Κατηγορίες καλαμιών

Συζητήσεις για καλάμια surf casting
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
spygog
Αρχιψαρωμένος
Αρχιψαρωμένος

Re: Κατηγορίες καλαμιών

Δημοσίευση από spygog »

Κύριε Γιώργο, θεωρώ ότι το PSAROMA είναι μια ψαρευτική κοινότητα, που προάγει το αγαπημένο μας χόμπι, αποδεχόμενη τις απόψεις όλων των μελών της , με κύριο γνώμονα την ανταλλαγή εμπειριών και τη σύνθεση απόψεων. Σαν νέο μέλος του forum πραγματικά θα ήθελα να μοιραστείτε την εμπειρία σας, και για το λόγο αυτό σας ζήτησα να πειτε τα συμπεράσματα σας για μοντέλα καλαμιών, γιατί έτσι νομίζω ότι θα μπορέσω και γω αλλά και άλλα μέλη να αξιολογήσουμε την ποιότητα και συμπεριφορά των δικών μας εργαλείων, συγκρίνοντας και παρατηρώντας. Καταλαβαίνω απόλυτα τον προβληματισμό σας, αλλά δεν θεωρώ ότι αναφέροντας κάποια μοντέλα που έχετε ξεχωρίσει εσείς και ταιριάζουν στην αναζήτησή σας και στα γούστα σας, θα μπορούσαν να εκληφθούν ως γκρίζα διαφήμιση . Σίγουρα πάντως δεν το ζήτησα για να στεναχωρηθούμε.και για να ανοίξουμε δογματικές αντιπαραθέσεις.
Άβαταρ μέλους
spygog
Αρχιψαρωμένος
Αρχιψαρωμένος

Δημοσίευση από spygog »

Κωνσταντίνε μου έκανε τρομερή εντύπωση ότι στο δεύτερο βίντεο στο 04:19, ο Ιάπωνας αφού έχει κάνει τις απαραίτητες προετοιμασίες και έχει δολώσει, πριν κάνει την πρώτη βολή, στρέφεται προς τη θάλασσα, βγάζει το καπέλο του και την χαιρετάει....... Απόλυτος σεβασμός στη φύση και την θάλασσα......!!!!
Άβαταρ μέλους
Giorgos Gallis
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Δημοσίευση από Giorgos Gallis »

Αγαπητοί φίλοι,αναγκάζωμε νά γράψω κάτι πού δέν ήθελα. Τό 2016 όταν έγραψα τό( πιό καλάμι καί γιατί)μέ πήρε ένας (φίλος)επαγγελματίας τηλέφωνο ,καί μέσα σέ όλα, τού είπα γιά τής πολλαπλές στρώσεις κόλας πού βάζω στά καλάμια μου,μέ σκοπώ λιγότερο βάρος καί νά δείχνουν ένα βάθος πεδίου (όπως στής φωτογραφίες) ξεχνώντας (ευτυχώς) νά τού πώ ότι γιά νά τό πετύχεις χρειάζεσαι ειδικό φούρνο στεγνώματος καί μέ μία ειδική διαδικασία είχες τό επιθυμητό αποτέλεσμα (σέ ενα καλάμι πού έχω φτιάξει γράφω τήν χρήση φούρνου) καί μετά λίγο καιρό είδα ένα άρθρο γραμμένο από τόν ίδιον μέ τής δικές μου λέξεις(είμαι σίγουρος ότι μέ είχε ηχογραφήσει) νά γράφει ακριβός ότι του είχα πεί, καί τό πόσο δύσκολο είναι .(Τότε έκανα τρείς στρώσεις τώρα τέσσερις)καταλαβαίνετε πόσοι δουλειά χρειάζεται. Στενοχωρήθηκα, θύμωσα,είπα νά τόν κάνω ρεζίλη στό διαδίκτυο μετά σκέφτηκα ότι έχει οικογένεια και τό άφησα.Γιά αυτό σταμάτησα τή συνέχεια .Ας όψεται ό Δημήτρης . ΥΣ Γνωρίζω μόνο δύο πού έχουν φούρνο,επαγγελματίες στό εξωτερικό,τώρα ξέρετε γιατί σταμάτησα .Πρέπει νά σας πώ ακόμα,ότι εκτιμώ πολύ τής γνώσεις του ,μου επέδειξε όμως ότι ξέρει πολύ λιγότερα από εμένα.
Άβαταρ μέλους
bill.vathis
Μέλος
Μέλος

Δημοσίευση από bill.vathis »

Κ. Γιώργο συγνώμη μια ερώτηση περί την τελευταία ανάρτηση σας,ειπατε 4 στρώσεις κόλλας, αυτό αφορά για το δέσιμο των οδηγών αν κατάλαβα καλά,σωστα?
Άβαταρ μέλους
Giorgos Gallis
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Ναί
Άβαταρ μέλους
bill.vathis
Μέλος
Μέλος

Giorgos Gallis έγραψε: Σάβ Οκτ 31, 2020 6:13 pmΝαί
Έν υπάρχει χρόνος από εσάς θα χρειαστώ κάποια στιγμή τις συμβουλές σας σε αυτό το κομμάτι.
Βρίσκομαι σε αρχικό στάδιο(εμπειρία) δουλεύω 2 στρώσεις ενω μέσω πληροφοριών έχω διαβάσει σωστά αποτέλεσματα με τις στρώσεις που αναφέρετε με χρήση πιο λεπτής κόλλας.
Άβαταρ μέλους
Giorgos Gallis
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Αν μπορώ βεβαίος.
Άβαταρ μέλους
Giorgos Gallis
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Είσαι επαγγελματίας ,ή ερασιτέχνης σάν εμένα?
Άβαταρ μέλους
ConstantinosClio
Αρχιψαρωμένος
Αρχιψαρωμένος

Δημοσίευση από ConstantinosClio »

Giorgos Gallis έγραψε: Σάβ Οκτ 31, 2020 12:55 pm Αγαπητοί φίλοι,αναγκάζωμε νά γράψω κάτι πού δέν ήθελα. Τό 2016 όταν έγραψα τό( πιό καλάμι καί γιατί)μέ πήρε ένας (φίλος)επαγγελματίας τηλέφωνο ,καί μέσα σέ όλα, τού είπα γιά τής πολλαπλές στρώσεις κόλας πού βάζω στά καλάμια μου,μέ σκοπώ λιγότερο βάρος καί νά δείχνουν ένα βάθος πεδίου (όπως στής φωτογραφίες) ξεχνώντας (ευτυχώς) νά τού πώ ότι γιά νά τό πετύχεις χρειάζεσαι ειδικό φούρνο στεγνώματος καί μέ μία ειδική διαδικασία είχες τό επιθυμητό αποτέλεσμα (σέ ενα καλάμι πού έχω φτιάξει γράφω τήν χρήση φούρνου) καί μετά λίγο καιρό είδα ένα άρθρο γραμμένο από τόν ίδιον μέ τής δικές μου λέξεις(είμαι σίγουρος ότι μέ είχε ηχογραφήσει) νά γράφει ακριβός ότι του είχα πεί, καί τό πόσο δύσκολο είναι .(Τότε έκανα τρείς στρώσεις τώρα τέσσερις)καταλαβαίνετε πόσοι δουλειά χρειάζεται. Στενοχωρήθηκα, θύμωσα,είπα νά τόν κάνω ρεζίλη στό διαδίκτυο μετά σκέφτηκα ότι έχει οικογένεια και τό άφησα.Γιά αυτό σταμάτησα τή συνέχεια .Ας όψεται ό Δημήτρης . ΥΣ Γνωρίζω μόνο δύο πού έχουν φούρνο,επαγγελματίες στό εξωτερικό,τώρα ξέρετε γιατί σταμάτησα .Πρέπει νά σας πώ ακόμα,ότι εκτιμώ πολύ τής γνώσεις του ,μου επέδειξε όμως ότι ξέρει πολύ λιγότερα από εμένα.
Πως έλεγε και η Λαίδη Άντζελα ... "ουδείς άσφαλτος" :lol:

Αυτά γινόταν και θα γίνονται αλλά στο 2020 με τόσες ομάδες και τόσα βίντεο απο κάθε γωνιά του κόσμου λίγα μυστικά υπάρχουν (σε όλους τους κλάδους, όχι μόνο στο ψάρεμα) αν ψαχτεί κανείς σήμερα τα πάντα μπορεί να μάθει και να βρεί (τη θεωρία πάντα γιατί η πράξη απαιτεί εμπειρία χρόνο και αφοσίωση) , είναι απίστευτη η ροή πληροφοριών σήμερα . Μπορεί το μυστικό να μή το βρεί απο τον Κίτσο τον youtuber από τη Καρδίτσα , μπορεί όμως να το βρεί απο τον Ron στην Αγγλία ή τον Murah στην Ινδονησία ... (τυχαία ονόματα και μέρη)
Για αυτό και περιοδικά , ενημερωτικά site κτλ... πεθαίνουν , δεν χρειάζονται πλέον και επειδή το promotion κυριαρχούσε της ενημέρωσης και η μούφα πήγαινε σύννεφο ο κόσμος τους απομυθοποίησε , ψάχτηκε μόνος του και ζήσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα . Βέβαια σήμερα έχουμε κάθε λογής καρύδια με βίντεο κτλ αλλά πάλι αν ψαχτείς μπορείς να ξεχωρίσεις τα κούφια απο τα καλά , παλαιότερα μόνο στόμα με στόμα ...
Το καλό είναι οτι εξελίσσονται και τα υλικά , μείγματα carbon / zylon για παράδειγμα και πολλά άλλα .

Πώς έλεγε και η μακαρίτισσα η Γιαγιά μου , "άσε το παρελθόν εκεί πίσω που είναι , κοίτα το σήμερα , αλλιώς δεν θα περνάς καλά στη ζωή σου αγόρι μου" . Για να λέμε και του στραβού το δίκιο βέβαια , αν την πατήσεις μία δικαιολογείσαι , δύο είναι μάθημα , τρείς είσαι αφελής (ή Άγιος).

Οσο αφορά το φούρνο στεγνώματος ο κυρ' Μichael απο κάτω για παράδειγμα το απογείωσε

αλλά για ερασιτέχνες υπάρχει και το παρακάτω σαν πιό απλή λύση χωρίς να ξέρω αν κάνει δουλειά ή όχι ...

Με μια γρήγορη ματιά σε μερικά φόρουμ του εξωτερικού που αφορούν το rodbuilding οι πληροφορίες αλλά και η πρόθεση να μεταδοθεί η γνώση ώστε να εξελιχθεί το αντικείμενο είναι σε άλλο επίπεδο και κανείς δεν διεκδικεί δάφνες πρωτοτυπίας αλλα ο καθένας βάζει τα επιχειρήματα του κάτω και έτσι όλοι μαζί εξελίσσουν αυτό που αγαπάνε . Αγγλικά να ξέρεις μόνο και με λίγο ψάξιμο (και google translate :lol: ) όλα μαθαίνονται .

Μη παρεξηγηθώ , δεν ασχολούμαι με το rod building , ούτε έχω γνώση του αντικειμένου αλλά μου αρέσει να τους χαζεύω με τις ώρες , ειδικά κάτι παλικάρια που παλεύουν χωρίς εξοπλισμό με ότι έχουν αλλά στο πλέξιμο είναι καλλιτέχνες (και προσπαθούν να μεταδώσουν τη γνώση).

Άβαταρ μέλους
Giorgos Gallis
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Κωνσταντίνε είσαι μεγάλο ψαχτήρει σέ παραδέχομαι , εγώ καθόλου, δεν γνωρίζω ούτε εγγλέζικα ,καταλαβένεις τή τραβάω . Τώρα στό βίντεο τού κυρίου Μιχάλη τό κουτί δέν νομίζω να είναι φούρνος στεγνώματος , αλλά κουτί στεγνώματος . Είμαι υπέρμαχος του ότι η γνώση πρέπει να μοιράζεται,ό ( φίλος) όμως μπορούσε να με ρωτήσει,καί όχι νά μέ ηχογραφήσει .
Άβαταρ μέλους
ConstantinosClio
Αρχιψαρωμένος
Αρχιψαρωμένος

Δημοσίευση από ConstantinosClio »

Giorgos Gallis έγραψε: Κυρ Νοέμ 01, 2020 1:07 am Κωνσταντίνε είσαι μεγάλο ψαχτήρει σέ παραδέχομαι , εγώ καθόλου, δεν γνωρίζω ούτε εγγλέζικα ,καταλαβένεις τή τραβάω . Τώρα στό βίντεο τού κυρίου Μιχάλη τό κουτί δέν νομίζω να είναι φούρνος στεγνώματος , αλλά κουτί στεγνώματος . Είμαι υπέρμαχος του ότι η γνώση πρέπει να μοιράζεται,ό ( φίλος) όμως μπορούσε να με ρωτήσει,καί όχι νά μέ ηχογραφήσει .
Καταλαβαίνω ...

πάντως ότι χρειάζεστε απο ψάξιμο και μετάφραση εδώ είμαστε να βοηθήσουμε , να περνάει και η ώρα ευχάριστα .
Άβαταρ μέλους
bill.vathis
Μέλος
Μέλος

Giorgos Gallis έγραψε: Σάβ Οκτ 31, 2020 11:50 pm Είσαι επαγγελματίας ,ή ερασιτέχνης σάν εμένα?
Ερασιτέχνης! Ο χρόνος μου για αυτά λόγο υποχρεώσεων είναι λιγος, ασχολούμαι περίπου 1 μισό χρόνο με οποία μέσα διαθέτω βοηθοντας και κάνα φίλο αν χρειαστεί κάτι.
Απλά προσπαθώ να παρω συμβουλές από άτομα που έχουν εμπειρία.
Άβαταρ μέλους
Giorgos Gallis
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Μπίλ,ότι χρειαστείς εδώ είμαι,άν καί όλοι σας είσαστε ξεφτέρια.

Κωνσταντίνε,μή μού δίνεις θάρρος.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Καλάμια”