"Τρίξιμο" σε καλάμι
- Fanis Zampos
- Διαχειριστής
Re: "Τρίξιμο" σε καλάμι
Το θέμα λύθηκε βάζοντας του τελικά μικρότερο μηχανισμό (5500).Σας ευχαριστώ όλους για την πολύτιμη βοήθειά σας.Πάντως μέσα από αυτήν την κουβέντα (γραπτά και τηλεφωνικά) μου λύθηκαν κάποιες απορίες που είχα.Δημιουργήθηκαν βέβαια άλλες τόσες τις οποίες ελπίζω να συνεχίζω να τις συζητάω με φίλους εδώ μέσα.Και ελπίζω εκείνοι που έχουν τεράστιες εμπειρίες και γνώσεις να συνεχίσουν να τις μοιράζονται μαζί μας... Γιατί η γνώση είναι από τα ελάχιστα πράγματα που όταν την μοιράζεσαι πολλαπλασιάζεται...
Κάποιος είπε πως πλούσιος είναι εκείνος που έχει ελεύθερο χρόνο για να ψαρέψει....Τελικά είμαι πολύ φτωχός....
- Giorgos Gallis
- Psaroma Fishing Team
Αγαπητοί φίλοι,μετά σχεδόν ένα χρόνο ψάξιμο νομίζω ότι βρήκα τό (πρόβλημα)στό καλάμι τού Φάνη.
1 Δέν φταίει τό καλάμι.
2 Δύο λόγια γιά τό καλάμι .
Εσωτερική διάμετρος οδηγών σέ μιλιμετρ .
1=23,87
2=18,19
3=14,12
4=10,85
5=8,41
6=7,09
7=7,09
8=6,95
Απόσταση κάθετου μπράτσου μηχανισμού ουλτεγκρα μέ πρώτο οδηγό 112 εκατοστά .
Απόσταση χείλος μηχανισμού ουλτεγκρα 5500 μέ πρώτο οδηγό 105,5 εκατοστά.
Διάμετρος μπομπίνας ουλτεγρα 5500 = 6,03 εκατοστά.
Ή διάταξη τών οκτώ (8) οδηγών μεταξύ τους πολύ καλή.
Βλέποντας τό καλάμι καί μετρώντας τόν πρώτο εσωτερικά οδηγό σκέφτηκα, ότι μηχανισμοί 10000 καί 14000 μέ μεγαλύτερη διάμετρο μπομπίνας από τόν 5500 θά χτυπούσε ή πετονιά στό σώμα τού καλαμιού, κάτι πού είπα στόν Φάνη ,ο οποίος έβαλε έναν 5500 καί (έλυσε τό πρόβλημα).Παρά τήν (λύση) πού (είχα) βρεί κάτι μέ έτρωγε,βλέποντας τό καλάμι !!κάτι άλλο υπήρχε πού τό ήξερα! αλλά δεν θυμόμουν!,ρώτησα τόν Φάνη ποιους μηχανισμούς δούλεψε καί μού απάντησε ,τούς καινούργιους ουλτέγκρα. Είχα λύση τό πρόβλημα καί ας μού πήρε χρόνο.
Όλα τά μηχανάκια έχουν 84 με 88 μοιρες κλίση από τόν άξονα,τά καινούργια σιμανο όμως έχουν 91 μοίρες, κάτι πού έχει επικριθεί πολύ,μέ αποτέλεσμα, ΑΝΤΙ νά συγκλίνει ΑΠΟΚΛΙΝΗ από τόν οδηγώ μέ συνέπεια ΚΑΤΑ τό μάζεμα νά χτυπάει η πετονιά στό καλάμι.
1 Δέν φταίει τό καλάμι.
1=23,87
2=18,19
3=14,12
4=10,85
5=8,41
6=7,09
7=7,09
8=6,95
Βλέποντας τό καλάμι καί μετρώντας τόν πρώτο εσωτερικά οδηγό σκέφτηκα, ότι μηχανισμοί 10000 καί 14000 μέ μεγαλύτερη διάμετρο μπομπίνας από τόν 5500 θά χτυπούσε ή πετονιά στό σώμα τού καλαμιού, κάτι πού είπα στόν Φάνη ,ο οποίος έβαλε έναν 5500 καί (έλυσε τό πρόβλημα).Παρά τήν (λύση) πού (είχα) βρεί κάτι μέ έτρωγε,βλέποντας τό καλάμι !!κάτι άλλο υπήρχε πού τό ήξερα! αλλά δεν θυμόμουν!,ρώτησα τόν Φάνη ποιους μηχανισμούς δούλεψε καί μού απάντησε ,τούς καινούργιους ουλτέγκρα. Είχα λύση τό πρόβλημα καί ας μού πήρε χρόνο.
Όλα τά μηχανάκια έχουν 84 με 88 μοιρες κλίση από τόν άξονα,τά καινούργια σιμανο όμως έχουν 91 μοίρες, κάτι πού έχει επικριθεί πολύ,μέ αποτέλεσμα, ΑΝΤΙ νά συγκλίνει ΑΠΟΚΛΙΝΗ από τόν οδηγώ μέ συνέπεια ΚΑΤΑ τό μάζεμα νά χτυπάει η πετονιά στό καλάμι.
- Giorgos Gallis
- Psaroma Fishing Team
Giorgos Gallis έγραψε:Αγαπητοί φίλοι,μετά σχεδόν ένα χρόνο ψάξιμο νομίζω ότι βρήκα τό (πρόβλημα)στό καλάμι τού Φάνη.
1 Δέν φταίει τό καλάμι.
1=23,87
2=18,19
3=14,12
4=10,85
5=8,41
6=7,09
7=7,09
8=6,95
Όλα τά μηχανάκια έχουν 84 με 88 μοιρες κλίση από τόν άξονα,τά καινούργια σιμανο όμως έχουν 91 μοίρες, κάτι πού έχει επικριθεί πολύ,μέ αποτέλεσμα, ΑΝΤΙ νά συγκλίνει ΑΠΟΚΛΙΝΗ από τόν οδηγό μέ συνέπεια ΚΑΤΑ τό μάζεμα νά χτυπάει η πετονιά στό καλάμι.
- Giorgos Gallis
- Psaroma Fishing Team
Giorgos Gallis έγραψε:Αγαπητοί φίλοι,μετά σχεδόν ένα χρόνο ψάξιμο νομίζω ότι βρήκα τό (πρόβλημα)στό καλάμι τού Φάνη.
1 Δέν φταίει τό καλάμι.
1=23,87
2=18,19
3=14,12
4=10,85
5=8,41
6=7,09
7=7,09
8=6,95
Απόσταση κάθετου μπράτσου μηχανισμού ουλτεγκρα 5500 μέ πρώτο οδηγό 112 εκατοστά .
Και για το ίδιο θέμα υπάρχει απορία αν αυτό έγινε ηθελημένα από την Shimano ή έγινε λαθος (βεβαια ποιος θα το παραδεχτεί αυτό .με ότι συνεπαγετε μια τέτοια παραδοχή)
- Giorgos Gallis
- Psaroma Fishing Team
Astanapan,τό ίδιο ερώτημα έχω καί εγώ, άν καί έχω μιά υποψία,πού έχει σχέσει μέ τούς οδηγούς (δές τούς οδηγούς σειράς kwag ).
alanhawk.com τόν θεωρώ ένα από τούς κορυφαίους ανεξάρτητους αναλυτές στά μηχανάκια (καί όχι παπαγαλάκι τών εταιριών) .Πρίν αγοράσουμε μηχανάκια πρέπει ,οπωσδήποτε νά τόν διαβάσουμε.
jeanpaulcharles.wordpress.com Εδώ μπορείς νά διαβάσεις μιά αξιολόγηση γιά τόν ultegra c14 xs-b 5500 πού μέ φωτογραφίες δείχνει τό (πρόβλημα )τών 91 μοιρών.
Προσωπικά στής αξιολόγησής μου, καί στόν τρόπο πού κάνω συντήρηση στούς μηχανισμούς μου, χρησιμοποιώ τό ίδιο πρωτόκολλο μέ τόν alanhawk.
alanhawk.com τόν θεωρώ ένα από τούς κορυφαίους ανεξάρτητους αναλυτές στά μηχανάκια (καί όχι παπαγαλάκι τών εταιριών) .Πρίν αγοράσουμε μηχανάκια πρέπει ,οπωσδήποτε νά τόν διαβάσουμε.
jeanpaulcharles.wordpress.com Εδώ μπορείς νά διαβάσεις μιά αξιολόγηση γιά τόν ultegra c14 xs-b 5500 πού μέ φωτογραφίες δείχνει τό (πρόβλημα )τών 91 μοιρών.
Προσωπικά στής αξιολόγησής μου, καί στόν τρόπο πού κάνω συντήρηση στούς μηχανισμούς μου, χρησιμοποιώ τό ίδιο πρωτόκολλο μέ τόν alanhawk.
ναι και τον αμερικανο και το γαλλο τον παρακαλουθω
- Giorgos Gallis
- Psaroma Fishing Team
Αγαπητοί φίλοι, αυτό τόν καιρό δοκιμάζω διάφορα (σετ)δαχτυλιδιών σειράς- Κ- γιά ένα καινούργιο καλάμι,μέ έναν (ουλτεγκρα 5500) .Δοκιμάζοντας, θυμήθηκα τή είχα γράψει γιά τό καλάμι του Φάνη ,καί κατάλαβα πώς είχα κάνει λάθος .Είχα γράψει (ΚΑΤΑ τό μάζεμα χτυπάει ή πετονιά στό καλάμι) ενώ τό σωστό είναι ,χτυπάει η πετονιά στόν οδηγό λόγο τής κλίσης 91 μοιρών τού μηχανισμού .
Σάς ζητάω συγνώμη ,δυστυχώς έχω μεγάλο πρόβλημα στόν γραφτό λόγο, λόγω δυσλεξίας .
Σάς ζητάω συγνώμη ,δυστυχώς έχω μεγάλο πρόβλημα στόν γραφτό λόγο, λόγω δυσλεξίας .