Tasos Potoudis έγραψε: Πέμ Δεκ 19, 2019 3:36 pm
Ρε συ Ανδρέα υπάρχουν κινέζικα ψαράκια σε πολύ χαμηλές τιμές. Αξίξει το χρόνο σου αυτή η κατασκευή?
Είναι πολύ ωραίο να φτιάχνουμε πράγματα γενικά και σε χαίρομαι αλλά τι απόδοση θα έχουν αυτά σε βολή πλεύση και αποτελέσματα σε σχέση με του εμπορίου...;
Θα απαντήσω "ανακατεμένα" από την μέση, το τέλος και μετά την αρχή της ερώτησης σου.
Α) Είμαι 100 χιλιόμετρα από την θάλασσα, τα απογεύματα μου δεν μπορώ να κάνω ή να πάω πουθενά, προσέχω τα παιδιά.
Οπότε με δεδομένο το παραπάνω,
περνάω τον χρόνο μου, μου ζήτησε η μεγάλη μου κόρη ένα κομμάτι από την πρώτη κατασκευή για να κρεμάσει στην σχολική της τσάντα (έχω ένα κομμάτι να της δώσω)
Β) το "πρώτο" μου έχει βγάλει πολύ ωραία πλεύση
για τα δικά μου μάτια, το δεύτερο (χοντρό λευκό με κόκκινο κεφάλι) δεν το έβαλα φωτογραφία στην τελευταία ανάρτηση, ενώ μου έδωσε πολύ καλή βολή αποσύρθηκε λόγω πλεύσης
πάντα για τα μάτια μου μιλαω
Το τρίτο και τέταρτο δεν έχουν πέσει στο νερό, με το τέταρτο να έχει ζυγίσει έτσι ώστε να είναι στον αφρό έχοντας μια κλήση από πίσω "σούζα" που λέμε και στο χωριό.
Γ) δεν έχω καμία αξίωση να ανταγωνιστουν κανένα
καλό φθηνό του εμπορίου, από βολή καλά τα πάνε, από πλεύση δεν ξέρω τι κάνουν στα μάτια των ψαριών.
Δ) γνωστό σούπερ μάρκετ κάθε άνοιξη βγάζει είδη αλιείας στο φυλλάδιο του. Από κάτι τέτοια πακέτα έχουν πέσει στα χέρια μου διάφορα πλαστικά ψαράκια τα οποία δεν θα τα κρίνω ως προς το πόσο μπορούν δώσουν κάποιο αποτέλεσμα, έχοντας ένα για μπρελόκ στα κλειδιά μου μετά από 3 μέρες έσπασε η ουρά του και μου έμεινε κρεμασμένο στα κλειδιά ο κρίκος για την σαλαγγια, όχι με κάτι τέτοιο δεν θα ψάρευα ούτε εγώ που είμαι άσχετος με το σπινινγκ.
Τα δικά μου τα κόβω κάθετα από το κεφάλι μέχρι την ουρά και περνάω σύρμα που δένει όλους τους κρίκους των σαλαγγιων.
Ε) όχι δεν αξίζει ο κόπος και τυχόν έξοδα για την κατασκευή τους.
Δεν έχω αφιερώσει τον χρόνο, τα υλικά και τον τρόπο που θα ήθελα για μια κατασκευή σαν αυτές που ανέβασα.
Όλα τα παραπάνω έχουν γίνει στο μπαλκόνι την ώρα που βγαίνω για τσιγάρο με εργαλεία χειρός (πριόνι, γυαλόχαρτο, χρώμα για νύχια) εκτός από τρυπάνι που το δουλεύω για να πιάσω το σώμα και να το "φαω ομοιόμορφα στο γυαλόχαρτο.
Άλλη μια φορά όχι δεν αξίζει ο χρόνος και ο κόπος
μιας σωστής κατασκευής σε σύγκριση με ένα φθηνό
ποιοτικό του εμπορίου.
Στο θέμα μας τώρα, πόσα θες να κάνεις παραγγελία, σε τι βάρος και τι τύπου;