Γιά νά βρούμε τήν δύναμη τού καλαμιού μας βάζουμε τόν μηχανισμό μας,περνάμε τήν πετονιά στούς οδηγούς καί δένουμε στήν πετονιά μας ένα πλαστικό δοχείο πού θά τού βάζουμε νερό.Σηκώνουμε τό καλάμι ψηλά σέ οριζόντια θέση αφήνοντας, ένα, ενάμισι, μέτρο πετονιά καί βάζουμε νερό στό δοχείο μέχρι αυτό νά πάρει μιά κλίση 90 μοίρες. Ζυγίζουμε τό δοχείο μέ τό νερό καί βρίσκουμε ακριβός τήν δύναμη του καλαμιού μας.
Τήν ώρα που θά έχουμε κρεμάσει ψηλά τό δοχείο νερού μέ τό ακριβές βάρος του δοχείου μέ τό νερό ΠΑΝΤΑ σέ οριζόντια θέση καί παρατηρούμε τήν μύτη του καλαμιού,άν αφτό λυγίσει μόνο στό τμήμα τής μύτης, τότε ξέρουμε ότι τό καλάμι μας είναι δράση κορυφής ,άν η καμπύλη του είναι μεγαλύτερη καί φτάνει πιό πίσω τότε ξέρουμε ότι είναι ημιπαραβολικό, καί όταν ή καμπύλη του μεγαλώσει καί φτάσει πολύ χαμηλά, τότε τό καλάμι μας είναι παραβολικό.
Όπως λιπών καταλαβαίνεται,δύναμη, καί δράση, είναι δύο διαφορετικά πράγματα.
Δύναμη καί δράση καλαμιού
- Giorgos Gallis
- Psaroma Fishing Team
- Tasos Potoudis
- Admin
Re: Δύναμη καί δράση καλαμιού
Πολύ ωραίος τρόπος μέτρησης '!!
Μπράβο κ Γιώργο μας!!!
Μπράβο κ Γιώργο μας!!!
..tripinfishing..
- Giorgos Gallis
- Psaroma Fishing Team
Θά παρακαλούσα πολύ την διαχείριση νά μεταφέρει αυτή τήν ενότητα στήν (Κατηγορίες καλαμιών )καί κάτω απο τό (πιό καλάμι καί γιατί)μιάς καί όλα αυτά συνδέονται άμεσα .ΥΣ Καταλαβαίνω ότι είναι λίγο φασαρία αυτό ,αλλά μέ κάτι τέτοια ξεχωρίζει ή παρέα μας .
- OdysseasAlexandrou
- Αρχιψαρωμένος
Καλησπέρα σας , έχω δει ότι η Italcanna γράφει πάνω σε κάθε καλάμι και το action (δραση) του κάθε καλαμιού αλλά δεν το γράφει πάνω με όρους που ξέρουμε fast, extra fast, moderate αλλά με νούμερα πχ 0,68 . Μήπως γνωρίζει κανεις η έχει κανέναν πίνακα που να αντιστοιχεί τα νούμερα με τις ονομασίες !!!!
- ConstantinosClio
- Αρχιψαρωμένος
Η κλίμακα της συγκεκριμένης εταιρείας σύμφωνα με το σάιτ της ξεκινά από το μηδέν (0) ως το ένα (1)όπου το μηδέν σημαίνει παραβολικό καλάμι και το ένα τέρμα δράση κορυφής , δεν λέει κάτι παραπάνω...
Τώρα αν το 0.68 είναι κιλά που απαιτούνται για να έρθει η μύτη σε γωνία 90⁰ η απλά είναι μια δική της κλίμακα ...δεν ξέρω
Τώρα αν το 0.68 είναι κιλά που απαιτούνται για να έρθει η μύτη σε γωνία 90⁰ η απλά είναι μια δική της κλίμακα ...δεν ξέρω
- OdysseasAlexandrou
- Αρχιψαρωμένος
Το διάβασα και εγώ στο σίτε της εταιρίας αυτο , αναφέρει κιόλας ότι το 0,50 είναι πιο παραβολικό από το 1 . Άλλα έλεγα μήπως υπάρχει κανένας πινάκας και βοηθούσε .
ConstantinosClio έγραψε: Τρί Ιουν 01, 2021 3:04 pm Η κλίμακα της συγκεκριμένης εταιρείας σύμφωνα με το σάιτ της ξεκινά από το μηδέν (0) ως το ένα (1)όπου το μηδέν σημαίνει παραβολικό καλάμι και το ένα τέρμα δράση κορυφής , δεν λέει κάτι παραπάνω...
- Giorgos Gallis
- Psaroma Fishing Team
Έχω τήν εντύπωση,ότι ή κλίμακα πού δίνει η εταιρεία είναι γιά νά ξεχωρίζεις με ακρίβεια την καμπύλη δράσης τόν ΔΙΑΦΟΡΩΝ μοντέλων της,ανεξάρτητα τό βάρος τού μολυβιού πού ρίχνει τό κάθε μοντέλο ξεχωριστά. Δέν έχω διαβάσει τό (σάιτ) τής εταιρείας.