Να τα παρουμε με την σειρα.
Γιατι μεγαλο καστινγκ γουειτ στο καλαμια ....για μεγαλυτερες βολες ηα για να στεκετε η αρματωσια στο βυθο....
Αν ειναι για το πρωτο εχω δει βολες με απλα καλαμια και 60αρι βαριδι απο τα παιδια απο Θεσσαλονικη σε συγκεντωση που απλα χαζεψα....Αν ειναι για το δευτερο πρεπει να δειτε 150αρια βαριδια στη γεφυρα της Χαλκιδας να ταξιδευουν με τα χιλια...
Απαντησες μονος σου! Για να εχεις μεγαλυτερες βολες, για να στεκετε σταθερη η αρματωσια στον βυθο (εαν ειναι μαλακο θα ειναι μονιμα λυγισμενο, θα κανει τραμπαλα καλαμι και αρματωσια), και σκεψου οτι με 150 γρ πανε βολτα, τι θα γινετε στα 60ρια.
Γιατι σκληρα καλαμια με δραση κορυφης αν ειναι ευκολο να σπασουν οπως λετε καποιοι πιο πανω ...παλι για μεγαλυτερες βολες; Εγω με ενα μαλακο καλαμι αισθανομαι μεγαλυτερη ασσφαλεια στις βολες μου και στελνω πιο μακρυα την αρματωσια μου..
Μηπως για καλυτερη συμπεριφορα με το ψαρι πανω ;
Το μαλακο καλαμι δεν αποσβαινει καλυτερα τα κεφαλια του ψαριου;
Δυσκολα θα σπασεις καλαμι οταν το ψαρευεις ανθρωπινα, εκτος αμα κανεις λαλακια η πας για πρωταθλητισμο, που και εκει εαν ειναι σωστο το καλαμι δυσκολα θα σπασει.Τα μαλακα καλαμια επιτρεπουν πιο ευκολα να κανεις λαθη.
Ειναι εντυπωση σου οτι ριχνεις πιο μακρυα...Εαν παρεις ενα σκληρο καλο καλαμι και μαθεις να το φορτιζεις θα δεις βολες που δεν θα το περιμενεις.
ΤΟ μαλακο καλαμι αποσβαινει τα κεφαλια ενος ψαριου και επιτρεπει λαθη χειρισμου.Εαν ομως σου κατσει ενα καλο ψαρι δεν θα μπορεσεις νατο χειριστεις σωστα.