Αποφάσισα έπειτα από πολύ σκέψη και μελέτη να δοκιμάσω μία νέα τεχνική την οποία δεν έχω δοκιμάσει ποτέ "σωστά" όσα χρόνια ψαρεύω ή όπως θα έπρεπε με τα κατάλληλα εργαλεία. Επειδή έχω διαβάσει λίγο πολύ αρκετές απόψεις εδώ μέσα για το ίδιο θέματα, αλλά επειδή ήταν διάσπαρτες, ανοίγω ένα νέο θέμα.
Αν και ορκισμένος casteras (δεν αλλάζω ποτέ το casting), είπα να δοκιμάσω την τύχη μου και στο spinning. Κάποιοι από τους λόγους είναι απλοί, κάποιοι ίσως λίγο ασήμαντοι, κάποιοι με μία βάση και λογικοί, κάποιοι ίσως λίγο αστείοι κλπ. Ο σημαντικότερος λόγος είναι πως στα μέρη που ψαρεύω (πλέον αυτό έχει γίνει μόνο κάθε καλοκαίρι δυστυχώς), υπάρχουν πολλά κυνηγόψαρα όπως: λαυράκια, κοκκάλια, γοφάρια και λίγοι λούτσοι. Επίσης, όπου έκανα διακοπές τα τελευταία 2 χρόνια έκλαιγα πραγματικά που δεν είχα μαζί μου ένα σπινοκάλαμο.
Στο διά ταύτα λοιπόν.... Η ερώτηση μου είναι: Spinning ή LRF? Παρακάτω δίνω περισσότερες λεπτομέρειες....
Στόχος: λαυράκια, κοκκάλια, γοφάρια (γτ όχι αν γίνεται και λούτσοι και κάποια μελανούρια ή και άλλα).
Τόπος: κυρίως από παραλία και λιμάνια.
Μπάτζετ: 100€ με 140€ maximum. Αν υπάρχουν αξιοπρεπή σετ και με λιγότερα χρήματα εννοείται πως δεν το συζητώ.
Σε γενικές γραμμές όπως καταλαβαίνετε ψάχνω ένα σετάκι λίγο all around που θα καλύψει τα παραπάνω θέλω μου, με την ελπίδα να πέσει κ κάνενα ψαράκι στα τεχνητά.
Οι σκέψεις οι δικές μου πάνε νομίζω προς το καθαρό spinning και συγκεκριμένα για ένα καλάμι με c.w. 10-35, 10-40 και μήκος γύρω στο 2,70m ή και λίγο παραπάνω (είμαι 1,85). Να μπορώ να χρησιμοποιήσω ένα μεγαλύτερο εύρος τεχνητών όπως minnows, μικρά πλανάκια κλπ. Βέβαια με ένα τέτοιο καλάμι ίσως να μην μπορώ να δουλέψω σιλικόνες?
Από την άλλη, με το LRF μας δίνεται νομίζω καλύτερα η δυνατότητα να στοχεύσουμε μία μεγαλύτερη γκάμα ψαριών και ίσως είναι και πιο αποδοτική σαν τεχνική? Ωστόσο εδώ σε μεγαλύτερα θηράματα υπάρχει ο κίνδυνος θραύσης του εξοπλισμού, ξεψαρίσματος κλπ λόγω των πιο λεπτών εργαλείων? Προσωπικά πάντως για να με "κερδίσει" αυτή η τεχνική, εννοείται πως προτιμώ να χτυπήσει κάποιο μεγάλο ψάρι στα λεπτά μου εργαλεία και ας μην το βγάλω

Θα ήθελα λοιπόν να μου προτείνετε ποια τεχνική νομίζετε πως ταιριάζει καλύτερα στα θέλω μου και ανάλογα κάποια σετάκια (καλάμι-μηχανισμό). Στα υπόψιν να προσθέσω ξανά, ότι αρχικά δε είναι η βασική μου τεχνική αλλά μπαλαντέρ, σε περιπτώσεις που δεν τσιμπάει στο casting ή με έχει ξετινάξει η αλλεργία μου. Βέβαια αν μου κάτσει από την αρχή το ψάρι γιατί όχι να μην το πάρω και πιο προσωπικά το θέμα?

Συγγνώμη για την έκταση του κειμένου.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.