Οι απελευθερωτές στη τεχνική του Rock fishing είναι ένα αναμφησβήτητα απαραίτητο εργαλείο. Η χρήση τους αφορά την απελευθέρωση του μολυβιού της αρματωσιάς μας σε περίπτωση σκαλώματός του, που στη συκεκριμένη τεχνική έιναι πολύ πιθανή. Στο εμπόριο υπάρχουν αρκετοί απαλευθερωτές από διάφορες εταιρίες.
Προσωπικά μια μέρα που ξέμεινα και δεν είχα τι να βάλω, σκέφθηκα και κατασκεύασα έναν απελευθερωτή μόνος μου με τη χρήση σύρματος όπως φαίνεται στη πρώτη φωτογραφία.
Στο πάνω μέρος (θυλιά) δένω το κάτω μέρος της αρματωσιάς μου και στο κάτω μέρος δένω το μολύβι με μια ψηλή πετονια, που πριν τη βολή περνάω το στριφτάρι του μολυβιού στο στραβωμένο σύρμα (φωτο 2).
Κατά βάσει χρησημοποιώ γαλβανισμένο σύρμα που δεν αντέχει πάνω από δύο μήνες (σκουργιάζει). Μπορείτε να χρησημοποιήσετε ανοξείδωτο που δεν πεθαίνει ποτέ αλλά γυαλίζει!!!
Απελευθερωτές
Απελευθερωτές
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
https://www.facebook.com/Lamogia.gr?ref_type=bookmark
Ποποοο ψάρωμα!!!!!
Ποποοο ψάρωμα!!!!!
- Giorgos Gallis
- Psaroma Fishing Team
Re: Απελευθερωτές
Έχω φτιάξει κάτι εξαιρετικούς απελευθερωτές ,καί έχω δώσει μερικούς σέ παιδιά τής παρέας πού βρεθήκαμε στήν έκθεση.
Αν θέλεις δέστους καί άν σού αρέσουν θά σού πώ πώς τούς φτιάχνω.
Αν θέλεις δέστους καί άν σού αρέσουν θά σού πώ πώς τούς φτιάχνω.
- sosgiakomo
- Psaroma Fishing Team
Ρε φιλαράκι Γιώργο εμείς δεν κάνει να τους μάθουμε? Εκτός και αν έχεις κάνει πατένταρισμενη δουλειά και τους έχεις προς πώληση.
ΣΗΜΑΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΟΥΤΕ Ο ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΟΤΑΝ ΦΤΑΣΕΙΣ
ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΟΤΑΝ ΦΤΑΣΕΙΣ
- Constantine Palivakis
- Admin
sosgiakomo έγραψε:Ρε φιλαράκι Γιώργο εμείς δεν κάνει να τους μάθουμε? Εκτός και αν έχεις κάνει πατένταρισμενη δουλειά και τους έχεις προς πώληση.
Ο Κ.Γιωργος λεει οτι αν μας κανουν να μας πει πως τους φτιαχνει.Επειδη εχω δει πως ειναι, ειναι αρκετα δυσκολο να σου εξηγησει το πως ακριβως.
Αν θες καποια στιγμη θα σου δειξω η να ανεβασει φωτογραφια καποιο απο τα παιδια που τον εχει να τον δεις
www.constantinepalivakis.com
- Tasos Potoudis
- Admin
Μετα απο κατευθηνση του κ Γενικου δειχνω απελευθερωτακι μικρο κ ευκολο να γινει.
Εδω ειναι φτιαγμενο απο γαλβανιζε συρμα(μου αρεσει γιατι δεν γυαλιζει...κ το βρισκεις κ ευκολα)κ απο ενα πλαστικο σωληνακι σαν σκληρο καλαμακι.
Αντι αυτου μια ροδελιτσα γαλβανιζε θα μπορουσε να μειωσει το μεγεθος του πιο πολυ.
Ειναι πολυ καλυτερος απο του εμποριου γιατι ειναι ο μισος σε μεγεθος κ πιο απλη κατασκευη οπου τα μπερδεματα ειναι δυσκολα κ μικρου μεγεθους.
Το συρμα ειναι 1.5mm
Εδω ειναι φτιαγμενο απο γαλβανιζε συρμα(μου αρεσει γιατι δεν γυαλιζει...κ το βρισκεις κ ευκολα)κ απο ενα πλαστικο σωληνακι σαν σκληρο καλαμακι.
Αντι αυτου μια ροδελιτσα γαλβανιζε θα μπορουσε να μειωσει το μεγεθος του πιο πολυ.
Ειναι πολυ καλυτερος απο του εμποριου γιατι ειναι ο μισος σε μεγεθος κ πιο απλη κατασκευη οπου τα μπερδεματα ειναι δυσκολα κ μικρου μεγεθους.
Το συρμα ειναι 1.5mm
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
..tripinfishing..
- Tasos Potoudis
- Admin
Οταν το βαριδι ειναι στο τελος της αρματωσιας μας η εστω οταν τα αγκιστρια μας ειναι σταθερα , το παραπανω δουλευει μια χαρα.
Αλλα οταν θελουμε απελευθερωση σε συρομενο φαντασου να εχει μπλεξει κ να μην δουλευει το συρομενο....
Το παραπανω οπως κ το εξαρτηματακι που κρεμαμε το βαριδι λογω του οτι εχουν πετονια που δενουμε το βαριδι κ λογω του σχηματος
τους ειναι ευκολο να μπλεξουν , κατι που δεν θελουμε ουτε 1 φορα στις 10.
Ετσι λοιπον φτανουμε στον παρακατω οπου ειναι οτι πιο απλο εχω δει εως τωρα.
Ενας φιλος μου ειπε οτι στις βολες φευγει το βαριδι... αλλα νομιζω οτι με περισσοτερη πιεση του πρασινου λαστιχου στον απελευθερωτη ,
ή με ενα πιο σκληρο λαστιχακι απο το στανταρ θα λυθει το θεμα.(αν υπαρχει ...γιατι ο φιλος ειναι δυνατο κ εμπειρο παλληκαρι , ριχνει 150αρια με 7αρι...)
Η χαντρουλα στο σωμα του απελευθερωτη ειναι για να φανει το σχημα του σε καποιον που δεν τον ξερει Αν καποιος τον εχει δουλεψει σε συρομενο ή εχει κατι αλλο στο μυαλο του ...
Αλλα οταν θελουμε απελευθερωση σε συρομενο φαντασου να εχει μπλεξει κ να μην δουλευει το συρομενο....
Το παραπανω οπως κ το εξαρτηματακι που κρεμαμε το βαριδι λογω του οτι εχουν πετονια που δενουμε το βαριδι κ λογω του σχηματος
τους ειναι ευκολο να μπλεξουν , κατι που δεν θελουμε ουτε 1 φορα στις 10.
Ετσι λοιπον φτανουμε στον παρακατω οπου ειναι οτι πιο απλο εχω δει εως τωρα.
Ενας φιλος μου ειπε οτι στις βολες φευγει το βαριδι... αλλα νομιζω οτι με περισσοτερη πιεση του πρασινου λαστιχου στον απελευθερωτη ,
ή με ενα πιο σκληρο λαστιχακι απο το στανταρ θα λυθει το θεμα.(αν υπαρχει ...γιατι ο φιλος ειναι δυνατο κ εμπειρο παλληκαρι , ριχνει 150αρια με 7αρι...)
Η χαντρουλα στο σωμα του απελευθερωτη ειναι για να φανει το σχημα του σε καποιον που δεν τον ξερει Αν καποιος τον εχει δουλεψει σε συρομενο ή εχει κατι αλλο στο μυαλο του ...
..tripinfishing..