιζουν οι χοροι στο καλαμι κ τον ειδοποιητη.Αφησα για 2-3 λεπτα την κυρια να σχοληθει μαζι του για να καταλαβω κ τι σκοπο ειχε για το καβουρακι μου...Ηθελε απλα να παιξει μαζι του κ να το παρατησει φτυνοντας το στο τελος?? Ή το ειχε προσεγγισει απο ερωτα κ για καλο σκοπο?
Τελικα αφου καταλαβα οτι ειχε καλο σκοπο παιρνω το καλαμι στα χερια καρφωνω κ βλεπω να ξεπροβαλει απο το νερο μια κυρια κοντα στο κιλο :D :D :D
Αυτοματως λεω απο μεσα μου γεια σου ρε Χρησταρα με τα μπιχλιμπιδια σου :lol: :lol: :lol:
Μπορει κ να ηταν εντελως τυχαιο...Εμενα ομως μου εδειξαν στο 10λεπτο κιολας οτι δουλευουν 100%.Κ αυτο γτ οπως ειπε κ ο Χρηστος,δεν ξερω αν προσελκυουν τα ψαρια το σιγουρο ειναι οτι δεν τα διωχνουν.Αυτο ειναι το σημαντικο για μενα.
Μετα απο αυτο δεν πηρα αλλες τσιμπιες στο καβουρακι παρα μονο μια μικρη σε μονοδολι κ παλι οπου ειχα sili cube.Βεβαια ηταν κ η ωρα που εκοβαν να τρωνε.
Προσωπικα νομιζω οτι με κερδισε το συγκεκριμενο προϊον κ θα το χρησιμοποιω απο δω κ περα σε ολα τα ψαρεματα μου,για ολα τα ψαρια κ ολες τις ωρες.
Επισης σε σχεση με αλλα μπιχλιμπιδια που κυκλοφορουν μπορω να πω οτι ειναι απο τα πιο διακριτικα καθως εχουν πολυ μικρο μεγεθος (ειχα παρει τα ετοιμα κομμενα κυβακια).Για πιο μεγαλα δολωματα οπως μανα,μανακια κτλ κ αν ψαρευουμε μερα, θεωρω οτι ισως ειναι καλυτερα να χρησιμοποιηθουν οι ραβδοι κ να τους κοψει ο καθενας αναλογα με το δολωμα του,γτ σε σχεση με μια μανα ολοκληρη ειναι πολυ πιο μικρο το ετοιμο κομμενο.
Τελος κ σαν bait stopper λειτουργει αψογα κ βοηθα το δολωμα να εχει μια πιο φυσικη παρουσια μεσα στο νερο χωρις να ξεσυρει,σακουλιαζει κτλ.
Κ παλι ευχαριστουμε Χρηστο...
Άβαταρ μέλους
andreasomageiras
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Δημοσίευση από andreasomageiras »

Τελικά να τα δοκιμάσω κι εγώ;
Όσοι τα δουλέψατε κακό δε γράψατε.
Η αλήθεια είναι ότι ψαρεύω σε βυθό που δεν έχω κολυμπήσει, έχει όμως φύκια, όλο λέω να κάνω μια δοκιμή και όλο το αναβάλω.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
takis.mantadakis
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Ανδρεα θεωρω οτι ειναι ιδανικα κυριως για τετοιους βυθους...Κ εγω κυριως σε τετοιο βυθο ψαρευω μεικτος,αμμο κ πετρα.με τραγανα,φυκακι κοντο κ ελαχιστες ξερες.
Αν η βλαστηση του βυθου που ψαρευεις ειναι πυκνη η υψηλη μπορεις να πας κ σε επιπλεοντα sili cubes.Υπαρχουν κ επιπλεοντα κ βυθιζομενα.
Άβαταρ μέλους
andreasomageiras
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Αυτά που δοκίμασες εσύ δεν έχουν άνωση;
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Nektarios

Δημοσίευση από Nektarios »

Στην Κύπρο, που κατα βάση έχεις αμμουδιά απέραντη, χωρίς μπιχλιμπίδια είτε φλοτερακια(ποπαπ) είτε σιλικόνης ψαρεμα δεν κανεις. Αρκεί να βρεις σε χρώμα γουστάρουν τα ψαρια.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Άβαταρ μέλους
Tasos Potoudis
Admin
Admin

Δημοσίευση από Tasos Potoudis »

Ψαρουκλα πηραμε!!!
οολλεεεεεε!!!!
ΜΠραβο Τακη μας!!!
..tripinfishing..
Άβαταρ μέλους
takis.mantadakis
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

andreasomageiras έγραψε: Δευ Ιουν 04, 2018 4:26 pm Αυτά που δοκίμασες εσύ δεν έχουν άνωση;
Οχι δεν ειχαν Ανδρεα..πατο δουλευουν.
Άβαταρ μέλους
spygog
Αρχιψαρωμένος
Αρχιψαρωμένος

Δημοσίευση από spygog »

Χρήστο και Τάκη με πείσατε και μένα!!!! Θα ψάξω και θα παραγγείλω και γω σε δυο- τρεις χρωματισμούς!!!! Για μεγάλα δολώματα (μάνες, μανάκια , φαραώ) πιστεύω ότι θα μπορούμε να περάσουμε και δύο ή τρία τέτοια κυβάκια στο παράμαλο, ή μήπως κάνω λάθος?
Άβαταρ μέλους
Christos Pi
Διαχειριστής
Διαχειριστής

Σπύρο εγώ ένα μικρό βάζω για να είναι διακριτικό δεν έχω δοκιμάσει παραπάνω να σου πω την αλήθεια.
Αν ψαρεύεις νύχτα δοκίμασε και το λευκό.
Άβαταρ μέλους
andreasomageiras
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Έχετε να προτείνετε κάποιο με άνωση;
Το αποφάσισα, όταν βολέψει θα τα δοκιμάσω.
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Παρελκόμενα”