Δυστυχώς εμένα παλι ο ελεύθερος χρονος ειναι πολύ πιο περιορισμένος...
Αν ειναι όμως το κανονιζουμε να τα πούμε πίνοντας έτσι καφέ όμως ειλικρινα για το καλάμι δεν ειμαι τόσο σίγουρος.
Οταν μπορεις στειλε μυνημα.
Καλα το καλαμι αστο, εγω το ειπα γιατι θελω τα καλαμια που περνω να τα δοκιμαζω και να βλεπω τη συμπεριφορα τους πρωτα.
Και εδω ειμαστε τυχεροι, ολο και καποιος θα εχει ενα καλαμι που μας γλυκοκοιταζει.
Βασίλη το καλάμι που αναφέρει ο Ντίνος απλά τα σπάει!!!
Το αναφέρω επειδή έτυχε να το δω απο κοντά και να το δοκιμάσω σε μια συνάντηση, έπαθα την πλάκα μου, Κόσμημα
Για 15 ή 20 ευρω διαφορα ειναι αμρτια μεγαλη να μη ψωνισεις απο τη χωρα μας και να στηριξεις καποιον ή καποιους συμπατριωτες μας, αν δεν σου κανει το συγκεκριμενο καλαμι ειναι αλλη ιστορια.
Ηλία καλησπέρα, κοιτά για 10-20€ δεν τίθεται θέμα γενικά για το οτιδήποτε σε θέμα εξοπλισμού και αν μου κανει η όχι ειναι άλλο θέμα.
Αλλά γενικά αν και βγαινω λίγο εκτός να σου πω την άποψη μου περί αγορών.
Καλός ή κακός εδώ σε παρα πολλα η αγορά είναι και καποιες φορές στο διπλάσιο από ότι και εξω,δυστυχώς.
Ειναι και μόνος λογος που ψωνιζω σχεδόν πάντα απο εξω με κοστος καποιες φορες αρκετά πιο χαμηλό από ότι εδώ.
Γειά σου Βασίλη!
Το να δοκιμάζεις καλάμια πριν αγοράσεις είναι προνόμιο που σε προφυλάσσει από λάθος αγορά κ ταυτόχρονα διευρύνει την άποψη κ τη γνώση σου.
Στο ψάρεμα της μουρμούρας ιδανικά το καλάμι στήνεται μετά τη βολή, λυγισμένο όσο πιο πολύ γίνεται στο όριο πριν ξεσυρει το βαρίδι .
Έτσι στο παραμικρό τράβηγμα του παράμαλλου από το ψάρι θέλουμε το καλάμι να είναι αρκετά λυγισμένο έτσι ώστε να καρφώσει το ψάρι στην επαναφορά του.
Όσο πιο λυγισμένο μπορεί να στηθεί το καλάμι έχοντας νευρική κ όχι νωχελικη επαναφορά τόσο καλύτερα.
Το talendo για αυτό το ψάρεμα είναι εκπληκτικό κ μοναδικό ίσως.
Λεπτό ελαφρύ πολύ δυνατό κ νευρικό.
Σε δοκιμή στη στεριά έχω σηκώσει 1.5 κιλό με αυτό!
Και μιλάμε ότι ρίχνει άνετα κ δυνατά 40 κ 60 βαρίδι..!
Μιλάω για το 420 & 70 - 130.
Πολύ ιδιαίτερο καλάμι .
Ιδανικό για μουρμούρες.
Δοκίμασε το αφού μπορείς κ μη το πάρεις.
Ένα άλλο πολύ αξιόλογο καλάμι που θα πρότεινα είναι το orion 2 της bad bass .
Πιο casting... πολύ καλό κ για μουρμούρες
Υπάρχει στις αξιολογήσεις του φόρουμ περιγραφή.
Αυτό δεν το έχουμε για δοκιμή πια...
Τάσο καλησπέρα.
Σίγουρα το καλύτερο ολων να γινόταν πράξη αυτών που λες,πριν απο μια αγορά μια δοκιμή, αλλά δεν το κάνουν όλοι. Δεν αναφέρω τόσο για τους αγοραστές αλλά για τους πωλητές κυρίως.
Τουλάχιστον όλοι εμείς δίνουμε βάση στις αναφορές των κάθε προϊόντων αλλά και στα χαρακτηριστικά τούς, πανω κάτω έτσι επιλέγουμε.
Η αναφορά σου ηταν αρκετά κατατοπιστική.Σίγουρα όμως μου δημιούργησε λιγα ακόμα ερωτήματα, ίσως σημαντικά ή όχι τοσης σημασίας αλλά υπάρχουν.
Το ενα και το πιο βασικό αν το καλάμι για αυτό το ψάρεμα πρέπει να είναι παραβολικο ή δράση κορυφής.Γιατί στην αγορά παίζουν παρα πολλά με χαμηλό cw αλλά φθηνά και αλλά απλησίαστα αλλά λιγα κάνουν δουλειά.
Απο την αλλη γνωρίζοντας οτι τα ψιλά εργαλεία είναι κάτι το απαραίτητο για αυτή την τεχνική,έτσι αν ενα ψιλό νήμα μπορεί να συνυπάρξει?
Όσο για το καλάμι που αναφέρει και ο Κωνσταντίνος, ίσα ίσα είμαι υπέρ όπως βλέπω προς τα εκεί, ποσο μάλλον όταν έχετε καλή εικόνα αλλά και γω την επιλογή να το δω απο κοντά να μου φύγουν οι οποίες απορίες έχω.
Φτάνει μονο να βρεθεί χρόνος,απο εμένα κυρίως μια και τον τελευταίο καιρό πάω "τρένο".
Όπως και να έχει ενα καφέ σε κάποια παραλία θα τον πιούμε!!
Ναι Βασίλη....
Το να μπορείς να ψαρέψεις καλάμια για να δεις τι σου κάνει είναι θέμα.
Για ψάρεμα μουρμούρας με το τρόπο που είπαμε θέλει παραβολικό - ημιπαραβολικο μαλακό .
Νήμα εγώ θα έβαζα.
Ευκαιρία είναι να πιείς τον καφέ με τον Ντίνο κ να τα πείτε βλέποντας κ δοκιμάζοντας τα από κοντά.
Ο Κωνσταντίνος έχει πάρα πολλά χρόνια που ψαρεύει , ψάχνοντας το με ανοιχτό μυαλό κ χωρίς κόμπλεξ οπότε ότι απορία έχεις είναι ο ιδανικός να πείτε το καφεδάκι κ να τα πείτε.