ΠΟΡΦΥΡΑ

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Nikos Kanakis
Αρχιψαρωμένος
Αρχιψαρωμένος
Δημοσιεύσεις: 342
Εγγραφή: Σάβ Φεβ 22, 2014 10:44 am

ΠΟΡΦΥΡΑ

Δημοσίευση από Nikos Kanakis »

ΠΟΡΦΥΡΑ

Εικόνα
Η πορφύρα είναι ένα οστρακοειδές μαλάκιο το οποίο συναντάμε σχεδόν παντού, αλλά ευκολότερα τη μαζεύουμε από αμμουδερούς βυθούς. Εξαιρετικό δόλωμα, ανθεκτικό στο λιάνωμα κυρίως για τσιπούρες που είναι δύσκολα και καχύποπτα ψαριά. Δουλεύει καλά την ημέρα αλλά και την νύχτα.
Οδηγίες δόλωσης: Για να δολώσουμε την πορφύρα πρέπει πρώτα να σπάσουμε με προσοχή το όστρακό της με ένα σφυράκι ή μια πέτρα και στη συνέχεια να αφαιρέσουμε με ένα μαχαίρι ή ψαλίδι το σκληρό τμήμα της. Αγκιστρώνουμε πρώτα από το μαλακό μέρος και βγάζουμε τη μύτη του αγκιστριού στο μέρος που κόψαμε το σκληρό τμήμα της . Για να προστατέψουμε το μαλακό τμήμα του τυλίγουμε καλά με ελαστικό νήμα.
Συντήρηση: Τις τοποθετούμε μέσα σε ένα κουβά αφήνοντας δύο με τρία εκατοστά θαλασσινό νερό και θερμοκρασία από 12 έως 15 βαθμούς . Σε καθημερινή βάση θα πρέπει να αλλάζουμε το νερό .
Psaroma γιατί έτσι γουστάρω !!!
Άβαταρ μέλους
mpampists
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team
Δημοσιεύσεις: 290
Εγγραφή: Παρ Φεβ 21, 2014 11:38 am

Re: ΠΟΡΦΥΡΑ

Δημοσίευση από mpampists »

Να προσθέσω οτι πρέπει να προσέχουμε να μην λερώσουμε τα ρούχα μας γιατί η πορφύρα βάφει.Με αυτό αλλωστε έβαφαν τα υφάσματα κόκκινα παλιά.
Επείσης να πω οτι εχει άσχημη και επίμονη μυρωδιά οπότε προσοχή για να μην έχετε μουρμούρες στο σπίτι...
Άλλο ενα tip,δολωστε 2-3 πορφύρες στο αγκίστρι καλύπτοντας και μερος του παράμαλου.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Δολώματα”