Προτάσεις για αγορά τρίσπαστου

Συζητήσεις για καλάμια surf casting
Απάντηση
giorgos1991123456

Re: Προτάσεις για αγορά τρίσπαστου

Δημοσίευση από giorgos1991123456 »

Χρησιμοποιούσα 30αρα αλλά είμαι σε φάση αγοράς νήματος 26 και κάτω εννοείται κατα 90% ψαρεύω σε άμμο παραλία χωρίς σκαλωματα μια δυο φορές άντε τρεις ψαρεύω και σε μεικτό. Θέλω να αγοράσω και μηχανισμούς για να τα σετταρω για αυτό κι έγραψα να ακούσω γνώμες και συμβουλές. Οι μηχανισμοί μου προς το παρόν είναι δύο οκουμα 8000
ILIAS64
Μέλος
Μέλος

Δημοσίευση από ILIAS64 »

Με την μικρη εμπειρια που εχω θα σου προτεινα τουλαχιστον να πας σε 22ρι αν οχι σε 20ρι νημα.Απο την αλλη πρεπει να ταιριαζουν τα δακτυλιδια.Ειμαι και εγω σε φαση αλλαγης και κοιταω 2-3 μαρκες αλλα απο εξω.Μαλλον daiwa η yuki.Τιμια ειναι και της οκεανικ,εχω τον μυθο,μια χαρα καλαμι.
εχει και αλλα.
giorgos1991123456

Απλά θέλω ζευγάρι και Μ τα δίνει ένα παλικάρι σε τιμή ευκαιρίας και είπα να γλιτώσω τπτ για να σκάσω τη διαφορά στους μηχανισμούς γενικά θεωρώ ότι είναι καλό καλάμι αλλά με προβληματίζει η όλη αλλαγή γιατί ενώ ψαρεύω χρόνια στο νήμα είμαι εντελώς καινούριος. Έκανα και τη μαλακια και αγόρασα ένα 0.47 1000m καταλάθος και πήγαν πόσα λεφτά χαμένα και λέω από το να δώσω 4 κατοσταρικα Πλας για δύο καλάμια καλύτερα να γλιτώσω κάτι και να πάρω μεταχειρισμένα είναι σε άψογη κατάσταση αψαρευτα. Και με τόσο διάβασμα που έχω ρήξει ακόμα έχω πολλά κενά όσων αφορά τους οδηγούς και το νήμα.
ILIAS64
Μέλος
Μέλος

Δημοσίευση από ILIAS64 »

Οπως νομιζεις,ριξε διατομη στο νημα και ο θεος βοηθος.
Άβαταρ μέλους
John Verri

Δημοσίευση από John Verri »

Καλημέρα Γιώργο

Έχω ένα ζευγάρι Dawia Lyberty (2 χρόνια) και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Είναι πανάλαφρα ( τουλάχιστον για εμένα) και απίστευτη βολή με 120γμ βαρίδι.
Τα έχω συνδυάσει με μηχανισμούς Shimano Ultergra SPOD και νήμα 16m και 18m, δεν έχω αντιμετώπιση κανένα πρόβλημα είτε σε βυθό με άμμο η μεικτό.
giorgos1991123456

Καλησπέρα φίλε και σε σένα. Με έχουν προβληματίσει λίγο οι συζητήσεις για lowriders οδηγούς..Δεν ξανά είχα και δεν έχω ξαναχρησιμοποιήσει νήμα και φοβάμαι μην έχω θέμα. Θα υποχρεωθω να χρησιμοποιήσω λεπτό νήμα η και 0.20 ας πούμε?
ILIAS64
Μέλος
Μέλος

Δημοσίευση από ILIAS64 »

Kαλησπερα εκτος του πιο πανω βιντεο που σου εβαλα δες και αυτο,σε μια στιγμη το αναφερει ποσο σε διατομη.Κατι θα ξερουν,σιγουρα απο εμενα περισσοτερο.
alijoe67

Δημοσίευση από alijoe67 »

Καλημέρα σκέφτομαι για αγορά το Shimano beast master (τρισπαστο hybrid) ή το penn tidal 100-250(το κόκκινο της σειράς) έχει κανείς άποψη?
Άβαταρ μέλους
Christos Pi
Διαχειριστής
Διαχειριστής

Δημοσίευση από Christos Pi »

καλησπέρα alijoe67! Πρόκειται για 2 καλάμια με διαφορετική φιλοσοφία, το ένα (shimano) ελαφρύ και βολικό στα δικά μας νερά και το άλλο (Penn) πιό στοιβαρό και συμπαγές καλάμι, πιο βαρύ στο χέρι και παραβολικό, καλό είναι να τα δείς κι απο κοντά να τα ζυγίσεις στο χέρι μαζί με τον μηχανισμό σου και να καταλήξεις.
Άβαταρ μέλους
Constantine Palivakis
Admin
Admin

Δημοσίευση από Constantine Palivakis »

Το καλύτερο είναι αυτό που λέει ο Χρήστος.
Να τα πιάσεις στα χέρια σου τα δύο και αν μπορείς να βάλεις και το μηχανάκι που θα χρησιμοποιήσεις πάνω ακόμα καλύτερα.
www.constantinepalivakis.com
Απάντηση

Επιστροφή στο “Καλάμια”