Οταν είχα πρωτοδοκιμάσει το σπίν χρησιμοποιώντας 0.18 νήμα κ πολύ ελαφρύ τεχνητό σε ριπή ανέμου πάνω σε βολή είχα μια τουφίτσα που
αν θυμάμε καλά είχα λύσει κιόλας.Το θεώρησα επόμενο , λόγο χοντρού νήματος , ελαφριού τεχνητού κ του αέρα.
Προημερών μετά από παρόντρυνση φίλου να κατέβω διάμετρο στο casting όπου χρησιμοποίω νήμα 0.28 , (χοντρό κ αυτό το ξέρω) το οποίο είχα
βάλει για να ξενοιάσω με τη μάνα για αρκετό καιρό , πέρασα πάνω σε σε αυτόν τον μηχανισμό το 0.18 νήμα πού είχα απο το σπίν. Ο συγκεκριμένος μηχανισμός έχει θέμα στο στώσιμο της πετονιάς , γιατί αυτό σταματάει εκεί που αρχίζει η πολύ όμορφη κλίση της μπομπίνας...
δηλαδή πάνω στο V δεν αφήνει καθόλου πετονιά.
Ετσι κ το νήμα που έβαλα στο μπροστινό μέρος ήταν λιγο στον αέρα , χωρίς να τον έχω παραγεμίσει κ έχονας τον γεμίσει σφιχτά με βρεγμένο το νήμα.
Υποθέτω λοιπών οτι στη βολή ξετυλιγόντουσαν πολλες σπείρες μαζι κ έτσι είχα τούφες τις οποίες είδα στο μάζεμα κ ήταν τεράστιες.
Αφού έγινε αυτό 2 φορές άλλαξα τη μπομπίνα με τη δεύτερη που είχα κανονικού σχήματος γεμισμένη με 40αρα πετονιά , όπου η στην πρώτη βολή
πάρε άλλη μια! Τα νεύρα μου!!!
Αφού την έκοψα κ το ξαναμόνταρα δεν είχα θέμα.
Η τούφα με την πετονιά πιστεύω έγινε γιατί ήταν αχρησιμοποίητη κ κακής ποιότητας (σκληρή) , όπου κατά τη βολή
κτύπαγε πάνω στο καλάμι ,...κ για το νήμα έφταιξε αυτό που είπα ή κ κατι άλλο?
Το καλάμι με κανονικούς οδηγούς. Το νήμα sufix 832.
Θα βάλω το νήμα σε έναν proskyer κ δεν θα έχω θέμα πιστεύω αλλά καλό είναι να πούμε όλες τις παραμέτρους που οδηγούν στην τΟΥΦα.