Επιλογές για μηχανισμούς lrf
- Constantine Palivakis
- Admin
- Been thanked: 6 times
Επιλογές για μηχανισμούς lrf
Το τελευταιο διαστημα ψαχνω να βρω μηχανισμο να βαλω πανω σε ενα καλο καλαμι lrf.Μετα λυπης μου πρσεξα οτι δυσκολα θα βρεις οικονομικο μηχανισμο για αυτην την τεχνικη.
Να μου πεις μπορεις να βαλεις απλα ενα μικρο μηχανακι απο 1000 μεχρι 2500.Νομιζω οτι δεν ειναι λυση αυτη..Θα ηθελα να ακουσω την αποψη σας, να βαλω απλα ενα μηχανισμο μικρο η να παω σε ενα πιο εξιδικευμενο μηχανακι
Να μου πεις μπορεις να βαλεις απλα ενα μικρο μηχανακι απο 1000 μεχρι 2500.Νομιζω οτι δεν ειναι λυση αυτη..Θα ηθελα να ακουσω την αποψη σας, να βαλω απλα ενα μηχανισμο μικρο η να παω σε ενα πιο εξιδικευμενο μηχανακι
www.constantinepalivakis.com
Re: Επιλογές για μηχανισμούς lrf
Θεωρώ ότι ένα ελαφρύ μηχανάκι με καλά φρένα είναι η καλύτερη προσέγγιση. Διάλεξε ένα μηχανάκι που θα χρησιμοποιούσες και για εγγλέζικο.
Μπομπίνα μεγάλη δεν θέλεις, λόγω μικρής διαμέτρου νήματος, ελαφρύ το θέλεις για να μην κουράζεται το χέρι σου, καλά φρένα θέλεις επειδή νήμα-παράμαλο-καλάμι είναι ορισμένης αντοχής.
Μπομπίνα μεγάλη δεν θέλεις, λόγω μικρής διαμέτρου νήματος, ελαφρύ το θέλεις για να μην κουράζεται το χέρι σου, καλά φρένα θέλεις επειδή νήμα-παράμαλο-καλάμι είναι ορισμένης αντοχής.
Ντινο μεχρι ποσα διαθετεις,για να σου πρωτεινουμε.Ο Γιαννης εχει δικιο σε ολα.
Tα Τετραθεμελα του κοσμου τουτου¨ψαρι,κρασι,φωτια,γυναικα...
- Constantine Palivakis
- Admin
Ολοι δικιο εχουμε..χαχαχα ευχαριστω Γιαννη μου.Καπως ετσι το ειχα και εγω στο μυαλο μου πριν αρκετα χρονια οταν επιασα καλαμι lrf στα χερια μου.Βασικα το προβλημα ειναι στα φρενα πιο πολυ που πρεπει να ειναι πολυ λιγα και σε καμια περιπτωση γρηγορα, και φυσικα το βαρος.
Ειναι δυσκολο να ψαρεψεις με ενα καλαμι lrf στα 88 γρ με ενα μηχανακι 250 γραμμαρια και πανω που ειναι συνηθως τα φτηνιαρικα 1000.Βασιακ εχω μπερδευτει.. αλλα απο οτι φαινεται δεν το γλυτωνω το διακοσαρι.
Ειναι δυσκολο να ψαρεψεις με ενα καλαμι lrf στα 88 γρ με ενα μηχανακι 250 γραμμαρια και πανω που ειναι συνηθως τα φτηνιαρικα 1000.Βασιακ εχω μπερδευτει.. αλλα απο οτι φαινεται δεν το γλυτωνω το διακοσαρι.
Φιλαρακι γιατι μπερδευτικες?Μια πολυ καλη επιλογη στα λεφτα του ειναι το shimano exage 1000
http://www.thalassashop.com/products/35 ... ge-fd.aspx
Με 200 γραμμαρια και μπροστα φρενα μια χαρα.Αλλα ποσα θες να δωσεις?
http://www.thalassashop.com/products/35 ... ge-fd.aspx
Με 200 γραμμαρια και μπροστα φρενα μια χαρα.Αλλα ποσα θες να δωσεις?
Tωρα αν θες κατι ΑΛΛΟ,επειδη το ειχα ψαξει και ειχα κολησει...
Smoke PTs Inshore (SL25PTS)
2,5 αρης με 215 γραμαρια βαρος!Δεν υπαρχει...
Model Gear Ratio I.P.T Line Capacity Max Drag Bearings Weight
SL25PTS 5.2:1 28" 150 yds./ 8lb. 16 lbs. 9+1 7.6 oz.
7.2 κιλα φρενα!ειναι απο αλλου για τα λεφτα του.
http://www.quantumfishing.com/products/ ... shore.aspx
Smoke PTs Inshore (SL25PTS)
2,5 αρης με 215 γραμαρια βαρος!Δεν υπαρχει...
Model Gear Ratio I.P.T Line Capacity Max Drag Bearings Weight
SL25PTS 5.2:1 28" 150 yds./ 8lb. 16 lbs. 9+1 7.6 oz.
7.2 κιλα φρενα!ειναι απο αλλου για τα λεφτα του.
http://www.quantumfishing.com/products/ ... shore.aspx
- Constantine Palivakis
- Admin
Το συγκεκριμενο το ειχα προτεινει στον Οδυσσεα και το εχει παρει εδω και καιρο.Παρα πολυ καλο μηχανακι για τα λεφτα του αλλα δεν κανει για την δουλεια που το θελω.
Εγω θελω τα φρενα του να ειναι πολυ λιγα..το πολυ 2 3 κιλα, και να φρεναρει παρα πολυ αργα.Βασικα αυτο ειναι το μεγαλυτερο προβλημα μου.
Εγω θελω τα φρενα του να ειναι πολυ λιγα..το πολυ 2 3 κιλα, και να φρεναρει παρα πολυ αργα.Βασικα αυτο ειναι το μεγαλυτερο προβλημα μου.
Βρε βρε....Lrf?Ποιός ασχολείται με τέτοια πράγματα...
Για αργά φρένα και γραμμικά (γραμμικότατα θα έλεγα) κοίτα καλαμαρομηχανάκια (Gekkabijin/emeraldas...).Αλλά γενικά δεν νομίζω να χρειάζεσαι κάτι τόσο εξειδικευμένο...Από εκεί και πέρα όλα είναι σχετικά...Βασικά για ποιο καλάμι μιλάμε (πρόσεξε τι θα πεις...) για τι budget και αν θα είναι αποκλειστικής χρήσης στο lrf ή θα παίξει και σε άλλες τεχνικές.
Για αργά φρένα και γραμμικά (γραμμικότατα θα έλεγα) κοίτα καλαμαρομηχανάκια (Gekkabijin/emeraldas...).Αλλά γενικά δεν νομίζω να χρειάζεσαι κάτι τόσο εξειδικευμένο...Από εκεί και πέρα όλα είναι σχετικά...Βασικά για ποιο καλάμι μιλάμε (πρόσεξε τι θα πεις...) για τι budget και αν θα είναι αποκλειστικής χρήσης στο lrf ή θα παίξει και σε άλλες τεχνικές.
- kostas genikis
- Ψαρωμένος
http://www.daiwa.com/images/exceler_exe_bc_main.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
εαν θες γραμικα φρενα και λοιπα και να εισαι ακριβης πας εδω !
στην συναντηση θα σου αφησω ενα να δοκιμασεις !
- Constantine Palivakis
- Admin
Χαχαχα, αφου ξερεις για ποιο ειναι... (Xesta Black Star Full Automatic S74 S) του εχω βαλει πανω 7 8 μηχνακια και δεν μου καθεται κανενα καλα, ειναι κριμα..SaTsOk έγραψε:Βρε βρε....Lrf?Ποιός ασχολείται με τέτοια πράγματα...
Ψαχνω μηπως βρω κανα γνωστο με το 2506 η το Rarenium 1000 ( 170γρ) αν και νομιζω οτι μονο ενα Daiwa Exist θα του καθοταν καλα
Δεν ακουγεται ασχημο Κωστα, ποσα γρ ειναι αυτο.Δεν εχουμε να χασουμε τιποτα να δοκιμασουμε αν και θα δυσκολευτω να το χρησιμοποιησω.Αλλα ολα μια συνηθεια ειναιhttp://www.daiwa.com/images/exceler_exe_bc_main.jpg
Kαι εγώ θα σου δώσω το technium το χιλιαράκι μου να δοκιμάσεις.Έχει και καρβουνάκια πάνω...