Αγορά τρίσπαστου για surf casting

Άβαταρ μέλους
Constantine Palivakis
Admin
Admin

Re: Αγορα τρισπαστου surf

Δημοσίευση από Constantine Palivakis »

Εννοείτε alexvag... (με μπερδεύει, αλέξης η βαγγέλης πρέπει να είναι το όνομά σου), έχεις δίκιο σε αυτό που λες.
Και εγώ συμφωνώ με τον Ηλία. Αν θες να πάρεις κάτι πιο καλό κάνε λίγο οικονομία και πάρε κάτι που να αξίζει τα λεφτά του.
Μην πας δηλαδή και δώσεις λεφτά για να πάρεις ενα καλάμι που θα κάνει την ιδια δουλειά με αυτό που έχεις.
Την έχουμε πατήσει όλοι για αυτό το λέμε.
Αν είναι ετσι κάτσε εκει που είσαι, την ιδια δουλεια κάνουν όλα όπως λες. Το να πας σε ένα λίγο ακριβότερο δεν θα δεις κάποια σημαντική διαφορά.
Όποτε είναι τζάμπα τα λεφτά που θα δώσεις.
Alexvag
Μέλος
Μέλος

Δημοσίευση από Alexvag »

Αλεξης ειναι το ονομα μου. Ετσι ειναι...ειτε θα μεινεις στα εργαλεια που σου κανουν τη δουλεια και ειναι οικονομικα, ειτε θα πας για την "υπερβολη" που πολυ πιθανον να μην σου δωσει πολλα επιπλεον...η αυτα τα επιολεον να μην τα χρειαζεσαι, αλλα θα το κανεις γιατι το ψαρεμα ειναι το χομπι σου και γουσταρεις.
Αν σκεφτομασταν μονο με τη λογικη θα πηγαιναμε στον ψαρα και με τα μισα χρηματα θα ειχαμε τα ψαρια που θελαμε.
Άβαταρ μέλους
Constantine Palivakis
Admin
Admin

Δημοσίευση από Constantine Palivakis »

Χάρηκα Αλέξη!
Ετσι είναι, τα γούστα πληρώνονται σε αυτή τη ζωή.
Αν και διαφωνώ με το πιθανόν που λες.
Το πιο πιθανόν είναι να σου δώσει πράγματα που δεν μπορείς καν να φανταστείς οτι μπορεί να κάνει ενα καλάμι.
Άλλα και αυτό σχετικό είναι, όπως και το τι ζητάει καποιος από ένα καλάμι.
Η αλήθεια είναι οτι αν δώσεις ενα καλό καλάμι σε κάποιον που δνε ξέρει τι ακριβώς θέλει από αυτό, θα πάει χαμένο...
Σίγουρα καλύτερα είναι να ακολουθήσει καποιος την διαδρομή που κάναμε και εμείς για να αποφασίσουμε.
Άπλα αυτή στοιχίζει πολύ, παρα πολύ θα έλεγα.
Εμείς οτι λέμε το λέμε με την καλή μας διάθεση για να μην κάνει καποιος τα λάθη που κάναμε εμείς.
Άβαταρ μέλους
takis.mantadakis
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Re: Αγορά τρίσπαστου για surf casting

Δημοσίευση από takis.mantadakis »

Παιδια ολοι εχετε δικιο κατα τη γνωμη μου..Ολοι!! Γτ κ το φιατακι θα σε παει οπου θες αλλα κ η μερσεντες...λιγο πολυ τη δουλεια τους την κανουν κ τα δυο.Αλλο καλυτερα αλλο λιγοτερο εως πολυ λιγοτερο καλα.γτ η μερσεντες ειναι μερσεντες οπως κ να το κάνουμε..Στην παρούσα φαση ομως τι ειναι ας πουμε καλυτερα;; ενα καλαμι των 100€ π.χ η δυο των 50;; που στην ουσια θα εχεις δωσει πανω απο 100 αν βαλουμε κ τους μηχανισμους μεσα...μιλαω καθαρα απο αποψη της περιοχής που αναζητουμε τα ψαρια..δηλ με τα δυο αυξάνουμε καπως τις πιθανοτητες συλληψεις...χωρις αυτο να ειναι απολυτο γτ σε προσφατο ψαρεμα μου με φίλο απο 6 καλαμια στη σειρα ολα τα ψαρια χτυπαγαν σε ενα κ μονο..Επισης το να φυγω απο ενα φτηνο πλην τιμιο τηλεσκοπικο που εχω τωρα (benito) κ να παω σε ενα τρισπαστο της διπλασιας τιμής αξιζει;;; η ειναι καλυτερο να διπλαρωσω το ηδη υπαρχον σετακι μου;; σιγουρα τα γούστα πληρώνονται κ αργοτερα αν αποφασισω να παρω ενα πολύ ακριβοτερο σετακι κ πολυ καλο θα εχω μπει μεσα που λεμε χρηματικά..Αναρωτιεμαι ομως μηπως το να ξοδεψεις κάποια λεφτα παραπανω ειναι λιγο πολυ μονοδρομος;; μηπως ειναι καλυτερα ενας που ξεκιναει το σπορ να πρεπει να περασει σιγά σιγα απο ολα η απ τα περισσοτερα ειδη τιμων;;; κ να παει σιγα σιγα απ το πιο φτηνο στο πιο ακριβο;;; γτ αυτος που ξεκιναει τωρα δε θα μπορεσει να ψαρεψει πιστευω ενα πολυ καλο κ ακριβο τρισπαστο π.χ..εκτος του οτι υπάρχει κ ο κινδυνος καταστροφης του..κ εκει τι κάνεις;;; Δεν κλαις με μαυρο δακρυ το 500ρικο που μπορεί να εχεις δωσει;;; κ δεν ειναι μονο αυτο...γτ αν το εδωσες μια φορα θα το ξαναδωσεις κ δευτερη γτ τα καπριτσια μας ετσι είναι...
Άβαταρ μέλους
Tasos Potoudis
Admin
Admin

Δημοσίευση από Tasos Potoudis »

Τα είπαν όλα τα παιδιά πιο πάνω.
Έτσι είναι αλλά το βλέπεις με τον καιρό.
Αρχικά λες για ψάρεμα πάω κ βάζεις τα χειρότερα ρούχα τη πιο παλιά πετσέτα, τα πράγματα σου σε σακούλες...
Μετά παίρνεις έναν εργαλειοφορο, κάνα ζεστό ρουχο κοιτάς για κάνα καλάμι κ πάει λέγοντας...
Ανάλογα πόσο θα σε κερδίσει τόσο περισσότερο θα προσπαθήσεις να εξοπλιστείς έτσι ώστε αυτές οι ώρες να είναι το δυνατό πιο ευχάριστες με κάθε τρόπο κ κάθε λεπτομέρεια.
Κάπου εκεί έρχεται κ το καλάμι...
Και το benito ψαρεύει μια χαρά, περνεις άλλο ένα κ είσαι οκ. Αλλά!!!
Είναι μεγάλο αυτό το αλλά.....
Εγώ προσωπικά συνειδητά διαθεσα αρκετά χρήματα για το χόμπι μου το οποίο πρώτα ο Θεός θα ήθελα να απολαμβάνω για τα υπόλοιπα μου χρόνια.
Στη τελική δεν είναι κ τρελά τα λεφτά όταν μιλάμε για 1000 ή κ 2000 ευρώ για όλο τα παρελκόμενα, όταν κάποιο άλλο χόμπι θέλει πολύ περισσότερα...
Υπάρχουν κ χόμπι με λιγότερα.. Αλλά εμάς εδώ μας βρήκε.
Το θέμα λοιπόν είναι το γιατί!
Τι μπορεί να κάνει ένα καλάμι περισσότερο από ένα άλλο;
Αυτό το λες όχι αρχικά τώρα που έχεις το benito γιατί η διαφορά με πιο ακριβά καλάμια φαίνεται από τις φωτογραφίες.
Όταν πάρεις ένα καλάμι της τάξεως των 80-180 κ το ψαρεψεις κ το προσέχεις κ το μάθεις τότε αναρωτιέσαι...
Κ απαντάς στον εαυτό σου τι να κάνει μωρέ; Αντε να δώσει λίγα μέτρα παραπάνω στη βολή.
Δυστυχώς αν δε φτάσεις εκεί κ αν δεν έχεις τη τύχη τότε, να έχεις κάποιον φίλο να σου δώσει να ψαρεψεις με κάποιο καλό καλάμι δεν το καταλαβαίνεις.
Τα ίδια είπαν κ τα παιδιά πιο πάνω....
Άλλο το uno κ ας είναι κ τούρμπο κ άλλο ένα evo ή ένα ferrari.
Η μεγάλη διαφορά είναι στην αίσθηση.. κ στη απόδοση βέβαια αλλά κ στον τρόπο που βγάζει το ένα τα 200 κ πώς τα πάει το άλλο....
Το καλό είναι ότι τα δικά μας "ferrari" κάποια στιγμή μπορούμε να τα πάρουμε κ ο μόνος τρόπος είναι όταν κ αν το αποφασίσεις κάποια στιγμή αρχίζεις αποταμίευση.
Και εγώ ένα χρόνο έκανα να μαζέψω χρήματα για τα καλάμια. Κ άλλο μισό για τα υπόλοιπα... κ αυτό πάντα κόβοντας από αλλού. ..
Όλα αυτά τα γράφω για το θέμα της υπερβολής που συζητάμε. 1500 χιλιάρικο για το χόμπι της ζωής μου δεν είναι υπερβολή κ δεν είναι κ υπετεκτιμιμενα τα πράγματα όπως πχ σε κάποιες φίρμες ρούχων.. Μια τσάντα γυναικεία μπορεί να έχει 3000 χιλιάδες απλά για το όνομα. Ένα μασίφ ξύλινο χειροποίητο τραπέζι υλικά,εργασία δε κάνει ένα πεντακοσαρικο;
Ένα καλάμι έχει διαφορά;
Παίζει κ το ικεα τώρα με 50. Τη ίδια δουλειά κάνουν.
Για τη" περίπτωση" σου τωρα αχαχααααα
Εμένα δε μου αρέσει κανένα από αυτά που σου γυαλισαν κ κοιτάζοντας στα "μαγαζιά" μου γυάλισε αυτό
http://fishingplanet.gr/image/cache/dat ... 68x768.jpg
Αν θες πάμε να το δούμε από κοντά μαζί μένω κοντά στον αντιπρόσωπο.
Πάλι την ώρα που έγραφα έγραφες κ εσύ οπότε κατανόηση..
Άβαταρ μέλους
titos
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Δημοσίευση από titos »

Μπορεις να κοιταξεις κι για καποιο καλυτερο,αλλα μεταχειρισμενο.....
Άβαταρ μέλους
takis.mantadakis
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Τασο συμφωνω..κ ειδικα σε αυτο το συνειδητα που ειπες οτι ξοδεψες αρκετά χρηματα..καλως η κακως θεωρω πως δεν μπορεις να πας στα βαθια κ στα ακριβα κατευθείαν..θα πρέπει να δεις δυο τρια πεντε δέκα πραγματα να σχηματισεις μια γνωμη να καταληξεις τι θες να αποκτησεις μια υποτιθεμενη εμπειρια..εκτος κ αν εχεις φιλους οπως λες με ακριβοτερα εργαλεια οποτε δε χρειάζεται να ξοδευτεις κ τα σκας απ την αρχη για κατι καλο...αλλα κ παλι θεωρω προσωπικα ότι για να εχεις μια πολυ καλη τριβη πρέπει να ξεκινήσεις σταδιακα απ το φτηνό.Δεν ειμαι μαζόχα παιδια ουτε διαφωνω σε οσα λετε ισα ισα...απλα εχω εναν κάλο σε οτι κανω να το κανω σιγα σιγα σταδιακα για να το κανω κ οσο μπορω καλυτερα...Ηδη εχω αρχίσει να ξοδευω αν φανταστεις οτι σε λιγους μηνες μέσα που απεκτησα το benito ψάχνομαι κ για δευτερο καλαμι κ ας μην εχω πιασει ψαρια ακομα με αυτο ώστε να το ευχαριστηθώ.θα μπορούσα να το ζευγαρωσω μιας κ εχω εξοικιωθει σε καλο βαθμο μαζι του, αλλα αφου αποφασισα να τα σκασω για δευτερο ειπα να παρω κατι λιιιγο πιο ακριβο κ λιγο καλυτερα...γτ αν πηγαινα σε πολυ ακριβοτερο κ για μεγαλο διαστημα δεν επιανα ουτε λεπι μπορεί κ να ξενερωνα
Άβαταρ μέλους
takis.mantadakis
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Κ η διαφορα που λεει κ ο Τασος την ενιωσα με το που επιασα απλα στα χερια μου ενα τρισπαστο πολυ οικονομικο δε θυμάμαι καν εταιρια γυρω στα 45 κ χωρις κ να το ψαρεψω..
Τασο ωραιο μου φαίνεται..δεν ειν κακο..Βέβαια το aquila μου αρεσε ελαφρώς περισσότερο. .εχει κ fuji οδηγους νομιζω;;;; δεν ειναι συν;;
Κ ναι μπορούμε να το κανονίσουμε να τα δουμε απο κοντά
Άβαταρ μέλους
takis.mantadakis
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

titos έγραψε:Μπορεις να κοιταξεις κι για καποιο καλυτερο,αλλα μεταχειρισμενο.....
Κ αυτο γίνεται Τίτο...αλλα αξίζει;;; θελω να πω συνηθως η διαφορα τιμης μεταχειρισμενου-καινουριου ειναι μεγαλη η μικρη;; περα απο την κατασταση του εξοπλισμου βέβαια
Άβαταρ μέλους
Tasos Potoudis
Admin
Admin

Και εγώ σταδιακά πήγα Τάκη.
Έχω αλλάξει 9 καλάμια έως τώρα κ δε ζευγαρωσα κανένα από αυτά γιατί το έψαχνα. Μετά γνώρισα τα παιδιά από το φόρουμ κ μου λύθηκαν οι απορίες.
Τώρα που κατέληξα τα ζευγαρωσα.
Τα benito μη τα ζευγαρωσεις δεν αξίζει.
Ένα σετακι όμως σαν αυτά που κοιτάς τώρα αξίζει με τη λογική να τα ψαρεψεις 2 χρόνια χωρίς να ψάχνεσαι, κ μετά βλέπεις..
Άβαταρ μέλους
takis.mantadakis
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Καπως ετσι λεω κ εγω Τάσο.Το benito να μεινει για καποιο γρηγορο κ ευκολο ψαρεμα κ απλα να συμπληρωνει την ομαδα..χωρις να το υποτιμω καθολου ετσι...
Άβαταρ μέλους
Tasos Potoudis
Admin
Admin

takis.mantadakis έγραψε:Κ η διαφορα που λεει κ ο Τασος την ενιωσα με το που επιασα απλα στα χερια μου ενα τρισπαστο πολυ οικονομικο δε θυμάμαι καν εταιρια γυρω στα 45 κ χωρις κ να το ψαρεψω..
Τασο ωραιο μου φαίνεται..δεν ειν κακο..Βέβαια το aquila μου αρεσε ελαφρώς περισσότερο. .εχει κ fuji οδηγους νομιζω;;;; δεν ειναι συν;;
Κ ναι μπορούμε να το κανονίσουμε να τα δουμε απο κοντά
Οι οδηγοί Κ να είναι κ ότι ναναι... και μεγάλοι.. Εκτός αν δουλεύεις μόνο λεπτές μάνες.
Είχα ένα vericelli κ είναι οκ.
Άβαταρ μέλους
Tasos Potoudis
Admin
Admin

takis.mantadakis έγραψε:Καπως ετσι λεω κ εγω Τάσο.Το benito να μεινει για καποιο γρηγορο κ ευκολο ψαρεμα κ απλα να συμπληρωνει την ομαδα..χωρις να το υποτιμω καθολου ετσι...
Έτσι...Το τηλεσκοπικό να ψαρεύει με το που φτάσεις παραλία, κ το σετακι να στήνεται....
thanasis
Μέλος
Μέλος

Δημοσίευση από thanasis »

Διαβαζοντας το θεμα και οπως σωστα ειπωθηκε οτι καλο ειναι να αγοραστει ενα σετ καλο απο την αρχη για τι ποσο μιλαμε και αν υπαρχει καμια προταση.
Άβαταρ μέλους
Elias k
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Δημοσίευση από Elias k »

Η αγορά είναι τεράστια φίλε Θανάση. Ανάλογα το που θέλεις να φθάσεις τον εξοπλισμό σου σύμφωνα με τα ψαρεματα σου.Εναλλακτικές υπάρχουν αρκετές αρκεί να διαθέτεις το ποσό.
Από 150 και πάνω βρίσκεις στην αγορά αξιολογο καλάμι ετοιμοπαραδοτο,εκτός αν θέλεις εναλακτικη λύση σε χειροποίητο και να στείθει σύμφωνα με της απετισεις στο ψάρεμα σου.Εδώ το ποσό ξεφεύγει αλλά πας σε κάτι ποιοτικό πραγματικά που θα το χαιρεσε για πολλά πολλά χρόνια.
Η επιλογή είπαμε εξαρτάτε το τι θέλεις να κάνεις στο χόμπι σου και πως θες να αξιοποιηθεί το εργαλείο σου.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Καλάμια”