Προτάσεις για αγορά τρίσπαστου

Συζητήσεις για καλάμια surf casting
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
ConstantinosClio
Αρχιψαρωμένος
Αρχιψαρωμένος

Re: Προτάσεις για αγορά τρίσπαστου

Δημοσίευση από ConstantinosClio »

Από penn αυτά που θέλω να δω από κοντά είναι τα Squadron Surf & Squadron Surf 2
Άβαταρ μέλους
Elias k
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Δημοσίευση από Elias k »

Ναι αυτό είναι παλιό μοντέλο λίγο κοντοχοντρο😊😊😊αλλά κάνει δουλειά μια χαρά!!
9 οδηγοί συν την κορυφή...απλοί αλλά κάνουν σωστή διανομή στην πετονια και ζυγίζουν ανάλογα το βάρος που δέχονται.
4 με 6 οζ χωρίς κανένα μα κανένα πρόβλημα. Δύσκολο καλάμι φθηνό αλλά τόσο δυνατό,όσο δεν φαντάζεσαι....
Αν επερνα ξανά τρισπαστα θα τα έψαχνα στο ΝΕΤ πραγματικά γιατί απλά ψαρεύουν σωστά.
Άβαταρ μέλους
Tasos Potoudis
Admin
Admin

Δημοσίευση από Tasos Potoudis »

Ηλία μου το ξέρεις ότι σε αγαπάω κ σε σέβομαι διότι είσαι ωραίος χαρακτήρας πολύ έμπειρος κ ανοιχτό μυαλό. Σκοπός ήταν να σε τσιγκλισω. Είχα γράψει κ αλλά αλλά τελικά προτίμησα να στα πω από κοντά μια κ πρώτα ο Θεός φέτος θα βρεθούμε 😁😁😁
Τα penn τα είχε ένας φίλος κ τα είχα ψαρέψει. Σκληρό κ δύσκαμπτο καλάμι το έχω στη μνήμη μου αν κ έχουν περάσει χρόνια μέσα στα οποία εξελίχτηκα κ εγώ. Η ανάμνηση που έχω είναι δύσκολη βολή κ " ξύλινη" αίσθηση. Δράση κορυφής κ δύσκαμπτος κορμός. Σίγουρα κάνει για τα πάντα αλλά προσωπικά δε μου άρεσε η αίσθηση του. Ίδια αίσθηση είχα από το commando oceanic κ το pontos axon caster το οποίο είχε ίδιο blank με ένα ακριβό της colmic το οποίο είχε μια ελαστικότητας παραπάνω.
Το maistros της oceanic το τρισπαστο πολύ καλύτερο σε αυτή την κατηγορία κατά την κρίση μου. Δυνατό κ με προοδευτικό κορμό. Έχει κ fuji έστω κ κινέζικους..
Τo penn είχε πέσει μια φορά του φίλου από το χέρι κ σπάσαν 4-5 οδηγοί. Αυτό συμβαίνει από " τύχη" αλλά κ όταν το σασί των οδηγών δεν είναι άκαμπτο. Το σασί των κανονικών Fuji είναι άκαμπτο με αποτέλεσμα πέραν του υλικού τους που τη αισθητή διαφορά τη νιώθουμε στην ανάκτηση ( σε καλάμι που έβαλα που το ήξερα καλά έφερνα 120 βαρίδι κ ήταν σαν 60 μετά την αλλαγή) να προστατεύουν τα κεραμικά.
Έπειτα ένα πολύ ωραίο καλάμι της oceanic που ψαρεψα ήταν το snapper. Δυνατουτσικο κ γλυκό αλλά πάει στα 240 κατηγορία που παίρνεις κ ένα veret domino δισπαστο κ αλλά σοβαρά καλάμια υποθέτω. Το καλό με το snapper είναι παίζει με πολύ υπομονή να το βρεις κ μεταχειρο.
Ένα τηλεσκοπικό είχε η penn που πιστεύω ότι είναι καλή περίπτωση αλλά εδώ θέλουμε τρισπαστο.
Συμφωνώ μαζί σου που μπριζωνεις το Κωνσταντίνο για κάτι καλύτερο γιατί κ αυτός είναι προχωρημένος κ έχει απαιτήσεις γι'αυτό κ εγώ προσπαθώ να κάνω κουβέντα προς όφελος.
..tripinfishing..
Άβαταρ μέλους
Tasos Potoudis
Admin
Admin

https://www.google.com/search?q=shakesp ... aKau9X95pM.

Αυτό είναι επίσης ένα καλάμι που έχει ο φίλος Χρήστος κ είναι πολύ ικανοποιημένος. Μάλλον είναι εκτός σε διακοπές αλλιώς θα είχαμε κ τη γνώμη του.
Αν το κοιτάξεις προσοχή γιατί το βγάζει σε πολλές εκδόσεις.
..tripinfishing..
Άβαταρ μέλους
Elias k
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Δημοσίευση από Elias k »

Τάσο Ναι φίλε όντος είναι πολύ σκληρό σαν καλάμι αλλά ψαρεύει μια χαρά ακόμη και μουρμούρα.
Τα δικά μου τα έδωσα τετράδα που τα είχα σε φίλο και τα ψαρεψε για 4 χρόνια κάθε μέρα και ακόμη τα έχει χώρο προβλήματα εκτός από τους οδηγούς της κορυφής που χαράξαμε σχετικά εύκολα, αλλά με μια αλλαγή σε ποιοτικούς φουντζι έλυσε το πρόβλημα του.Απο ψάρια άσε δεν το συζητάω τη έχουν σηκώσει,απλά μουλάρια με ποιο πρόσφατο συναγριδα 8 κιλα.
Βασικά ανέφερα τα πενν γιατί αντέχουν απλά αλλά δύσκολα όπως είπες και εσύ μέχρι να τα μάθεις.
Στην κατοχή μού έχω ακόμη 2 τρισπαστα συλλεκτικά της shimano τα power aero που είναι τα πρωτότυπα για τα leader που έγιναν στην συνέχεια το 2008 και είναι φανταστικά καλάμια αλλά υπετεκτιμημενα. Θα τα φέρω στην συνάντηση να τα δεις αν και το ένα σπασμένο το έχω με πατέντα δική μου και δουλεύει μια χαρά.

Τώρα πλέον σχεδόν όλες η εταιρείες φτιάχνουν σχετικά καλά καλάμια γιατί οι ψαράδες εξελίχθηκαν προς το καλύτερο με ποιο πολύ γνώση στο τι αγοράζουν και έτσι οι φθηνές σειρές που βγάζαμε προβλήματα έμειναν στα σταντ γιατί όλοι περνάνε φθηνές σειρές όπως και εγώ έχω αλλάξει πολλά καλάμια μια και συνέχεια είχα προβλήματα.
Το θέμα είναι να δίνουμε κάτι πολύ παραπάνω αλλά μια φορά και όχι λιγότερα και πολλές φορές, κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει αυτό και αυτός είναι ο λόγος που επιμένω και το άναφερω συνέχεια.
Άβαταρ μέλους
ConstantinosClio
Αρχιψαρωμένος
Αρχιψαρωμένος

MAISTROS ε; Λοιπόν μιας που τα συζητάμε όλα , MAISTROS θέλω να είναι τα 2 τηλεσκοπικά μου , μάλιστα έχω σκοπό εδώ και πάρα πολύ καιρό να βρω 2 μεταχειρισμένα και να τους αλλάξω οδηγούς (με K frame / sic ) με το καλημέρα και να κάνω και μερικές επεμβάσεις ακόμα (μπορεί να είμαι και λάθος αλλά θεωρώ ότι η τιμή που τα δίνει καινούρια , δεδομένης της ηλικίας του καλαμιού κτλ είναι πολύ ψιλή , τα πράγματα έχουν εξελιχθεί πολύ από τότε ) .

Ο τρίσπαστος maistros μου αρέσει (και μπορεί να ήταν και επιλογή μου, αν και δεν συμπαθώ τους οδηγούς του καθόλου) απλά σε αυτή τη κατηγορία λέω να ψάξω για κάτι "πιο νέο" .

Αν τo PENN (υπάρχει και ένα μεταχειρισμένο από ότι είδα στα 100 ευρώ από Πυλαία) είναι σαν το pegasus πχ της oceanic , δεν ψάχνω για κάτι τέτοιο ,όχι αυτή τη στιγμή τουλάχιστον και οφείλω να πω ότι ειδικά σε αυτή τη περίπτωση οι οδηγοί είναι λίγο .... oldschool :lol: (αυτό βέβαια διορθώνεται όπως είπα παραπάνω αν είναι να σου μείνει το καλάμι).

Αλήθεια για αυτό έχουμε άποψη ;
https://fishingplanet.gr/index.php?rout ... E%AE%CF%82
Άβαταρ μέλους
Elias k
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Δημοσίευση από Elias k »

Κωνσταντίνε γιατί να μπεις σε διαδικασια αλλαγής οδηγών, απλά ψάξε για κάτι καλύτερο και με υπομονή θα βρεις σίγουρα κάτι.
Άβαταρ μέλους
ConstantinosClio
Αρχιψαρωμένος
Αρχιψαρωμένος

Elias k έγραψε: Σάβ Αύγ 03, 2019 3:42 pm Τώρα πλέον σχεδόν όλες η εταιρείες φτιάχνουν σχετικά καλά καλάμια γιατί οι ψαράδες εξελίχθηκαν προς το καλύτερο με ποιο πολύ γνώση στο τι αγοράζουν και έτσι οι φθηνές σειρές που βγάζαμε προβλήματα έμειναν στα σταντ γιατί όλοι περνάνε φθηνές σειρές όπως και εγώ έχω αλλάξει πολλά καλάμια μια και συνέχεια είχα προβλήματα.
Το θέμα είναι να δίνουμε κάτι πολύ παραπάνω αλλά μια φορά και όχι λιγότερα και πολλές φορές, κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει αυτό και αυτός είναι ο λόγος που επιμένω και το άναφερω συνέχεια.
Τάσο και εγώ είμαι αυτής της λογικής αλλά θα πω το εξής , στο casting ειδικά (σχετικά με άλλα είδη ψαρέματος ίσως και πιο απαιτητικά όσον αφορά τη χρήση καλών υλικών) το πολύ καλό προϊόν θεωρώ ότι είναι αρκετά υπερτιμημένο (και στα καλάμια , και στους μηχανισμούς) , ίσως να φταίει η μεγάλη εμπλοκή των Ευρωπαϊκών εταιρειών σε αυτό .

Αυτό για παράδειγμα είναι ένα καλάμι που άνετα θα έπαιρνα αν η τιμή του ήταν στα 250 ευρώ . (αλλά στα 600+ που θα είναι η τιμή του Ελλάδα .... ok :roll: )
Άβαταρ μέλους
Tasos Potoudis
Admin
Admin

Είναι αυτό που λέμε ότι αν δε το πιάσεις στα χέρια σου δε γίνεται να πάρεις ακριβό καλάμι. Μέχρι 100- 150 να πάρεις ένα εμπορικό να έχει μεταπώληση δλδ να το δεις κ ένα δεύτερο κ τρίτο άντε τρώγεται... πληρώνεις για να μάθεις κ στη τελική χάνεις λίγα...
Αλλά να δώσεις 600- 1000 για δύο καλάμια κ να μη είναι αυτό που ονειρεύεσε κ μετά να τα δώσεις στη μισή τιμή κ άμα , δεν τρώγεται κ οι περισσότεροι από εμάς δε μπορούν να το ξανακάνουμε.
Έχει τύχει να πιάσω bad bass κ να εντυπωσιαστώ κ με άλλο μοντέλο να ξενερώσω. Το ίδιο κ για άλλες εταιρείες... παράδειγμα είναι η bad bass...
To maistros στα 110 είναι πολύ καλή επιλογή άμα ξηλωσεις το αφρώδες κ του βάλεις θερμοσυστελομμενα να κρύψεις το πανηγύρι των γραφικών του😅😅😅. Αλήθεια αυτό το αφρώδες γιατί το έχει ?
Το penn μου κάνει πολύ σοβαρή πρόταση κ όμορφο με τη λογική ότι η εταιρεία έχει μπει σοβαρά ξανά μετά από μια στασιμότητα που είχε κ αν έχει εξελίξει τα καλάμια της το συγκεκριμένο παίζει να είναι εργαλείο. Οι οδηγοί του δεν είναι τύπου K.....Αλλά αν κάνει το blank στη πορεία τους αλλάζεις κ με λιγότερα των 200 έχεις σοβαρό καλάμι.
..tripinfishing..
Άβαταρ μέλους
ConstantinosClio
Αρχιψαρωμένος
Αρχιψαρωμένος

Tasos Potoudis έγραψε: Σάβ Αύγ 03, 2019 6:06 pm
To maistros στα 110 είναι πολύ καλή επιλογή άμα ξηλωσεις το αφρώδες κ του βάλεις θερμοσυστελομμενα να κρύψεις το πανηγύρι των γραφικών του😅😅😅. Αλήθεια αυτό το αφρώδες γιατί το έχει ?
Για να το σφηνώνεις στα βράχια αν δεν έχεις βάση χωρίς να το τραυματίσεις κι έτσι ... :lol:
Άβαταρ μέλους
Tasos Potoudis
Admin
Admin

Έλα ρε φίλε!!! Το λύσαμε κ αυτό!!...😯😮😮
Ρε συ το penn το κοιτάω κ βλέπω 11 οδηγούς με τον μεγάλο πολύ κοντά στη βάση... κ στην περιγραφή λέει 6. Τι παίζει έχει κ άλλο μοντέλο?
..tripinfishing..
Άβαταρ μέλους
ConstantinosClio
Αρχιψαρωμένος
Αρχιψαρωμένος

Δεν γνωρίζω , το προηγούμενο μοντέλο απο ότι είδα είχε 6 , αυτό να σου πώ την αλήθεια δεν το έχω δει και πουθενά αλλού , πάντως αν με βγάλει ο δρόμος μου προς τα εκέι θα το δώ από κοντά γιατί μου κίνησε την περιέργεια .

Ενα ακόμα που μου κίνησε την περιέργεια και που μπορώ να το δώ από κοντά σε λίγες εβδομάδες αν το έχει, είναι αυτό :
https://www.rizoulis.gr/eshop/kalamia/s ... ast-detail
Άβαταρ μέλους
Tasos Potoudis
Admin
Admin

Το έψαξα λίγο κ το είδα με K κ 6 . Μάλλον η φωτό είναι για multi . Επίσης το είδα κ σε βολή σε βίντεο κ δείχνει ελαστικό κ με γρήγορη επαναφορά. Πολύ ωραίο φάνηκε.
Το Dragon τώρα ήταν χτύπημα κάτω από τη μέση. Με την toray έχω μια λατρεία κ η Dragon όπως σίγουρα γνωρίζεις κ εσύ από το σπιν δίνει αξιόλογα καλάμια.
Και τα δύο προσωπικά είναι καλάμια που θα αγόραζα. Αν μπορείς να τα δεις από κοντά θα ήταν μεγάλη βοήθεια για να καταλήξεις. Στο fishing planet πάρε τηλ πριν πας γιατί δεν τα έχει όλα στοκ στο μαγαζί.
..tripinfishing..
Άβαταρ μέλους
ConstantinosClio
Αρχιψαρωμένος
Αρχιψαρωμένος

Ναι , επειδή θα περάσω από Αγιά (που είναι ο Ριζούλης ) θα προσπαθήσω να το δώ γιατί έχει καλές προδιαγραφές .
Μπορείς να μου στείλεις σε παρακαλώ link και video από το squadron 2 ? Εγώ δεν βρήκα τίποτα .
Άβαταρ μέλους
Tasos Potoudis
Admin
Admin

Σε μια φωτό εξωτερικό το είδα με K όπου αν προσέξεις δείχνει δύο διαφορετικά καλάμια να υπαρχουν. Λογικά στο fishing planet με K θα το έχει αφού έτσι λέει απλά είναι λάθος η φωτό.

https://www.fishingmegastore.com/beach- ... 42421.html
..tripinfishing..
Άβαταρ μέλους
ConstantinosClio
Αρχιψαρωμένος
Αρχιψαρωμένος

Ετσι μάλιστα !
Απάντηση

Επιστροφή στο “Καλάμια”