
Πρώτον, να θυμάστε οτι πρέπει να κρατήσετε ένα ψάρι ζωντανό ή διατηρημένο με απλή ψύξη με πάγο από τη στιγμή που πιάστηκε μέχρι να αποθηκευτεί. Καθαρίζουμε το ψάρι , το συντομότερο δυνατόν για να διατηρηθεί το άρωμα του. Ωστόσο, ένα ολόκληρο ψάρι μπορεί να διατηρηθεί μέχρι και μια ημέρα πριν από τον καθαρισμό, αν είναι παγωμένο ή διατηρημένο με απλή ψύξη. Μόλις έχετε ένα καθαρό ψάρι και το έχετε φιλέταρει αναλογα με τις προτιμήσεις σας, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να το αποθηκεύσετε. Μπορείτε να το βάζετε στο ψυγείο ή να παγώσετε τα ψάρια.
Είναι πολύ σημαντικό να διατηρούνται τα ψάρια με πάγο σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας της προετοιμασίας του. Αλλά είναι ιδιαίτερα σημαντικό μετά από μια ψάρια να βάζουμε πάγο. Παγώνοντας τα ψάρια είναι επίσης ο καλύτερος τρόπος για να αποθηκεύσετε τα ψάρια για τις μεταφορές. Χρησιμοποιείστε ένα μονωμένο ψύκτη και να αφήστε το πώμα αποστράγγισης του ψυγείου ανοιχτό, ώστε το παγωμένο νερό να φεύγει. Νερό χαλάει τη γεύση των ψαριών.
Ψύξη
Πριν ψύξουμε ένα ψάρι, το πλένουμε με κρύο νερό και στεγνώστε το με ένα καθαρό πανί ή χαρτί κουζίνας. Στη συνέχεια, τυλίξτε το καθαρό ψάρι στο λαδόχαρτο, πλαστική μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο, και να το αποθηκεύσετε στον πάγο ή στο ψυγείο. Συνήθως, μπορείτε να αποθηκεύσετε ένα ψάρι στο ψυγείο για έως και δύο ημέρες. Μεγάλα ψάρια ή μεγάλα κομμάτια των ψαριών θα κρατήσουν περισσότερο από μικρά κομμάτια. Άπαχο ψάρι αποθηκεύεται καλύτερα από τα λιπαρά ψάρια (πέστροφα).
Κατεψυγμένα ψάρια μπορεί να διατηρηθουν από τρεις έως 12 μήνες. Ωστόσο, η προετοιμασία για την κατάψυξη είναι σημαντική. Ένα ψάρι μπορεί να χάσει τη γεύση του, αν έρχεται σε επαφή με τον αέρα. Εδώ είναι μερικές μέθοδοι για κατάψυξη:
Καθαρίζουμε το ψάρι, στη συνέχεια, τοποθετήστε το ένα καταψύκτη ασφαλή τσάντα ziploc. Προτού το κλεισετε, φροντίστε να αφαιρέσετε όλα στον αέρα, ή ως ένα μεγάλο μέρος του αέρα όσο το δυνατόν.
Επίσης, σκεφτείτε να τυλίξετε το ψάρι σε αλουμινόχαρτο, στη συνέχεια, τη συσκευασία τους και πάλι σε ziploc και παγώστε τα ψάρια.
Εάν αποθηκεύετε συχνά ψάρι, να εξετάσετε την αγορά αεροστεγων sealor τσαντων. Αυτά λειτουργούν καλύτερα αφου αφαιρούν όλο τον αέρα από το πακέτο, αφου αυτά σφραγίζονται, αποτρέποντας τα ψάρια από το να χάσουν τη γεύση τους.
Ένας άλλος τρόπος είναι να παγώσει το ψάρι είναι σε ένα στερεό μπλοκ του πάγου. Χρησιμοποιήστε ένα δοχείο ψυγείο. Τοποθετήστε το καθαρό ψάρι μέσα στο δοχείο, αλλά χρησιμοποιειστε νερό για να καλύψει μόνο το ψάρι.
Για να ξεπαγώσετε κατεψυγμένα ψάρια,να το βάλετε στο ψυγείο όλη τη νύχτα ή τοποθετήστε το τυλιγμένο σε κρύο νερό. Μην αποψύχετε τα ψάρια σε ένα φούρνο μικροκυμάτων, επειδή τμήμα του ψαριού θα αρχίσουν να μαγειρεύουντε πριν από άλλα μέρη . Μην αποψύχετε τα ψάρια σε θερμοκρασία δωματίου.
Πηγη http://takemefishing.org/fishing/fishop ... your-fish/