Κατασκευή "τεχνιτού" να το πω;

Άβαταρ μέλους
andreasomageiras
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Re: Κατασκευή "τεχνιτού" να το πω;

Δημοσίευση από andreasomageiras »

GregVerso έγραψε: Δευ Οκτ 28, 2019 12:53 am Εγώ θα πρότεινα να βάψεις κόκκινο το κεφάλι και μαύρη την ράχη
Και αν έχεις ασημί για το υπόλοιπο σώμα θα ήταν το τέλειο
Αλλαγή χρώματος, ήρθα λίγο πιο κοντά στην πρώταση σου.
Το βάρος είναι οριακά κάτω από τα 10γρ, αν βάλω λίγο μολύβι στο κενό της κοιλιάς θα φτάσω στα 10+, λέω να μην το πειράξω πριν το δοκιμάσω.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
andreasomageiras
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Έχω και ένα ξαδερφακι του έτοιμο, μόνο σαλαγγιές θέλει, ξέρω ξέρω και ασημί στα πλευρά.
Είναι όμως στα 13γρ και πρέπει να βρω ελαφρύτερες σαλαγγιές.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
GregVerso
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Δημοσίευση από GregVerso »

Μιά χαρά το κόβω
Προς το μέλλον θα ήθελα στο πίσω κομμάτι , το μπροστά να είναι πιό μυτερό μην τυχών και δουλεύει σαν popper και σου βγάζει αντίσταση στο νερό
Αυτό άστο όπως έχει μέχρι την δοκιμή
Αν και πάντα το πρώτο μπαίνει διακοσμητικό σε κανένα ράφι (αν και όταν δουλέψει)
Άβαταρ μέλους
andreasomageiras
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Ανακατασκευή του πρώτου
Παροπλισμός του δεύτερου.
Κατασκευή τρίτου και τέταρτου.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Tasos Potoudis
Admin
Admin

Δημοσίευση από Tasos Potoudis »

Ρε συ Ανδρέα υπάρχουν κινέζικα ψαράκια σε πολύ χαμηλές τιμές. Αξίξει το χρόνο σου αυτή η κατασκευή?
Είναι πολύ ωραίο να φτιάχνουμε πράγματα γενικά και σε χαίρομαι αλλά τι απόδοση θα έχουν αυτά σε βολή πλεύση και αποτελέσματα σε σχέση με του εμπορίου...;
..tripinfishing..
Άβαταρ μέλους
GregVerso
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Δεν νομίζω να είναι το οικονομικό το πρόβλημα
Πιστεύω ότι αν πιάσεις ψάρι με τεχνητό ιδιοκατασκευής από τα χεράκια σου θα αλλάξει τελείως η διάθεση σου και η τρέλα σου να φτιάξεις και άλλα
Και αν δεν πιάσεις θα προσπαθήσεις να το βελτιώσεις
Και μην ξεχνάμε ότι η ασχολία και μόνο με το χόμπι μας είναι ότι καλύτερο
Και ένα παραπάνω που ο Αντρίκος είναι στα βουνά
Άβαταρ μέλους
andreasomageiras
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Tasos Potoudis έγραψε: Πέμ Δεκ 19, 2019 3:36 pm Ρε συ Ανδρέα υπάρχουν κινέζικα ψαράκια σε πολύ χαμηλές τιμές. Αξίξει το χρόνο σου αυτή η κατασκευή?
Είναι πολύ ωραίο να φτιάχνουμε πράγματα γενικά και σε χαίρομαι αλλά τι απόδοση θα έχουν αυτά σε βολή πλεύση και αποτελέσματα σε σχέση με του εμπορίου...;
Θα απαντήσω "ανακατεμένα" από την μέση, το τέλος και μετά την αρχή της ερώτησης σου.
Α) Είμαι 100 χιλιόμετρα από την θάλασσα, τα απογεύματα μου δεν μπορώ να κάνω ή να πάω πουθενά, προσέχω τα παιδιά.
Οπότε με δεδομένο το παραπάνω, περνάω τον χρόνο μου, μου ζήτησε η μεγάλη μου κόρη ένα κομμάτι από την πρώτη κατασκευή για να κρεμάσει στην σχολική της τσάντα (έχω ένα κομμάτι να της δώσω)
Β) το "πρώτο" μου έχει βγάλει πολύ ωραία πλεύση για τα δικά μου μάτια, το δεύτερο (χοντρό λευκό με κόκκινο κεφάλι) δεν το έβαλα φωτογραφία στην τελευταία ανάρτηση, ενώ μου έδωσε πολύ καλή βολή αποσύρθηκε λόγω πλεύσης πάντα για τα μάτια μου μιλαω
Το τρίτο και τέταρτο δεν έχουν πέσει στο νερό, με το τέταρτο να έχει ζυγίσει έτσι ώστε να είναι στον αφρό έχοντας μια κλήση από πίσω "σούζα" που λέμε και στο χωριό.
Γ) δεν έχω καμία αξίωση να ανταγωνιστουν κανένα καλό φθηνό του εμπορίου, από βολή καλά τα πάνε, από πλεύση δεν ξέρω τι κάνουν στα μάτια των ψαριών.
Δ) γνωστό σούπερ μάρκετ κάθε άνοιξη βγάζει είδη αλιείας στο φυλλάδιο του. Από κάτι τέτοια πακέτα έχουν πέσει στα χέρια μου διάφορα πλαστικά ψαράκια τα οποία δεν θα τα κρίνω ως προς το πόσο μπορούν δώσουν κάποιο αποτέλεσμα, έχοντας ένα για μπρελόκ στα κλειδιά μου μετά από 3 μέρες έσπασε η ουρά του και μου έμεινε κρεμασμένο στα κλειδιά ο κρίκος για την σαλαγγια, όχι με κάτι τέτοιο δεν θα ψάρευα ούτε εγώ που είμαι άσχετος με το σπινινγκ.
Τα δικά μου τα κόβω κάθετα από το κεφάλι μέχρι την ουρά και περνάω σύρμα που δένει όλους τους κρίκους των σαλαγγιων.
Ε) όχι δεν αξίζει ο κόπος και τυχόν έξοδα για την κατασκευή τους.
Δεν έχω αφιερώσει τον χρόνο, τα υλικά και τον τρόπο που θα ήθελα για μια κατασκευή σαν αυτές που ανέβασα.
Όλα τα παραπάνω έχουν γίνει στο μπαλκόνι την ώρα που βγαίνω για τσιγάρο με εργαλεία χειρός (πριόνι, γυαλόχαρτο, χρώμα για νύχια) εκτός από τρυπάνι που το δουλεύω για να πιάσω το σώμα και να το "φαω ομοιόμορφα στο γυαλόχαρτο.
Άλλη μια φορά όχι δεν αξίζει ο χρόνος και ο κόπος μιας σωστής κατασκευής σε σύγκριση με ένα φθηνό ποιοτικό του εμπορίου.

Στο θέμα μας τώρα, πόσα θες να κάνεις παραγγελία, σε τι βάρος και τι τύπου; 😁😁😁
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
andreasomageiras
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Για να μην γίνει η προηγούμενη απάντηση "εφημερίδα"
Πριν μου στείλει ο Γιώργος το Eginio (κομπλέ έτοιμο για ψάρεμα, με μηχανισμό νήμα, πετονιά, πλανους) όντας καθαρά ψαράς του Casting είχα άλλη λόξα :
Όταν δεν ψάρευα εδενα παράμαλλα, αρματωσιές, πολυάγκιστρα και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς. Είπα όμως την λέξη λόξα, δεν τα χρησιμοποιούσα ποτέ, μόνο κανένα από τα παράμαλλα.
Αχ! Τάσο Τάσο (από το Κώστα Κώστα)
Στα βουνά δεν είμαι, που λέει ο Γρηγόρης, αλλά με τον τρόπο που το εννοεί, ναι είμαι στο βουνό!
Και μην ξεχνάμε: είμαι και σογαμπρος!
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
GregVerso
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Και το Πήλιο βουνό είναι αλλά σε δέκα λεπτά είσαι στην θάλασσα
Μπορεί να μην είσαι σε βουνό αλλά θες και 1-1.5 ώρα για να φτάσεις στην θάλασσα
Το θέμα είναι ότι ακόμα και στο <βουνό > η ενασχόληση με ψαρευτικά σου ανεβάζει την διάθεση
Κάνω λάθος;;;;
Άβαταρ μέλους
andreasomageiras
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Το έχω γράψει και άλλοτε...
Δε ξέρετε πως γυαλίζει το μάτι μου όταν βλέπω την λίμνη με τα χρυσόψαρα, αν την είχα κάνει ποιο μακρόστενη θα σπινιαριζα εκεί μέσα.
Μη ρωτήσει κανείς, ναι! *
* έβαλα δόλωμα, σκουλήκια από τον κήπο, χωρίς αγκίστρι και τα ψάρευα τα ψαράκια μου!
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Tasos Potoudis
Admin
Admin

Επειδή οι ώρες που ψαρεύουμε είναι πάντα λίγες για τους περισσότερους από εμάς γι'αυτό λέω ότι ένα μισάωρο σπιναρισμα με ένα σωστό ψαράκι μπορεί να έδινε κάποιο ψάρι που με ένα τεχνητό που δεν δουλεύει δε θα πάρουμε. Το να ασχολούμαστε με κάποια κατασκευή μόνο θετικό είναι πόσο μάλλον όταν έχει να κάνει με το ψάρεμα. Και εγώ αν έχω φάει ώρες και ώρες με διάφορα . Μου αρέσουν πολύ οι κατασκευές. Με αγάπη και καλοπροαίρετα σχολίασα.
..tripinfishing..
Άβαταρ μέλους
andreasomageiras
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Τάσο, καλέ μου Τάσο, δεν παρεξήγησα ούτε στο ελάχιστο τα σχόλια σου. Ούτε και εγώ ένοιωσα την ανάγκη να υπερασπιστώ τις κατασκευές μου.
Διαβάζοντας, εκ των υστέρων, αυτά που γράψαμε, καταλήγω ότι αν μας διαβάσει κάποιος περαστικός ίσως νομίσει ότι έχουμε αντιπαράθεση.
Συμφωνώ και επαυξάνω ότι, σπιναροντας με κάποιο τεχνητό του εμπορίου που κάνει την δουλειά για την οποία έχει κατασκευαστεί (και όχι με προδιαγραφές σαν τα δικά μου) είναι ποιο πιθανό να πάρουμε ψάρι.
Έρχομαι τώρα και κάνω σενάριο :
Είμαι στο ψάρεμα (κάστινγκ) και την ώρα που δεν τσιμπάει βγάζω το ακατάλληλο για σπινινγκ καλάμι μου (Eginio) και ξεμουδιαζω λίγο με τα ξύλινα μπρελόκ μου, καμιά φορά μας καταβάλλει ο χρόνος που περνάμε στην θάλασσα όταν δεν έχουμε κίνηση, θες που δεν έχουμε άλλο καφέ, θες που βαριόμαστε να φτιάξουμε, είναι μία καλή περίπτωση να δοκιμάσω αυτό που έφτιαξα.
Φυσικά και αν πάω για σπινινγκ δεν θα εναποθέσω τις ελπίδες μου σε ιδιοκατασκευες, προπάντων μη έχοντας την εμπειρία του σπινινγκ. Αν αργότερα αποκτήσω την ανάλογη γνώση, δεν θα διστάσω να κάνω κάποιες τροποποιήσεις - πατέντες. πατέντες δουλεύω στο καστιγκ δεν έχω την ευχέρεια να προμηθευτώ ότι χρειάζομαι λόγω απόστασης από αλιευτικά καταστήματα, άλλες δουλεύουν και άλλες όχι τόσο καλά.
Όπως είναι ήδη γνωστό : ΣΑΣ ΑΓΑΠΆΩ ΒΡΕ!
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Tasos Potoudis
Admin
Admin

Εντάξει τότε δώσε πόνο Ανδρέα!!! :P ! Τρίψε καλά βάλε ταινίες για βάψιμο ματακια μαύρα με γυαλαδα, θάλαμο με μπίλια :o :o :o κ μετα πάμε σε ανάγλυφα και αντανακλαστικά. 8-) 8-) Δώσε psaroma φιλεεεεε!!!
..tripinfishing..
Άβαταρ μέλους
andreasomageiras
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Έλα γιατί κοιμήθηκε το θέμα...
IMG_20200331_083342.jpg
Επιείκεια θέλω. Με ότι έχω πρόχειρο έγιναν.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
GregVerso
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Γατάκι....
Όχι τίποτα άλλο αλλά με έβαλες και εμένα στην πρίζα
Ξεκίνησα και εγώ να φτιάξω καλούπι για Πλανάκια 40γρ
Άβαταρ μέλους
andreasomageiras
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Έλα δεν χαλαρώνουμε...
4 - 5 και 6 γραμμαρίων.
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Προσωπικές ψαρευτικές πατέντες”