Ξέρω οτι σε πολλούς δεν αρέσουν τα πολλά "μπιχλιμπίδια" στις αρματωσιές,
η αλήθεια είναι οτι ούτε κι εγώ τα χρησιμοποιούσα, άντε κανένα float σε δύσκολους βυθούς ή σε φυκιάδες.
Ένα πράγμα που θεωρώ απαραίτητο στο ψάρεμά μου όμως είναι το bait stop, το οποίο μου βελτίωσε αρκετά την παρουσίαση του δολώματος και την αποφυγή στο να ξεσύρει προς τα πάνω το δόλωμά μου.
Bait stop έφτιαχνα απο διάφανες πούλιες και ένα μικρό ελαστικό stopper απο επάνω.
Σε ένα νυχτερινό ψάρεμα, ένας φίλος, μου πρότεινε στην θέση των bait stop να δοκιμάσω τα Sili Cubes, τα οποία είναι μικρά κομμάτια κυλινδρικά απο μαλακό υλικό σιλικόνης σε διάφορους έντονους χρωματισμούς.
Επίσης, έχουν την ιδιότητα και να φωσφορίζουν αν θέλουμε, απλά φωτίζοντάς τα λίγο με τον φακό μας.
Η τοποθέτησή τους πανεύκολη, απλά τα περνάς στο παράμαλλό σου απο το αγκίστρι, όπως το δόλωμα, το ίδιο εύκολα τα αφαιρείς.
Το καλό με αυτά είναι οτι εκτός απο την έντονη φωτεινότητά τους που προσελκύει τα ψάρια λειτουργούν και ως bait stop για το δολωμά μας
Είναι πάρα πολύ ανθεκτικά και η αποδοτικότητά τους τρομερή!
Υπάρχουν στην αγορά και σε επιπλέοντα float, όπως και σε ολόκληρα σωληνάκια ωστε να τα κόψουμε στο μέγεθος που θέλουμε.
Προσωπικά, τα χρησιμοποιώ πάντα πια σε κάθε μου ψάρεμα και θα προτείνω να τα δοκιμάσετε
Ξέρω οτι πολλοί είναι διστακτικοί όπως ήμουν κι εγώ, ειδικά στο ψάρεμα της τσιπούρας...
Θα σας πώ ένα πράγμα μόνο,
Βάλτε ένα άσπρο ή πορτοκαλί και τα ξαναλέμε...