Τι καλάμι και γιατί;

Συζητήσεις για καλάμια surf casting
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Constantine Palivakis
Admin
Admin

Re: Τι καλάμι και γιατί;

Δημοσίευση από Constantine Palivakis »

Μα αρεσει ο Γιωργος μας! Στα πιο πολλα συνφωνώ με τον Γιωργο, πραγματικα τα πιο πολλα καλαμια στο εμποριο ειναι λαθος στημενα.Συνηθως αυτο γινεται επειδη ενα καλαμι πρωτοτυπο θελει παρα πολυ δουλεια και χρημα,
Οποτε αντιγραφει ο ενας τον αλλο με αποτελεσμα σε καθε αντιγραφη να γινεται και χειροτερο.
Συνηθως η καθε εταιρια διαλεγει ενα καλαμι το στελνει σε ενα εργοστασιο στην Κινα η καπου αλλου,και του προσθετει η του αφαιρει, αναλογα το ποσο θελει να το πουλησει.
Δειτε ενα πραγματικα δυνατο καλαμι Εικόνα απο την synit.
Θεωρειτε απο πολλους η κορυφαια εταιρια στον κοσμο σε καλαμια για μεγαλα ψαρια.
www.constantinepalivakis.com
Άβαταρ μέλους
OdysseasAlexandrou
Αρχιψαρωμένος
Αρχιψαρωμένος

Δημοσίευση από OdysseasAlexandrou »

Καλησπέρα και από μένα δυστυχώς δεν μπορώ να εκφέρω καπια γνώμη για τα καλαμιά γιατί έχω πάρα πολύ μικρή εμπειρία (σχεδόν δυο χρόνια) και έχουν περάσει ελάχιστα καλάμια από τα χέρια για να καταλάβω ακριβός πιο θεωρείται καλό καλάμι και να το προτείνω σε φίλο!!!!
Εγώ είμαι κάτοχος εδώ και ένα χρόνο με
2 Colmic tirrenia 4,20 low rider οδηγούς 100-250 c.w. τρίσπαστα έχω και κάνει μέσο όρο εδώ και ένα χρόνο περίπου 30 ψαρέματα και τώρα μπορώ να πω ότι αρχίζω και μαθαίνω να τα φορτώνω στη βολή. Αυτό εμένα μου δείχνει ότι για να βγάλεις μια γνώμη για ένα καλάμι πρέπει να το λιώσεις και πόσο ακόμα να το προτείνεις σε ένα φίλο που έχει διαφορετικό σωματοτυπο, στυλ βολής και γενικά επιτρέψτε μου να το πω στυλ ψαρέματος !! Αλλά θα ήταν ενδιαφέρον να μάθω κύριε Γιώργο πια θεωρείτε εσείς τα πιο καλά καλάμια που αναφέρετε πιο πάνω !!Ρωταω εσάς γιατί από όσο γνωρίζω ασχολείστε πάρα πολλά χρόνια με το συγκεκριμένο χόμπι και πιστεύω έχετε αυτή την εμπειρία . Αναφέρομαι στο ποστ που λέτε
<< Τα καλά καλάμια είναι πολύ λίγα ,μετρημένα στά δάχτυλα ενός χεριού!!! >>
Ευχαριστω!!
Άβαταρ μέλους
Giorgos Gallis
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Δημοσίευση από Giorgos Gallis »

Οδυσσέα,τά κορυφαια (σερφ) τό έγραψα είναι τά εγγλέζικα,μέ κορυφαία γιά πολλούς λόγους τά (ζιπλεξ).
Τό (καλύτερο)δέ από τά (ζιπλεξ)θεωρό τό (λαιτ προφαιλ)καί (λαιτ προφαιλ ματς)καλάμια εξαιρετικά ,τόσο στην ευκολία βολής γιά όλους!!!μέ πολύ καλή ψαρευτική απόδοση ,καί εκπληκτικές βολές και μέχρι τά 175 γραμ μολύβι μέ εώρηση .(δέν είχα ποτέ ένα τέτοιο).
Από ιταλικά κατά σειρά (βερετ) (μαβερ) (ουλτρα μαριν)και (βπατ βπας)μέ ελάχιστα όμως μοντέλα τό καθένα από αυτά νά έχει μιά αξιοπρεπή παρουσίαση ,μέ τό μεγαλύτερο πρόβλημα νά σπάνε .Τελευταία άφησα τά (σημανο)μιά εταιρία περίεργη μέ ένα πολύ καλό (ασπαϊρ) καί τήν (ντα'ι'βα μέ πολύ καλά κανά δυό μοντέλα.Πάντα εννοώ γιά δύσπαστα. Ότι γράφω είναι από προσωπικές εμπειρίες καί δέν διεκδικώ τό αλάθητο.
George Zougris

Δημοσίευση από George Zougris »

Giorgos Gallis έγραψε:Ό Μπάμπης έδωσε τήν πιό όμορφη αφορμή !!!
Είναι λοιπόν ευκαιρία νά μάθουμε γιά τό πιό σημαντικό εργαλείο μας, τό καλάμι μας.
ΝτινοΖουγριΚΩΣΤηΓιαννοΑκηΝικοΔημητΟδυσ, καί λοιποί τή γνώμη σας!!!!
Αρχίστε νά γράφετε τήν γνώμη σας,μόνο έτσι θά γίνουμε οι καλύτεροι ψαρωμένοι!!!
Τι να πει ο καθενας μας στην αποψη σου γιωργο εισαι γνωστης της καταστασης....... ΣΕΒΑΣΤΗ η αποψη σου!!!! 8-)
και μονο που εχεις δεση καλαμι απο την αρχη ;) εγω ο μπατιρης τι να σου πω ????απλα ανοιγω τα ματια μου και διαβαζω αυτα που λες
Άβαταρ μέλους
kostas genikis
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Δημοσίευση από kostas genikis »

Εχω γραψει διαφορα ποστ και τα διαγραφω συνεχεια !χααχαχαχ
Απο τα πολυ ωραια ερωτηματα ποιο καλαμι και γιατι ?
Θα ηταν μαλλον πολυ ωραια να ξεκινηση η συζητηση και η ανταλαγη αποψεων με μια βαση δεδομενων οπως την λειτουργια του καλαμιου τον χαρακτηρα που θα αποκτηση προσθετοντας τα παρελκομενα πνω σε αυτο και βασικα ποια ειναι τα χαρακτηριστικα για να αναγνωρισουμε σε ενα καλαμι οταν για 1η φορα το πιανουμε στα χερια μας και θα μπορουμε με το μικροτερο δυνατο λαθος να επιλεξουμε το τι θα αγορασουμε για το ψαρεμα μας και κατα ποσο θα μπορει να μας εξυπηρετηση στα ψαρεματα μας !
Η αληθεια ειναι οτι στην διαδικασια του φτιαχνω ενα custom καλαμι εχεις πολλες δυνατοτητες να το διαμορφωσεις στα μετρα σου και στα θελω σου εδω το κοστος φυσικα ειναι αναλογο στα ετοιμα καλαμια ομως εδω θα πρεπει να δειξουμε την αναλογη προσοχη μιας και θα δουμε μεγαλες αστοχιες στο πως ειναι διαμορφωμενο ενα καλαμι για διαφορους λογους που τους αναφερει ο Γιωργος αλλα και αλλοι οπως οτι σαν μια μεγαλη εταιρια θα πρεπει να εχω εναν καταλογο πληρη γιανα εξυπηρετησω το κοινο μου
Αυτη η διαδικασια με τις αρχες λειτουργιας ενος καλαμιου και πως διαμορφωνει χαρακτηρα θα βοηθησει πολλους φιλους πως να κανουν τις επιλογες τους αλλα και πως να αξιολογησουν τον ηδη υπαρχων εξοπλισμο τους !
Ειναι μια πραγματικοτητα οτι εχουμε να αντιμετωπισουμε στην αγορα σκληρα καλαμια και οχι δυνατα καλαμια με αποτελεσμα πολλα σπασμενα καλαμια σε βολες σε ενα ξεσκαλωμα μολυβιου σε μια ατσαλη χρηση απο εμας οπως μια απλη πτωση σε ενα βραχο κ.α.
Ενα αλλο θεμα ειναι η βαθμονομηση των καλαμιων βλεπουμε c.w. σε καλαμια που ειναι τουλαχιστον εκτος πραγματικοτητας σε σχεση με αυτο που αναγραφει και δηλωνετε
Ετσι πολυ επιγραματικα χωρις να μπω σε λεπτομερειες που θα ερθουν στην εξελιξη της συζητησης !
Άβαταρ μέλους
mpampists
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Δημοσίευση από mpampists »

Χαιρομαι που εχω θεση ερωτημα που σας εχει βαλει στην μπριζα και εσας ....
Ας κανω καποιες ερωτησεις σαν απειρος μηπως βοηθησω τη συζητηση και καταλαβω καποια πραγματα γιατι εχω μπερδευτει...

Γιατι μεγαλο καστινγκ γουειτ στο καλαμια ....για μεγαλυτερες βολες ηα για να στεκετε η αρματωσια στο βυθο....
Αν ειναι για το πρωτο εχω δει βολες με απλα καλαμια και 60αρι βαριδι απο τα παιδια απο Θεσσαλονικη σε συγκεντωση που απλα χαζεψα....Αν ειναι για το δευτερο πρεπει να δειτε 150αρια βαριδια στη γεφυρα της Χαλκιδας να ταξιδευουν με τα χιλια...

Γιατι σκληρα καλαμια με δραση κορυφης αν ειναι ευκολο να σπασουν οπως λετε καποιοι πιο πανω ...παλι για μεγαλυτερες βολες; Εγω με ενα μαλακο καλαμι αισθανομαι μεγαλυτερη ασσφαλεια στις βολες μου και στελνω πιο μακρυα την αρματωσια μου..
Μηπως για καλυτερη συμπεριφορα με το ψαρι πανω ;
Το μαλακο καλαμι δεν αποσβαινει καλυτερα τα κεφαλια του ψαριου;

Συγνωμη για τις ισως ακυρες ερωτησεις αλλα τα εχω κανει σαλατα στο κεφαλι μου....

Βλεπω να το γυριζω σε καρουλια ...χαχαχαχα
Άβαταρ μέλους
Constantine Palivakis
Admin
Admin

Δημοσίευση από Constantine Palivakis »

Να τα παρουμε με την σειρα.
Γιατι μεγαλο καστινγκ γουειτ στο καλαμια ....για μεγαλυτερες βολες ηα για να στεκετε η αρματωσια στο βυθο....
Αν ειναι για το πρωτο εχω δει βολες με απλα καλαμια και 60αρι βαριδι απο τα παιδια απο Θεσσαλονικη σε συγκεντωση που απλα χαζεψα....Αν ειναι για το δευτερο πρεπει να δειτε 150αρια βαριδια στη γεφυρα της Χαλκιδας να ταξιδευουν με τα χιλια...
Απαντησες μονος σου! Για να εχεις μεγαλυτερες βολες, για να στεκετε σταθερη η αρματωσια στον βυθο (εαν ειναι μαλακο θα ειναι μονιμα λυγισμενο, θα κανει τραμπαλα καλαμι και αρματωσια), και σκεψου οτι με 150 γρ πανε βολτα, τι θα γινετε στα 60ρια.
Γιατι σκληρα καλαμια με δραση κορυφης αν ειναι ευκολο να σπασουν οπως λετε καποιοι πιο πανω ...παλι για μεγαλυτερες βολες; Εγω με ενα μαλακο καλαμι αισθανομαι μεγαλυτερη ασσφαλεια στις βολες μου και στελνω πιο μακρυα την αρματωσια μου..
Μηπως για καλυτερη συμπεριφορα με το ψαρι πανω ;
Το μαλακο καλαμι δεν αποσβαινει καλυτερα τα κεφαλια του ψαριου;
Δυσκολα θα σπασεις καλαμι οταν το ψαρευεις ανθρωπινα, εκτος αμα κανεις λαλακια η πας για πρωταθλητισμο, που και εκει εαν ειναι σωστο το καλαμι δυσκολα θα σπασει.Τα μαλακα καλαμια επιτρεπουν πιο ευκολα να κανεις λαθη.
Ειναι εντυπωση σου οτι ριχνεις πιο μακρυα...Εαν παρεις ενα σκληρο καλο καλαμι και μαθεις να το φορτιζεις θα δεις βολες που δεν θα το περιμενεις.
ΤΟ μαλακο καλαμι αποσβαινει τα κεφαλια ενος ψαριου και επιτρεπει λαθη χειρισμου.Εαν ομως σου κατσει ενα καλο ψαρι δεν θα μπορεσεις νατο χειριστεις σωστα.
www.constantinepalivakis.com
George Zougris

Δημοσίευση από George Zougris »

εγω παλι επειδη στα πε ολα ο ντινος θα σου πω το εξης: Ελα να παμε για SURFCASTING με τα παιδια να καταλαβεις την διαφορα θελω να πιστευω πως εκει θα βγαλεις συμπερασματα θα δουλεψεις τα εργαλεια σου και μετα θα σου δωσω το ενα το δικο μου (αφου καταθεσεις εγγυησεις) :P :P :P :P
και μην μπερδευεσε με την γεφυρα η γεφυρα ειναι ενας ψαροτοπος με ιδιατερα ρευματα και τα περιξ της αν επικεντρωθεις μονο στα κοντινα σου σημεια και πηγαινεις μονο εκει παλι μπορεις να προσαρμοσεις την αγορα σου σε σωστα εργαλεια συμφωνα με τα χρηματα αλλα παλι επειδη ειναι δυσκολες εποχες να ξερεις (ενα καλαμι = κανενα) θα παρεις σιγουρα 2 ιδια καλαμια ( πες μας με τι ψαρεμα θα ασχοληθεις και αν θες και το χρημα που θα διαθεσεις )

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΣΤΑ ΠΑΡΟΥΝΕ ΜΠΑΜΠΗΗΗΗΗΗ
ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΑ ΧΩΣΕΙΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
kostas genikis
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Δημοσίευση από kostas genikis »

Και εδω ειναι που πρεπει να ξεκινησουμε να αναγνωριζουμε το τι σκληρο τι μαλακο τι ειναι το ενα τι ειναι το αλλο !
Σε γενικες γραμμες τα καλαμια παραγωγης τα ετοιμα δηλαδη με ελαχιστες εξαιρεσεις ειναι μαλακα και για να ειμαστε συγκεκριμενοι ειναι παραβολικα χωρις χαρακτηρα !
Και αυτο για να ειναι ποιο φιλικα στο ευρυ κοινο !
Τωρα κατα την διαρκεια που θα εκτελεσουμε μια απλη βολη και φερνοντας το καλαμι σε ενταση προκειμενου να στειλουμε σε καποια αποσταση το μολυβι με τον δολο μας οποια ειναι αυτη θα δουμε νευρικη ανταποκριση απο το καλαμι λογο του οτι το καλαμι δεν μπορει να αποσβεση την ενταση με την οποια μεταφερουμε στον κορμο του καλαμιου και δεν εχει την αναλογη δυναμη αλλα και ελαστικοτητα να αποροφησει προκειμενου την δεδομενη στιγμη κατα την οποια θα εχει φορτισει εκτελοντας την βολη μας θα ερθει η στιγμη που θα απελευθερωση το μολυβι μας με την αναλογη ενταση αρα ταχυτητα προκειμενου να ολοκληρωθει η βολη !
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΛΕΜΕ ΑΙΣΘΗΣΗ !Και εδω ειναι ενα μεγαλο κεφαλαιο πως καποιος που ασχολητε με τις ριψεις εχει αποκτηση την εμπερια να παιρνει την αισθηση του καλαμιου και να προσαρμοζετε ευκολα και να καταλαβαινει πως να εκμεταλευετε το μεγιστο απο το καλαμι που εχει στην κατοχη του!
Λιγο πολυ θα πρεπει να δουμε τι κανει το καθε τμημα του καλαμιου ξεχωριστα και πως αυτο συμβαλει στην λειτουργια του συνολου ειτε κατα την διαρκεια τις βολης ειτε κατα την διαρκεια που ψαρευει το καλαμι ειτε κατα την διαρκεια της μαχης με το ψαρι !
Και οσον αφορα το ποιο ειναι καλυτερο καλαμι για καποιον ειναι αυτο που μπορει να το λυγισει και αυτο που θα του βγαζει ψαρια !
Και εδω ερχετε το φουρναρεικο μου και λεει αλλο το σκληρο αλευρι και αλλο το δυνατο αλευρι τυπου αμερικης !
Το σκληρο αλευρι ειναι αυτο που κανουμε το χωριατικο ψωμι και εχει κιτρινο χρωμα !
Ενω το δυνατο τυπου αμερικης ειναι αυτο που κανουμε τα τσουρεκια !
Καπως ετσι εχουνε τα πραγματα και στα καλαμια αλλο σκληρο και αλλο δυνατο !
Άβαταρ μέλους
Giorgos Gallis
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Δημοσίευση από Giorgos Gallis »

Κωστή τά είπες όλα .(μαλακά παραβολικά χωρίς χαρακτήρα, ΚΑΙ τήν ανάλογη δύναμη).
ΑΙΣΘΗΣΗ, υπέροχη διατύπωση!! Μπράβο.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Καλάμια”