Νέα μοντέλα και Εξελίξεις μηχανισμών Spinning / Big game
- ConstantinosClio
- Αρχιψαρωμένος
Νέα μοντέλα και Εξελίξεις μηχανισμών Spinning / Big game
Ας ανοίξουμε και εδώ ένα θέμα όπου θα μπορούμε όλοι να ανεβάζουμε νέα μοντέλα μηχανισμών, ειδικές εκδόσεις και εξελίξεις , με οπτικοακουστικό υλικό και μία σύντομη περιγραφή σε χαλαρή μορφή και καφενειακή κουβέντα .
Σκοπός του θέματος θα είναι και εδώ να μπορεί κάποιος να το ξεφυλλίσει , να δεί συγκεντρωμένα τι νέο υπάρχει, με τα ανάλογα σχόλια και αν κάτι του γυαλίσει το μάτι να μπορέσει να επικεντρωθεί μετέπειτα σε αυτό.
Πάμε να δούμε λοιπόν τί νέο υπάρχει στην αγορά και σε αυτή τη κατηγορία , που κακά τα ψέματα η αγορά και ο ανταγωνισμός είναι σε καλό επίπεδο.
Σκοπός του θέματος θα είναι και εδώ να μπορεί κάποιος να το ξεφυλλίσει , να δεί συγκεντρωμένα τι νέο υπάρχει, με τα ανάλογα σχόλια και αν κάτι του γυαλίσει το μάτι να μπορέσει να επικεντρωθεί μετέπειτα σε αυτό.
Πάμε να δούμε λοιπόν τί νέο υπάρχει στην αγορά και σε αυτή τη κατηγορία , που κακά τα ψέματα η αγορά και ο ανταγωνισμός είναι σε καλό επίπεδο.
- ConstantinosClio
- Αρχιψαρωμένος
Re: Νέα μοντέλα και Εξελίξεις μηχανισμών Spinning / Big game
Έχοντας αδυναμία στο daiwa BG και στο κόκκινο χρώμα δεν θα μπορούσα εύκολα να προσπεράσω μια νέα έκδοση (από τις πολλές πλέον) που λανσάρει η εταιρεία ... DAIWA BG LT RR ARK
Πηγη: https://www.daiwa-france.com/products/reels/bg-rr-ark-3
Πηγη: https://www.daiwa-france.com/products/reels/bg-rr-ark-3
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
- ConstantinosClio
- Αρχιψαρωμένος
Φυσικά απο αυτό το θέμα δεν θα μπορούσε να λείπει και η κορυφή ... SALTIGA .
Παραθέτω και το link από μία αναλυτική παρουσίαση / δοκιμή του μηχανισμού από τον Alan Hawk (αξίζει να τη διαβάσετε ) :
https://www.alanhawk.com/reviews/20STG.html
Παραθέτω και το link από μία αναλυτική παρουσίαση / δοκιμή του μηχανισμού από τον Alan Hawk (αξίζει να τη διαβάσετε ) :
https://www.alanhawk.com/reviews/20STG.html
- ConstantinosClio
- Αρχιψαρωμένος
Πάμε στην Penn όπου έχουμε την ανανέωση του battle
Kαλημερα,εδω https://www.alanhawk.com/blog/bgspw.html αναφερεται και σε ενα GG ,αυτο ειναι το RR ,ειναι αλλο μοντελο;Eιναι καποιο μηχανακι με εκπτωση η αντιστοιχο του αρχικου,γιατι το βρηκα και σε Η εκδοση.
Εχω τον κλασσικο BG 5000 και ειμαι πολυ ευχαριστημενος ακομα και στο surfcasting αλλα αυτο το κοκκινουλη αν ειναι η ιδια ποιοτητα θα ταιριαζει ταμαμ με το 4.0μ Maver Hybrid Nage!!!
Μπορει να ειμαι ανορθοδοξος αλλα το bg μου εχει παει γαντι.
Εχω τον κλασσικο BG 5000 και ειμαι πολυ ευχαριστημενος ακομα και στο surfcasting αλλα αυτο το κοκκινουλη αν ειναι η ιδια ποιοτητα θα ταιριαζει ταμαμ με το 4.0μ Maver Hybrid Nage!!!
- Tasos Potoudis
- Admin
Μαζί σου Ηλία!
Δυνατά μηχανάκια και εγώ πάρα πολύ ευχαριστημένος από 2 που έχω (3000 και 4500) τα οποία περισσότερο τα έχω ψαρέψει σε casting παρά σε τεχνητά.
Πολύ δύναμη και γρήγορα!!
Κάνε μια ανάρτηση να μας πεις για το καλάμι ρε συ αν μπορείς...
Δυνατά μηχανάκια και εγώ πάρα πολύ ευχαριστημένος από 2 που έχω (3000 και 4500) τα οποία περισσότερο τα έχω ψαρέψει σε casting παρά σε τεχνητά.
Πολύ δύναμη και γρήγορα!!
Κάνε μια ανάρτηση να μας πεις για το καλάμι ρε συ αν μπορείς...
..tripinfishing..
Πολλά μπράβο Κωνσταντίνε για το νέο θέμα και το οφθαλμόλουτρο!!!!!!
Προσθέτω και γω ένα νέο μηχανισμό που μου έκανε εντύπωση. Το DAIWA BG MQ, όπου το BG προκύπτει από το Big Game και όχι από το Black Gold του καταξιωμένου μοντέλου ....
Προσθέτω και γω ένα νέο μηχανισμό που μου έκανε εντύπωση. Το DAIWA BG MQ, όπου το BG προκύπτει από το Big Game και όχι από το Black Gold του καταξιωμένου μοντέλου ....
Το Penn Battle III θα βγαίνει και σε έκδοση high speed στα μεγέθη 4000, 6000 και 8000, με πιο μεγάλη ταχύτητα περιστροφής ( gear ratio) σε προκλητικό μαύρο κόκκινο χρώμα..... Κωνσταντίνε πιστεύεις πως θα ανταποκρίνεται σε shore jigging?
- ConstantinosClio
- Αρχιψαρωμένος
Καλημέρα Ηλία , τα αγαπημένα μου BG είναι σκυλιά του πολέμου ! To GG είναι άλλη έκδοση , εχει διαφορές με αυτό . Το rr μπαίνει στην κατηγορία LT όσο αφορά το μέγεθος , τι σημαίνει αυτό , εντελώς χονδρικά , το παλιό 4000 , ειναι πλέον 6000 (έβαλε να μας μπερδέψει πάλι η Daiwa ) .ILIAS64 έγραψε: Κυρ Νοέμ 22, 2020 12:17 pm Kαλημερα,εδω https://www.alanhawk.com/blog/bgspw.html αναφερεται και σε ενα GG ,αυτο ειναι το RR ,ειναι αλλο μοντελο;Eιναι καποιο μηχανακι με εκπτωση η αντιστοιχο του αρχικου,γιατι το βρηκα και σε Η εκδοση.
Σαν μηχανισμός σε σχεση με τον απλό BG είναι βελτιωμένος καθώς πέρα απο το αισθητικό κομμάτι είναι MagSealed , έχει ATD carbon φρένα και μπίλια στη λαβή , απο ότι βλέπω έχει αλλάξει και η ταχύτητα ανάκτησης .Η τιμή του είναι γύρω στα 200 ευρώ αλλα με λίγο ψάξιμο τον βρίσκεις και στα 160 . Προσοχή στο κομμάτι του sizing μόνο (το δικό σου 5000 αν δεν κάνω λάθος αντιστοιχεί στο νέο 10000 , και το παλίο 4500 στο 8000) .
https://www.rhodani.com/gb/reels/58163- ... p-ark.html
- ConstantinosClio
- Αρχιψαρωμένος
Απο ότι διαβάζω ο 6000 έχει retrieve 119cm...spygog έγραψε: Κυρ Νοέμ 22, 2020 2:38 pm Το Penn Battle III θα βγαίνει και σε έκδοση high speed στα μεγέθη 4000, 6000 και 8000, με πιο μεγάλη ταχύτητα περιστροφής ( gear ratio) σε προκλητικό μαύρο κόκκινο χρώμα..... Κωνσταντίνε πιστεύεις πως θα ανταποκρίνεται σε shore jigging?
Σου παραθέτω δύο πολύ ωραία άρθρα του Μάρκου Βιδάλη για μελέτη !
https://imanangler.com/shore-jigging-si ... -retrieve/
https://imanangler.com/shore-jigging-pg ... -hg-reels/
- ConstantinosClio
- Αρχιψαρωμένος
Θα βάλω και μία καλή ανάλυση του μηχανισμού :spygog έγραψε: Κυρ Νοέμ 22, 2020 1:52 pm Πολλά μπράβο Κωνσταντίνε για το νέο θέμα και το οφθαλμόλουτρο!!!!!!
Παιδια
Οτι ειναι magseald και Η τυπος με προβληματιζουν λιγο για αντοχη και σερβις.
αν θυμαμαι καλα ειχα διαβασει οτι ο 5000 bg ειναι σε μεγεθος ο 6000 για αλλους κατασκευαστες.
Εμενα μου παει γαντι και στο GRECO του Παπαιωαννου και στο Nage.Σε σχεση με τα ΝΑΧΟ με βολευει καλυτερα,πιο ανετο ολο το συνολο.Εμπειρια για να γραψω εντυπωσεις δεν εχω.Απο τα λιγα που σκαμπαζω
Το Nage θα ελεγα, στα 4 μετρα που το εχω, εχει λεπτη μυτη,αλλα σε σχεση με αλλα καλαμια μου [πχ Colmic veteran ,Maver telesurf] η αντιδραση της ειναι πιο κοφτη και σκληρη,παρολο που τα αλλα εχουν λεπτοτερη μυτη.Παιρνεις χαμπαρι την τσιμπια και χωρις πολλα πολλα και πανω κατω, εχει καρφωσει το ψαρι μιας και χρησιμοποιω κυκλικα αγκιστρια.Πανω απο 1,300 τσιπουρα δεν εχω βγαλει μαζι του για να ξερω πως θα συμπεριφερθει[λες και θα βγαλω]αλλα περα της μυτης του το νιωθω ακαμπτο στα 2/3 και αυτο μου δινει παραδοξως σιγουρια.
Ελαφρυ,νιωθω σιγουρος στις κακιες μου βολες με βαρυδια 120-150 γραμ. και στο καιρο στεκεται καλυτερο απο ολα τα καλαμια μου.Η αληθεια ειναι οτι επειδη δεν καταφερνω ιδιαιτερα τεχνικες βολες το greco και το telesurf που ειναι ημιπαραβολικα με βοηθουν περισσοτερο σε μακρινες βολες.
Και κατι αλλο γιατι δεν γραφω συχνα και το παραμελησα αδικαιολογητα.
Οταν εκανα εγγραφη το Σπυρος 64 ηταν πιασμενο και εβαλα το ονομα του γιου μου Ηλιας64.Συγγνωμη για αυτη την μικρη απατη επρεπε να το ειχα διωρθωσει σε μια αλλη συνομιλια μας, αλλα ξαναμανα ξεχαστηκα.Ελπιζω να μην σας στεναχωρησα.
Καληνυχτα και ευχαριστω για την φιλοξενια,
Και παλι συγγνωμη.
Οτι ειναι magseald και Η τυπος με προβληματιζουν λιγο για αντοχη και σερβις.
αν θυμαμαι καλα ειχα διαβασει οτι ο 5000 bg ειναι σε μεγεθος ο 6000 για αλλους κατασκευαστες.
Εμενα μου παει γαντι και στο GRECO του Παπαιωαννου και στο Nage.Σε σχεση με τα ΝΑΧΟ με βολευει καλυτερα,πιο ανετο ολο το συνολο.Εμπειρια για να γραψω εντυπωσεις δεν εχω.Απο τα λιγα που σκαμπαζω
Το Nage θα ελεγα, στα 4 μετρα που το εχω, εχει λεπτη μυτη,αλλα σε σχεση με αλλα καλαμια μου [πχ Colmic veteran ,Maver telesurf] η αντιδραση της ειναι πιο κοφτη και σκληρη,παρολο που τα αλλα εχουν λεπτοτερη μυτη.Παιρνεις χαμπαρι την τσιμπια και χωρις πολλα πολλα και πανω κατω, εχει καρφωσει το ψαρι μιας και χρησιμοποιω κυκλικα αγκιστρια.Πανω απο 1,300 τσιπουρα δεν εχω βγαλει μαζι του για να ξερω πως θα συμπεριφερθει[λες και θα βγαλω]αλλα περα της μυτης του το νιωθω ακαμπτο στα 2/3 και αυτο μου δινει παραδοξως σιγουρια.
Ελαφρυ,νιωθω σιγουρος στις κακιες μου βολες με βαρυδια 120-150 γραμ. και στο καιρο στεκεται καλυτερο απο ολα τα καλαμια μου.Η αληθεια ειναι οτι επειδη δεν καταφερνω ιδιαιτερα τεχνικες βολες το greco και το telesurf που ειναι ημιπαραβολικα με βοηθουν περισσοτερο σε μακρινες βολες.
Και κατι αλλο γιατι δεν γραφω συχνα και το παραμελησα αδικαιολογητα.
Οταν εκανα εγγραφη το Σπυρος 64 ηταν πιασμενο και εβαλα το ονομα του γιου μου Ηλιας64.Συγγνωμη για αυτη την μικρη απατη επρεπε να το ειχα διωρθωσει σε μια αλλη συνομιλια μας, αλλα ξαναμανα ξεχαστηκα.Ελπιζω να μην σας στεναχωρησα.
Καληνυχτα και ευχαριστω για την φιλοξενια,
Και παλι συγγνωμη.

- ConstantinosClio
- Αρχιψαρωμένος
Σπύρο καλησπερα , κάνεις μόνος σου σέρβις τα μηχανάκια ? Γιατί φοβάσαι τα magsealed ?
Όσο αφορά το μέγεθος η daiwa όπως σωστά λες διέφερε σε σχέση με τον ανταγωνισμό , αλλά τώρα αλλάζει τα δικά της νούμερα .
Όσο αφορά το μέγεθος η daiwa όπως σωστά λες διέφερε σε σχέση με τον ανταγωνισμό , αλλά τώρα αλλάζει τα δικά της νούμερα .
Oxι τα εδωσα στον Κεφαλα για σερβις.
- ConstantinosClio
- Αρχιψαρωμένος
Γενικά τα magsealed δεν χρειάζονται και πολυ συχνά σέρβις και από τη στιγμή που τα δίνεις άλλου δεν θα έπρεπε να σε απασχολεί και πολύ .
Τώρα για το σέρβις , τι έκανε για παράδειγμα ? Έβαλε γράσο στα γρανάζια και λαδωσε το ρόλερ? Η ίδια διαδικασία είναι και για τα magsealed , απλά θα ρίξει και μια σταγόνα μαγνητικό λάδι μετά . Αν βέβαια έχει το συγκεκριμένο υγρο και αν κάνει ο ίδιος σέρβις και δεν τα πηγαίνει και αυτός μετέπειτα στη daiwa ... Γίνονται και αυτά , όχι ότι είναι κακο.
Η διαφορά είναι όταν κάνεις ο ίδιος το σέρβις , και ναι μέχρι πριν από μερικά χρόνια δεν μπορούσε κάποιος να βρει μαγνητικό λάδι και έτσι αναγκαστικά πλήρωνε το σέρβις στη κάθε daiwa , πλέον όμως υπάρχουν στο εμπόριο τέτοια υγρά όπου αν και λίγο ακριβά φτάνουν για να κάνεις πάρα πολλά σέρβις .
Τώρα για το σέρβις , τι έκανε για παράδειγμα ? Έβαλε γράσο στα γρανάζια και λαδωσε το ρόλερ? Η ίδια διαδικασία είναι και για τα magsealed , απλά θα ρίξει και μια σταγόνα μαγνητικό λάδι μετά . Αν βέβαια έχει το συγκεκριμένο υγρο και αν κάνει ο ίδιος σέρβις και δεν τα πηγαίνει και αυτός μετέπειτα στη daiwa ... Γίνονται και αυτά , όχι ότι είναι κακο.
Η διαφορά είναι όταν κάνεις ο ίδιος το σέρβις , και ναι μέχρι πριν από μερικά χρόνια δεν μπορούσε κάποιος να βρει μαγνητικό λάδι και έτσι αναγκαστικά πλήρωνε το σέρβις στη κάθε daiwa , πλέον όμως υπάρχουν στο εμπόριο τέτοια υγρά όπου αν και λίγο ακριβά φτάνουν για να κάνεις πάρα πολλά σέρβις .
- Constantine Palivakis
- Admin
Ο κεφαλας τους μηχνασμους του παει στο Νικο ο οποιος ειναι πολυ τυπικος. Δεν ξερω αν εχει αλλαξει κατι τωρα τελευταια και το κανει μονος του.
Οταν λεμε σερβις εννοουμε λυσιμο και σχολαστικο πλυσιμο-καθαρισμα τα παντα και αντικατασταση σε οτι εχει αναγκη, αλλιως δεν ειναι σερβις.
Το καλυτερο αν πιανουν τα χερια σου να το κανεις μονος σου αλλα δεν ειναι τοσο απλο.
Εγω παντα για καλο και κακο τραβαω βιντεο οταν ανοιγω ενα μηχανακι για να ειμαι γιατι εχεις δεκαδες εξαρτηματα μεσα και δεν ειναι τοσο απλο οσο φαινεται.
Οταν λεμε σερβις εννοουμε λυσιμο και σχολαστικο πλυσιμο-καθαρισμα τα παντα και αντικατασταση σε οτι εχει αναγκη, αλλιως δεν ειναι σερβις.
Το καλυτερο αν πιανουν τα χερια σου να το κανεις μονος σου αλλα δεν ειναι τοσο απλο.
Εγω παντα για καλο και κακο τραβαω βιντεο οταν ανοιγω ενα μηχανακι για να ειμαι γιατι εχεις δεκαδες εξαρτηματα μεσα και δεν ειναι τοσο απλο οσο φαινεται.
www.constantinepalivakis.com