2πλαρι για ροκ καταστασεις !

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
kostas genikis
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

2πλαρι για ροκ καταστασεις !

Δημοσίευση από kostas genikis »

Ενα 2πλαρι για το και οχι μονο που ταιριαζει το puley με την σταθερη μοναγκιστρη .
Ιδανικο για φιλους που θελουν μακρινα πεταγματα στο ροκ με τον αναλογο εξοπλισμο και λυνει τα χερια μας απο διαφορα θεματακια με τον τροπο που χειριζετε τα ψαρακια !
Άβαταρ μέλους
Fanis Zampos
Διαχειριστής
Διαχειριστής

Re: 2πλαρι για ροκ καταστασεις !

Δημοσίευση από Fanis Zampos »

Πες μου μόνο τον τρόπο να πετύχεις σωστο μηκος στα παραμαλλα!!!!!7 στις 10 φορες που εκατσα να φτιαξω αρματωσια με καποιο bait clip ή θα ηταν μακρυ και θα εφευγε απο το κλιπ ή θα ήταν κοντο και θα τεζαρε υπερβολικα.....Την συγκεκριμενη αρματωσια την εχω φτιαξει με το μπλε bait clip της gemini κατω (δεν θυμαμαι ονομα) και το πανω με την παραμαννα παραμαλλου οπως εδειξες μετα .Οντως ειναι τρομερη αλλα είχα θεματα με τα μήκη των παραμαλλων....
Κάποιος είπε πως πλούσιος είναι εκείνος που έχει ελεύθερο χρόνο για να ψαρέψει....Τελικά είμαι πολύ φτωχός....
Άβαταρ μέλους
kostas genikis
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Το μπλε μπαιτ κλιπ που εβαλες ειναι κατα πολυ ποιο βολικο και εγω αυτο βαζω συνηθως !
Το 1ο παραμαλο με σιδερενια κριπ εαν βαλεις η καποιο αλλο στοπερακι το μηκος ερχετε ευκολα .
Για το κατω ειναι θεμα συνηθειας να μην σε λεω ψεματα στο να μετραω το μηκος που θα κοψω
το παραμαλο για να αφησω μετα αρκετη πετονια οση ακριβως χρειαζετε γιανα κανω τον κομπο
στο αγκιστρι .Αυτο το βρισκω αφου δεσω το παραμαλο στο στριφταρι και τεντωσω με δυναμη
προς το bait clip !Στην puley και στην συρομενη ειναι δυσκολο να το βρεις ακριβως αν και υαπρχει
ενας τροπος μια τεχνικη που τα κανει ποιο ευκολα για το συρομενο (το drop donw πανω στην αρματωσια)
Για το pouley γιανα το βρισκεις ποιο ευκολα βαζεις μετα τα impact shield https://www.google.gr/url?sa=i&rct=j&q= ... 2991352356" onclick="window.open(this.href);return false;
Και αυτα κανουν δουλεια εγω δεν τα βαζω απλα γιατι εχουν θεμα στην ανακτηση σαν να τραβας τραινο χααχχαχα
και εχουν θεματακι σε βραχο και σε θεμα διακρητικοτητας!
Το μηκος που λες εγω την φτιαχνω με το καθε παραμαλο στο 1 μετρο !
Για τους περισοτερους που θα ηθελαν να την δουλεψουν στο κατω στους 80 ποντους και το επανω στους 60 θα ειναι ισως ιδανικο !
Άβαταρ μέλους
kostas genikis
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Ακομη ενα διπλαρι για το ψαρεμα μας σε συνθηκες με εντονα φαινομενα και οχι μονο!
kotsopoulos Kostas

Δημοσίευση από kotsopoulos Kostas »

Fanis Zampos έγραψε:Πες μου μόνο τον τρόπο να πετύχεις σωστο μηκος στα παραμαλλα!!!!!7 στις 10 φορες που εκατσα να φτιαξω αρματωσια με καποιο bait clip ή θα ηταν μακρυ και θα εφευγε απο το κλιπ ή θα ήταν κοντο και θα τεζαρε υπερβολικα.....Την συγκεκριμενη αρματωσια την εχω φτιαξει με το μπλε bait clip της gemini κατω (δεν θυμαμαι ονομα) και το πανω με την παραμαννα παραμαλλου οπως εδειξες μετα .Οντως ειναι τρομερη αλλα είχα θεματα με τα μήκη των παραμαλλων....
Φανη οι αρματωσιες της τζεμινι ειναι καθορισμενες σε μηκη, βασης αρματωσιας και παραμαλου καθως και σε διαμετρο πετονιας . Ειναι πολυ ευκολο να την φτιαξεις αν εχεις και την βαση που την στεινουμε , επισης καποιες απο αυτες στηνονται ευκολα απλα και μονο στο καλαμι μας . Ειχα την τυχη πριν χρονια να τις εκθετω και τις δουλεψα σχεδον ολες , ομως το βασικο της ειναι οτι πανε για τα νερα της αγγλιας , μακρινες βολες κλπ εχω και το βιβλιαρακι με ολες τις αρματωσιες της και πως γινονται αν μπορω να βοηθησω σε κατι πες μου
kotsopoulos Kostas

Δημοσίευση από kotsopoulos Kostas »

kotsopoulos Kostas έγραψε:
Fanis Zampos έγραψε:Πες μου μόνο τον τρόπο να πετύχεις σωστο μηκος στα παραμαλλα!!!!!7 στις 10 φορες που εκατσα να φτιαξω αρματωσια με καποιο bait clip ή θα ηταν μακρυ και θα εφευγε απο το κλιπ ή θα ήταν κοντο και θα τεζαρε υπερβολικα.....Την συγκεκριμενη αρματωσια την εχω φτιαξει με το μπλε bait clip της gemini κατω (δεν θυμαμαι ονομα) και το πανω με την παραμαννα παραμαλλου οπως εδειξες μετα .Οντως ειναι τρομερη αλλα είχα θεματα με τα μήκη των παραμαλλων....
Φανη οι αρματωσιες της τζεμινι ειναι καθορισμενες σε μηκη, βασης αρματωσιας και παραμαλου καθως και σε διαμετρο πετονιας . Ειναι πολυ ευκολο να την φτιαξεις αν εχεις και την βαση που την στεινουμε , επισης καποιες απο αυτες στηνονται ευκολα απλα και μονο στο καλαμι μας . Ειχα την τυχη πριν χρονια να τις εκθετω και τις δουλεψα σχεδον ολες , ομως το βασικο της ειναι οτι πανε για τα νερα της αγγλιας , μακρινες βολες κλπ εχω και το βιβλιαρακι με ολες τις αρματωσιες της και πως γινονται αν μπορω να βοηθησω σε κατι πες μου
ομως εχω μια ενσταση στο θεμα ροκ ψαρεμα ,και αρματωσια διπλαρι , εχεις περισοτερες πιθανοτητες σκαλωματος και κοψιματος ,απο οτι μονη και το παραμαλο ψηλα απο το μολυβι και πολυ καλυτερα και με απελευθερωτη μολυβιου
Άβαταρ μέλους
Constantine Palivakis
Admin
Admin

Δημοσίευση από Constantine Palivakis »

Αγαπημένη αρματωσιά η σταθερή με ενα παράμαλλο λίγο πιο ψηλά απο το μολύβι για να ροκαρεις.
Αν σου επιτρέπει όμως το σημείο που είσαι να ρίξεις ακόμα πιο μεγάλη αρματωσιά θα του βαλω ακόμα ενα παράμαλλο από πανω.Και εννοείται πάντα απελευθέρωτης μολυβιού.
www.constantinepalivakis.com
Άβαταρ μέλους
kostas genikis
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Η συγκεκριμενη που εχω στο βιντεο ειναι απο τις αρματωσιες που βαζω στο βραχοψαρεμα μου με εντονο κυματισμο σε 2 συγκεκριμενα μερη στα οποια τα 2 απο τα 4 καλαμια που θα εχω ειναι παντα 2πλαρια με μαυρο στημενα παντα σε ενα σημειο συγκεκριμενο στο οποιο οι επιτυχιες με 2 παραμαλα ψηλα απο τον βυθο ειναι πολυ περισσοτερες απο μια μοναγκιστρη που σε αλλο σημειο εαν τις ριξω δεν εχω επιτυχιες σε αντιθεση με τα μοναγκιστρα!
Η χρηση του απελευθερωτη ειναι δεδομενη και ειναι λαθος μου που δεν το αναφερω στο βιντεο !
Οπως και αλλες παραλαγες που εχω σε διπλαρια ταοποια τα δουλευουν ανα τον κοσμο πολλες δεκατιες ειναι αρκετα αποδοτικες και για εμας εδω στην ελλαδα με τρομερη ποικιλια βυθων συνθηκων κατα τοπους !
Άβαταρ μέλους
jim4510
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Δημοσίευση από jim4510 »

http://www.skysports.com/downloads/Book ... r_Rigs.pdf" onclick="window.open(this.href);return false; αυτο το βιβλιο εχει πολυ υλικο για γνωστες και μη???
Άβαταρ μέλους
kostas genikis
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Απο τα ποιο ωραια εργαλεια το εγχειριδιο αυτο !
Τωρα απλα φαντασια και προσαρμοστικοτητα απο μερους μας και πιθανον να μας καταπληξη καποιο αρματωμα !
Απάντηση

Επιστροφή στο “Αρματωσιές”