Υπάρχει κάποια ιδιαίτερη τεχνική που κάνουμε βολές με το σπινοκάλαμο??
Επίσης μέχρι που μπορούν να φτάσουν οι βολές ενος σπινερά?Εγω με το crosstage μου και με τεχνητά μέχρι 18 γρ δεν νομίζω να ξεπερνάω τα 25 μέτρα..ίσως και λιγότερο.Κανω κάτι λάθος? ή αυτές είναι οι βολές που μπορώ να ρίχνω ή και ρίχνετε και εσείς?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Ολος δικός σας, Ξενος
ΤΟ ΨΑΡΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΘΙΣΤΙΚΟ,ΜΗΝ ΤΟ ΑΡΧΙΣΕΤΕ!!
Φιλε μου οσον αφορα τις βολες δεν πιστευω οτι υπαρχει καποιος συγκεκριμενος τροπος. Ειναι στο χερι του καθενος ποιος τροπος θα τον βολεψει και αυτο χρειαζεται χρονο. Συνηθως οι βολες του spinning συνεπαγονται με κοφτα τιναγματα του καλαμιου (σαν βιτσιασμα) προς την κατευθυνση που επιθυμουμε να ριξουμε. Αν εχεις αερα κοντρα τοτε οι βολες με το καλαμι πιο πολυ στα πλαγια ισως βοηθησουν μιας και με αυτον τον τροπο δεν παιρνει τοσο υψος το τεχνητο, ωστε να επηρεαζεται απο τον αερα.
Τωρα για το ποσο μακρυα μπρουν να φτασουν οι βολες μας, θα συμφωνησω με τον Γιαννη. Παιζουν ρολο πολλοι παραγοντες οπως οι καιρικες συνθηκες, ο εξοπλισμος, τα τεχνητα αλλα και ποσο καλα εχουμε μαθει το καλαμι μας. Ενα κινεζικο no name τεχνιτο στα 18 γραμμαρια θα βγαζει χειροτερη βολη απο καποιο επωνυμο στα ιδια γραμμαρια. Αγορασα προσφατα ενα τεχνητο οπου η εταιρεια το εδινε για βολες στα 65-70 μετρα και φυσικα δεν καταφερα να τα βγαλω μιας και το καλαμι μου ειναι 2.40 m. Για να φτασει το συγκεκριμενο τεχνητο εκει που λεει φαγανε ισως αρκετο χρονο και δοκιμασανε πολλους διαφορετικους εξοπλισμους μεχρι να το επιτυχουνε.
Βασικά καλές βολές έκανα προχθές με κόντρα αέρα όταν ,πράγματι δεν πέταγα το τεχνητό πολύ ψηλά!Επίσης φανταζόμουν πως θα υπήρχαν κάποιοι κανόνες ,όπως πχ στο κάστινγκ που το βαρίδι πρέπει να φτάνει στο πρώτο δαχτυλίδι κλπ κλπ.
Υ.Γ το καλάμι μου ειναι το Crosstage 2,70 10-30.
ΤΟ ΨΑΡΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΘΙΣΤΙΚΟ,ΜΗΝ ΤΟ ΑΡΧΙΣΕΤΕ!!
νομίζω το καλύτερο που έχεις να κάνεις (και σκοπεύω να κάνω κι εγώ) είναι να πας μια μέρα με άπνοια σε μια παραλία με άμμο ή σε ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο και να κάνεις δοκιμαστικές βολές αλλάζοντας τεχνητά νήματα μηχανισμούς καλάμια γωνία βολής δύναμη στο βίτσιασμα κλπ
και να μετράς αποστάσεις
Διαφωνω καπου, η δοκιμη σε τοπο με οχι τις ευνοικοτερες συνθηκες θα δωσει την αληθεια, παραδειγμα βρηκες το ιδανικοτερο σεταρισμα με απνοια και στον τοπο που πηγες για ψαρεμα εχεις κοντρα τον αερα, πηγαν ολα στο διαολο.
Αχα!!
Casting μάνα της βολής.
Φεύγοντας από αυτό όλα είναι πιο εύκολα.
Πιο ελαφριά σύνολα πιο εύκολα τα αποτελέσματα.
Οι αρχές όμως ίδιες.
Με κάποιο τρόπο πρέπει να φορτώσει το καλάμι κ όχι να σπρώχνουμε με το πάνω χέρι.
Κάποια δυνατά παιδιά που ρίχνουν έτσι νομίζουν ότι ελέγχουν κ το καλάμι τους αλλά όποιος το ψάξει κ καταφέρει κ φορτώσει το καλάμι του θα έχει σεβαστά μεγαλύτερες αποστάσεις από τα δυνατά παιδιά!!
Επί της ουσίας στο τελικό αποτέλεσμα οι παράγοντες που παίζουν είναι πολλοί κ σημαντικοί συν την κατασκευή του τεχνητού όταν μιλάμε για σπίν.
Οι συνθήκες πάντα παίζουν ρόλο αλλά στο σπίν κυριαρχούν.
Σωστος ο Τασος, εχω φιλο πρωην καστερα ψαρευτικο μου ταιρι τα 4 τελευταια χρονια οι βολες του με τα εργαλεια μου ειναι τουλαχιστον 20% μακριτερες απο τις δικες μου, μου εφερε καστεροκαλαμο για να αρχισω την προπονηση.