Πρώτη προσπάθεια απεξάρτησης από τα σισυ

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Fanis Zampos
Διαχειριστής
Διαχειριστής

Πρώτη προσπάθεια απεξάρτησης από τα σισυ

Δημοσίευση από Fanis Zampos »

Πρωτη προσπαθεια απεξάρτησης απο τα σισυ...ελπιΖω να δουλεψει καλυτερα...
20160405_184125.jpg
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους
mpampists
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Re: Beach Bar (Συζητήσεις που θα κάναμε σε ένα μπαρ)

Δημοσίευση από mpampists »

φανη μηπως θα επρεπε τουλαχιστον πριν το βαριδι να εχεις καποιο στριφταρι ;
Άβαταρ μέλους
Tasos Potoudis
Admin
Admin

Δοκιμη

Δημοσίευση από Tasos Potoudis »

Κ εγώ ένα στριφταρι θα έλεγα οπωσδήποτε αλλά κ ένα σκληρό αποστατη, μπατονετα ας πούμε κ σωληνάκι στο παράμαλλο.
Αλλά να πω ότι σε φάση που δεν μας ενδιαφέρει η απελευθέρωση η ελιά με μια χάντρα στο κόμπο κ σωληνάκι στο παράμαλλο εμένα προσωπικά μου έχει δώσει ότι καλύτερο σε συρόμενο.
Άβαταρ μέλους
Fanis Zampos
Διαχειριστής
Διαχειριστής

Re: Πρώτη προσπάθεια απεξάρτησης από τα σισυ

Κ εγω το ιδιο σκεφτομουν αρχικα για στριφταρι αλλα δεν το εβαλα για να μειωθει η αποσταση απο την μανα.Συνηθως με τα σισυ ολα τα μπλεξιματα τα ειχα πανω στο στριφταρι.εβαλα ομως καλο στριφταρι στην κορυφη της αρματωσιας για να τραβαει τα στριψιματα της ανακτησης.θα δειξει...Τασο το σωληνακι αυτο ειναι σκληρο.δεν ειναι σιλικονης.Η δοκιμη θα δειξει αν δουλευει...
Άβαταρ μέλους
Elias k
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Δημοσίευση από Elias k »

Οσα περισοτερα στριφταρια εχεις τοσο καλυτερα λειτουργει μια αρματοσια.
Τα περισοτερα μπερδεματα ερχωνται οταν βαζουμε λεπτα παραμαλα π.χ.22,25,26 ακομη και 30αρια δημιουργουν στριψιματα
.
Επισεις μου φαινετε λιγο χαζο το να εχεις μπερδεματα με το σισσυ,εκτος αν βαζεις πολυ μεγαλα σε μηκος παραμαλα και λεπτες μισινεζες.
Στο σισσυ παιζει ρολο το σισσυ σαν υλικο και μετα το πως θα αρματωσεις το συνολο.
Δηλαδη το καλυτερο ειναι σισσυ, ελαστικη χαντρα, στριφτοπαραμανα και το παραμαλο οχι δετο πανω στην στριφτοπαραμανα,αλλα με ενα στριφταρι.Ετσι δεν υπαρχουν τοσα πολλα μπερδεματα και ειναι ελαχιστα ακομη και σε δυνατα ρευματα,ηκαι βαθεια νερα.
Το μηκος του παραμαλου αρκετες φορες φερνει το μπερδεμα και ειδικα αν ειναι λεπτο.
Άβαταρ μέλους
Akis
Αρχιψαρωμένος
Αρχιψαρωμένος

Δημοσίευση από Akis »

Βαλε μια στριφταροπαραμανα στην θεση του συρματος που εχης βαλη............στριφταρι περασμενο στην μανα,και στην παραμανα το βαριδι....Λεω εγω τωρα..........
Άβαταρ μέλους
Fanis Zampos
Διαχειριστής
Διαχειριστής

Ηλια ειναι λεπτα τα παραμαλλα (0,26) και μακρια...Και αυτο ειναι ο σταθερος παραγοντας.οποτε προσπαθω να αλλαξω καποια αλλα πραγματα για να γλιτωσω τα μπερδεματα.τωρα για το θεμα της στριφταροπαραμανας εχω παρατηρησει οταν εχω στριφταρι-παραμανα η παραμανα γυρναει στη βολη μπρος τα πισω και το παραμαλλο μπερδευεται στη μανα.ποσο μαλλον με ενα ακομα στριφταρι.μονο με ενα στριφταρι και μονο μετα την χαντρα γλιτωσα απο τετοια μπερδεματα.οταν παω για ψαρεμα θα βγαλω φωτογραφιες και με σισσυ και χωρις για να σου δειξω που μπερδευεται.

Στάλθηκε από το GT-I9505 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Άβαταρ μέλους
Constantine Palivakis
Admin
Admin

Δημοσίευση από Constantine Palivakis »

Κανε μια σταθερη να τελειωνεις!
Πολλα τα υπερ και χωρις αγχος για μπερδεματα και τετοια.
Με ενα σωστο bait clip κανεις παπαδες (παραμαλλο και 3 μετρα) και εισαι αρχοντας! ολεεεεεεεεεεεεεεεε
Αν θες συρωμενη με ενα περαστο βαριδι μια χαντρα να ταιριαζει στο κομπο (να μπαινει μεσα) και ενα σωληνακι με στριφταρι ομορφο στο παραμαλλο εισαι κομπλε. Βαλε και να δαγκωτο βαριδακι στο τελειωμα πριν το αγκιστρι-δολωμα και δεν προκειται ποτε να σου μπερδευεται
Ακομα καλυτερα συρωμενο παραμαλλο με ενα στοπερ λιγο ψιλα να καρφωνει μονο του ακομα πιο ομορφα
Για ολα αυτα μια μασκα μια βουτια και το κοριτσι σας (η αγορι αναλογα τις προτιμησειςτου καθενος) για να σας λυσει οτι απορια λειτουργικοτητας εχετε
Άβαταρ μέλους
Fanis Zampos
Διαχειριστής
Διαχειριστής

Αλλο κεφαλαιο οι σταθερες...εφτιαξα μερικες σημερα με 3 και 4 μετρα παραμαλλα αλα Γενικης...ειχα πολυ χρονο για μελετη τους προηγουμενους μηνες...το θεμα ειναι με τις συρομενες τι γενετε..
Άβαταρ μέλους
kostas genikis
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Δημοσίευση από kostas genikis »

Τα μπερδεματα ερχονται κοντα στα στριφταρια η οποιονδηποτε συνδεσμο ητε σταθερο η συρομενο απο το παραμαλο οταν αυτο ασχετα ποσο καλο ειναι εκει κοντα τα στριψιματα που γινονται και τα αφηνουμε συναχεια μετα απο μερικες ανακτησεις στον βυθο αντι να ειναι στρωμενα αυτα επιπλεουν και με ελαχιστο ρευμα πανε πανω στους συνδεσμους !Το εχω σε βιντεο υποβρυχειο αλλα η ποιοτητα κακιστη και δεν το ανεβαζω !Με ενα καλο τραβηγμα μετα απο ανακτηση το παραμαλο στρωνει καλα στον βυθο και ετσι γλυτωνουμε πολλα στριψιματα !Δοκιμασε και το αλλο αφαιρεσε το σκληρο σωληνακι πριν το στριφταρι και ασε μονο τις 2 ελαστικες χαντρες και το σωληνακι βαλτο στο παραμαλο σου !αεραααααα!
Άβαταρ μέλους
Constantine Palivakis
Admin
Admin

Δημοσίευση από Constantine Palivakis »

Προσωπικα δεν βρισκω λογω να δουλευεις συρωμενες αλλα αυτο ειναι ενα αλλο κεφαλαιο.
Και για μουρμουρες δουλευω διπλαρια-τριπλαρια και ισως καποιες φορες καποιες αρματωσεις που θυμιζουν ανσασερ.
Οσες φορες εχω τεσταρει αρματωσιες συρωμενες με μεγαλο παραμαλλο δεν δουλευουν σωστα στο βυθο.
Ειναι κατι σαν και αυτο με το φλοτερακι στη μουρτερη, θυμασαι?
viewtopic.php?f=49&t=197&sid=b9a06c3019 ... 90fef4c26c
Αλλιως το φανταζομαστε εμεις εξω και αλλιως δουλευουν μεσα στη θαλασσα.
Άβαταρ μέλους
Fanis Zampos
Διαχειριστής
Διαχειριστής

Αυριο το πρωι θα φτιαξω ολα οσα ειπαμε σε ετοιμες αρματωσιες και η δοκιμη θα δειξει τι δουλευει και για ποσο.
Άβαταρ μέλους
kostas genikis
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Δημοσίευση από kostas genikis »

Ευγενουλα σε λεω χαχαχαχαχα!
Άβαταρ μέλους
Fanis Zampos
Διαχειριστής
Διαχειριστής

Την ευγενουλα εχω κανει ρε συ με μικρες παραλαγες.αντι για στριφταροπαραμανα fastclip για το μολυβι και σκληρο σωληνακι πριν το παραμαλλο για καλυτερη αποσταση αντι για μετα .
Άβαταρ μέλους
Elias k
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Δημοσίευση από Elias k »

Φανη εξαρτατε το ποσο μηκος εχει το παραμαλο σου,
αν ξεπερνας το 1,20 τοτε εχεις θεμα οντος.
Αν στοπαρεις πριν σκαασει το μολυβι σου μεσα το παραμαλο απλωνει οποτε εκει γλυτωνεις κατι απο το να το αφεισεις να κανει το ελικοπτερο που συνηθος κανει κατα την βυθιση του βαριδιου σου και ειδικα με μακρια πραμαλα και λεπτες μισινεζες.
Με αυτο τον τροπο εχω γλυτωσει αρκετα μπερδεματα και με την σειρα που σου ειπα.
Αυτο που ειπε και ο Κωστας το στρωσιμο στον βυθο εχει να κανει και αυτο.
Στην ουσια εχεις ξανα μια σειρωμενη αρματοσια απο την φωτο που βλεπω.
Άβαταρ μέλους
Astanapan
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος

Δημοσίευση από Astanapan »

Δοκιμάστε και με σισσυ αυτό.
Δεν κρεμαμε τον κρίκο του βαριδιου στο σισσυ.
ΑΛΛΑ
Βγάζουμε την παραμάνα από το σισσι αφήνουμε μόνο το στριφταρι
δενουμε ένα κοματι πετονια μεγαλύτερο από το παραμαλλο στο βαρίδι και στην συνέχεια το δενουμε στο στριφτάρι του σισσι
Έτσι στο τελικό αποτέλεσμα έχουμε το βαρίδι κάτω από το δόλωμα.
Και από προσωπική χρήση σε μεγάλα δολώματα μεγαλύτερη απόσταση λιγότερα μπερδέματα.έτσι νομίζω.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Αρματωσιές”