Το πεταχτάρι είναι το πρώτο εργαλείο που θα πιάσει όποιος ασχοληθεί με το ψάρεμα..
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από παντού....Παραλία,λιμάνι,βράχια κλπ.
Το μόνο που χρειαζεται είναι μία ρόδα ή καρουλα,
μία πετονια για μάνα (εγώ χρησιμοποιώ 0,30-0,40 σκληρή τσιλε,σαν αυτή για παραγάδια. Είναι επιλογή του καθενός),
βαρυδακια, χάντρες και στριφτάρια,πετονιά για παράμαλλο και φυσικά αγκίστρια.
Το πρώτο που κάνω όταν θα πάρω μια καρουλα στο χέρι μου είναι να τρίψω με ένα ψιλό γυαλόχαρτο τα χείλια του καρουλιού για να γίνει λείο και να μην μου μαγκώνει όταν ρίχνω.
Δολώματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα πάντα, με δικιά μου προτίμηση στο καραβιδάκι.
Μερικές αρματωσιές που χρησιμοποιώ εγω στο πεταχτάρι.
Πεταχταρι γενικά
- Fanis Zampos
- Διαχειριστής
Πεταχταρι γενικά
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Κάποιος είπε πως πλούσιος είναι εκείνος που έχει ελεύθερο χρόνο για να ψαρέψει....Τελικά είμαι πολύ φτωχός....
- Fanis Zampos
- Διαχειριστής
Re: Πεταχταρι γενικά
Ένας άλλος τρόπος που δουλεύει πολύ στο πεταχτάρι είναι ένα απλό ζοκακι 4-5 γραμμαρίων κατευθείαν στην μάνα(μικρότερης διαμέτρου φυσικά) και τιποτα αλλο. Δολώνουμε και ρίχνουμε.Ειναι πολύ αποτελεσματικό στα βραχια....
Κάποιος είπε πως πλούσιος είναι εκείνος που έχει ελεύθερο χρόνο για να ψαρέψει....Τελικά είμαι πολύ φτωχός....
Εγω μερικές φορές βάζω και φελό.
- kostas genikis
- Ψαρωμένος
Σε βραχο οποτε παω παντα ενα μικρο καρουλι ψαρευει μπροστα μου στο χερι !
Εχω περασει μια φλοροκαρμπον 0.30 στην ακρη ενα αγκιστρι νουμερο 6 και στους 20 ποντους απο το αγκιστρι ενα δαγκωτο βαριδιο 1γρ μαξ 2γρ
Δολωματα κυριως ακροβατη στην περιπτωση με τα μελανουρια και οταν αυτα απουσιαζουν μαυρο για τους παντεληδες η συκιους !
Επισης φαραω καποιες φορες αλλα οχι μεγαλη επιτυχια στα μερη μου σπανια με εχει τιμηση καποιος παππους σαργος η καποιο αλλο ψαρι !
Φιλος με παρομοιο τροπο αρματωματος δουλευει την γαριδουλα κατεψυγμενη την οποια την εχει επεξεργαστει με αλατι και εχει επιτυχιες σε μελανουρια
αλλα και αλλα ψαρακια !
Το πολυ να το πεταξω στα 5 μετρα απο εκει που καθομαι και οχι μπροστα στα καλαμια μου καθομαι συνηθως λιγο ποιο μακρια !
Τα περισσοτερα χτυπηματα θα τα παρω οπως κατεβαινει το δολωμα !
Καρουλια for ever !
Εχω περασει μια φλοροκαρμπον 0.30 στην ακρη ενα αγκιστρι νουμερο 6 και στους 20 ποντους απο το αγκιστρι ενα δαγκωτο βαριδιο 1γρ μαξ 2γρ
Δολωματα κυριως ακροβατη στην περιπτωση με τα μελανουρια και οταν αυτα απουσιαζουν μαυρο για τους παντεληδες η συκιους !
Επισης φαραω καποιες φορες αλλα οχι μεγαλη επιτυχια στα μερη μου σπανια με εχει τιμηση καποιος παππους σαργος η καποιο αλλο ψαρι !
Φιλος με παρομοιο τροπο αρματωματος δουλευει την γαριδουλα κατεψυγμενη την οποια την εχει επεξεργαστει με αλατι και εχει επιτυχιες σε μελανουρια
αλλα και αλλα ψαρακια !
Το πολυ να το πεταξω στα 5 μετρα απο εκει που καθομαι και οχι μπροστα στα καλαμια μου καθομαι συνηθως λιγο ποιο μακρια !
Τα περισσοτερα χτυπηματα θα τα παρω οπως κατεβαινει το δολωμα !
Καρουλια for ever !
Πραγματικα ειναι το ειδος του ψαρεματος με το οποιο ολοι ξεκινησαμε.
- Fanis Zampos
- Διαχειριστής
Πως ακριβώς χρησιμοποιείς τον φελό?baios έγραψε:Εγω μερικές φορές βάζω και φελό.
Πρίν το βαρίδι αν ο φελός ειναι 30 γραμμαρια το βαρίδι είναι μέχρι 20 γραμμάρια
Σε βράχο, σε λημάνι, σε αμμούδα, στη παραλία, στη βάρκα........ και που δεν μπορείς να χρησιμοποιείσεις το καρούλι!!!!!! Παντου!! Είναι αναμφησβήτητα άκρως απαραίτητο σε όλων των ειδών τα ψαρέματα. Στη β Εύβοια έχω δει να κάνουν spinning με καρούλι (με raglou) πέθανα στο γέλιο......
https://www.facebook.com/Lamogia.gr?ref_type=bookmark
Ποποοο ψάρωμα!!!!!
Ποποοο ψάρωμα!!!!!